Migren Nedir Ve Tedavisi

Migren Nedir ve Tedavisi

...size en iyi dilekler ve içten teşekkürler. Artık migren ağrısı çekmiyorum! Bunu yalnızca sizin tavsiyelerinize borçluyum...
 
...yıllarca, burun kanaması eşliğinde şiddetli migren ağrıları çektim. Her ikisini de civanperçemi ile tedavi edebildim. Ağrılarım sona erdi ve Tanrı’ya şükür artık tabletlere ve iğnelere ihtiyacım kalmadı...

Migren Tedavisi

Migren tedavi edilebilir bir hastalıktır ama bir mit gibi toplumsal bilince yerleşmiş olan “Migrenin tedavisi yoktur, onunla yaşamayı öğrenmek gerekir” düşüncesinin dışına çıkmak çok zordur. Migrenli hastalar, anneleri, çocukları, çevresindekiler migrenden kurtulamadıkları için yaşamdaki pratik karşılığı da bu durumu doğrulamaktadır. Migrende en yaygın kullanılan ilaçların etkisi olsa da geçicidir. Yaşam içinde migren azalsa da bu kişinin kendi gelişimi içinde olmaktadır. Yaşam boyu migreni durduran bir ilaç yoktur.

Migren Bitkisel Tedavi

Bir su bardağı su kaynatın. Kaynamış suya, 1 tatlı kaşığı biberiye bitkisini ilave edin ve 4 dakika kısık ateşte kaynatın. Ilıyınca süzün, şeker veya tatlandırıcı katmadan ılık ılık için.

1 ve 2. hafta, her gün, günde 3 defa taze taze hazırlayıp, için.

2. haftadan sonra, günde sadece 2 defa taze taza hazırlayıp, bir ay boyunca içilmelidir.

Bu kürü uyguladığınız zaman, ağrılarınızın şiddeti azalacak. Atak dönemlerinizin arasının uzadığını göreceksiniz.

Biberiye kürü, gut hastalığı için de, oldukça fayda sağlayacak bir kürdür.

Migren İlacı

 Migrenin tek ilacı civanperçemi!

Civanperçemi 10 – 20 inç yüksekliğinde büyür, tek dallıdır, lifli ve tüylüdür. Birbiri ardına sıralı olan yaprakları 3 – 4 inç uzunluğunda ve 1 inç genişliğindedir. Tabanındaki göbeği daha geniştir, dalını kavrar. Yaprak şekli, çok parçacıklar halinde aşk merdiveni gibi kesik kesiktir. Yaprakları koyu yeşildir üstü tüylerle kaplı bir görüntü verir. Çiçekleri, çeşitli ve üzeri düz demetler halindedir, beyaz çiçeklerinin tepeleri küçük ve pek çok kalabalık çiçekten ibarettir. Minicik olan çiçeklerinin her biri papatyayı andırır. Tüm bitki daha çok veya az tüylüdür, beyaz çiçekli olanın tüyleri ipek gibidir. Çiçekleri Mayıs – Ağustos arası açar. Dalı büzgülüdür, yaprakları ve çiçeği açar ve kuruduktan sonra şifalı ot olarak kullanılır. Kuru olan bu şifalı ot baharat olarak ya da tat vermek için yenilebilen bir bitkidir, adaçayı gibi keskindir..

Migren Belirtileri

Milyonlarca insanın şikayeti olan migren, kişiyi günlük aktivitelerini yapamayacak kadar etkileyen ve ciddiye alınması gereken bir sağlık sorunu olarak kabul edilmektedir.
Her şiddetli baş ağrısı migren olmayabilir ve baş ağrısı migrenin tek belirtisi değildir. Depresyondan belirli gıdalara aş ermeye, hiperkativiteden boyun ağrısına kadar pek çok farklı belirti migrene işaret ediyor olabilir.

Migren nedir?

Bir çeşit baş ağrısı. Halk arasında yarım baş ağrısı olarak bilinen migren, insanları, binlerce seneden bu yana muzdarip etmiştir. Migrenin ilk tarifine 3000 yıl önce Cappadocialı Areatus’un el yazmalarında rastlanır. Zamanla ağrının tek taraflı oluşundan ötürü heterocrania denilmiş; aynı manada olan hemicrania daha çok tutulmuştur. Latinceye hemigranea ve migranea olarak geçmiş; eski İngilizcede megrim, mygrame, olarak kullanılmıştır. Fransızlar bu terimi migraine olarak almışlar ve zamanla bütün memleketlerde bu terim kullanılmağa başlanmıştırmigren

Sinüzit

"-it" eki tıpta enfeksiyon veya enflamasyonu ifade eder. Bu nedenle sinüzit, sinüslerin enfeksiyonu veya enflamasyonudur. Tipik bir akut sinüzit vakası soğuk algınlığı veya allerjik bir atak sonucunda fazla miktarda mukus salgılanması ile ortaya çıkar. Zarlar o kadar çok şişebilir ki sinüslerin küçük açıklıkları kapanır. Hava ve mukus burun ile sinüsler arasında rahat hareket edemezse mukus sinüsler içinde birikir ve basıncın artmasına neden olur. Hangi sinüsün etkilendiğine bağlı olarak yüzde veya alında üzerine basmakla oluşan, gözler arasında veya gerisinde, yanaklarda ve üst dişlerde ağrıya meydana gelir. Çıkışı kapalı ve mukus dolu bir sinüs bakterilerin üremesi için çok uygun bir ortamdır.

Soğuk algınlığı normalden fazla sürerse ve sümüğün rengi yeşil-sarıya dönerse veya garip bir tat oluşursa muhtemel bakteriyel enfeksiyon gelişmiştir. Akut sinüzit olgularında yüzdeki ve alındaki ağrı çok kötü olabilir. Sinüs çıkışının uzun süre kapandığı durumlarda kronik sinüzit gelişir. Baş ağrısı az görülür ancak akıntı ve kötü koku devam eder. Enflamasyonun çok aşırı olması sonucunda polip adı verilen oluşumlar gelişir. Bazı sinüzit olguları üst dişteki enfeksiyonun sinüse geçmesi sonucunda oluşur.

Migren Çeşitleri

Migren başlıca iki tiptir:

1) Klasik migren,
2) Yaygın migren.

Klasik migrende, başağrısından önce aura safhası (başlangıç belirtileri) vardır. Şahıs bu belirtileri hissedince migren krizi geleceğini anlar. Bunlar genellikle görmeyle ilgilidir, nadiren sinir sistemi belirtileri vardır. Gözlerinin önünde sinek uçuşu gibi siyah lekeler, parlak zigzag çizgiler, yanıp
sönen ışık gibi parlaklıklar, küçük veya büyük görme, olmayan şeyleri görme, gözbelirtilerinin ençok görülenleridir. Sinir sistemiyle ilgili belirtilerse, denge bozukluğu, baş dönmesi, baygınlık, aşırı koku alma, kol ve bacaklarda uyuşukluk bazen yarı felçtir.

Yaygın migrende ise yukarıdaki öncü belirtiler bulunmaz. Baş ağrısına eşlik eden belirtiler her iki tipte de görülür. Bunlar sıklık sırasına göre: Bulantı, ışıktan rahatsız olma, baş dönmesine bağlı sersemleme, kafa derisinde hassasiyet, kusma, göz belirtileri, uyuşukluk, huzursuzluk, konuşma bozuklukları, iştahsızlık, göz yaşarması, aşırı terleme, burun akması, sık idrar etme, karında gerilme ve ishal.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp