Migrende Doğal Tedavinin Yorumu

Migrende Doğal Tedavinin Yorumu : Migrenin belirtileri, yakınma olayları üzerinde bunca durduktan ve ilâçla tedavisinin o- lanaksızlığını açıkladıktan sonra, şimdi de Doğal Tedavi uygulayıcılarının bu konudaki yorumlarına bir göz atalım. Bakalım onlar, migrenin tedavisi için, akla, mantığa dayalı bir yol gösterebilecekler mi?Bu araştırmayı yaparken, önce konuya fiziksel açıdan bakacak ve psikolojik yorumlamayı daha sonraya bırakacağız.Eğer migrenin bütün belirtilerini anlayabilir ve bunları değerlendirebilirsek, bu bize, etkin bir tedavinin yolunu açacaktır.

Kuşkusuz bu belirtiler hastalık değildir. Yalnız bunlar, vücudumuzda neler olup bittiğini anlamamıza yardımcı olacaklardır. Görme, tadma, dokunma, işitme, koklama, duyularımızla safra ve sindirime ait bozuklukların vücut yapımızdaki etki ve tepkileriyle bunların neden olduğu deği- şikilikleri titiz bir dikkatle ele aldığımızda, bütün hastalıkların ortak bir yanı olduğunu göreceğiz. Bu da kanda bir takım zehirlerin (toksin) oluşması halidir: Bu oluşum, vücudumuzdaki sıvıların, bozukluklar ve aksamalar nedeniyle niteliklerinin değişiminden başka birşey değildir. Hangi koşullarda, hangi etkenlerin, bu sıvıların değişimine ve zehirli bir hal almasına neden olduğunu saptamamız gerekir.

Örneğin besin artıklarının atılmamasının etki ve tepkileri nelerdir? Bu sıvıların nasıl nitelik değiştirerek, zehirli bir hal aldıklarını anlayabilmemiz için ilk ele alınacak şey, yapımızın esası olan hücrelerin durumunu incelemektir.Bilindiği gibi, vücudumuzdaki milyonlarca hücre, bir doku sıvısı içerisinde bulunmaktadır. Bu doku sıvısı, deniz suyunu andırmaktadır. İçerisinde belirli oranlarda, kalsiyum, potasyum ve magnezyum bulunmaktadır. Vücudumuzun iki büyük dolaşım sistemini oluşturan kan ile akkan dediğimiz lenf, hücrelerimizin yaşamını sağlamaktadır. Kan, hücrenin doku sı-vısına, oksijen ve besin maddesi taşımak, akkan (lenf) ise, besin artıklarının dışarıya atılması için gerekli hareketliliği hücreye vermek görevini yapar.Kan ve akkan aracılığıyle hem besin maddeleri özümlenmekte, hem de artıklar dışarı a- tılabilmektedir. Bir yanda kan, solunumla elde edilen oksijeni ve özümlemeyle de doku sıvısına besin maddeleri taşırken, öbür yanda da akkan (lenf), artıkların dışarı atılması işlevini sürdürür.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp