Mide Kanserini Belirtileri

Mide Kanserini Belirtileri: Mide kanseri çoğu zaman hiç bir belirti göstermeden varlığını sürdürebilir, ilerleyebilir ve çoğalabilir. Mide tümörü olan kişilerde gıda akışının engellenmesi sonucu ya da tümörün yayılması sonucu belirtiler ortaya çıkar.

Aşağıda sayacağımız, mide kanseri belirtileri meydana geliyor ise, en kısa sürede endoskopi ünitesi bulunan bir hastaneye gidilmelidir. Risk taşıyan kişilere yapılan endoskopik incelemeyle hastalık teşhis edilebilir.

Mide Kanseri Basit Belirtileri

Hazımsızlık, şişkinlik.
Mide Bulantısı,
Ağıza acı su gelmesi,
Dışkıda kan görülmesi,
Mide bölgesinde ağrı ve midenin ağırlaştığı hissi,
Yemekten sonra rahatsızlık hissi ve mide şişkinliği,
Aşırı Yorgunluk, yorulma hissi, halsizlik,
Kusmuk içerisinde kan görülebilir.
Mide ya da bağırsakta kanama olması (gizli şekilde seyredebilir),
Göbeğin üzerinde ülserdekine benzeyen, yanma tarzında bir ağrı bulunabilir,

Mide Kanseri İlerlemiş Belirtileri

İlerlemiş vakalarda, elle muayenede bir kitle hissedilir.
İştahsızlık ve bunun sonucunda kilo kaybı görülmesi (şiddetli ve kısa sürede ortaya çıkar)
Yemeklerden hemen sonra kusma ve çıkan kusmuğun, mide tarafından hiçbir işlem görmediğinin, görülmesi önemli belirtilerdendir.
Mide kanseri olan kişilerin büyük bir kısmında kansızlık (anemi) görülür.
Boyun kısmında lark bezinin büyümesinden kaynaklanan ağrılar.

Mide kanserinin belirtileri, mideye yerleşmiş tümörün yerleşim yerine göre değişebilir, Örneğin; mide çıkışına yakın bir yerde yerleşmiş ve mide çıkışını tıkayan bir tümör de hastalar yemekten hemen sonra gerçekleşen kusmalar görülebilir.

Mide kanseri hangi yöntemler İle teşhis edilir.

Mide kanserinin tanısı hikaye, fiziki muayene ve laboratuar ortamında yapılan test yöntemlerine dayanır.

Dışkıda gizli kan testi; mide veya bağırsaktaki tümörden meydana gelen mikroskopik düzeydeki kanamayı saptamak için kullanılır.

Tam kan sayımı; olası bir anemiyi saptamak için kullanılır.

Gastroskopi; Ucunda ışığı ve kamerası olan kıvrılabilir ince bir tüp ağızdan yemek borusu yoluyla mideye indirilerek mide incelenir. Bu yöntem mide içinin hem doğrudan görülmesini hem de doku örneği alınmasını sağlar biyopsi yapılır.

Endoskopik ultrasonografi; Bu yöntem özellikle erken evre mide kanserinin mide duvarındaki derinliğini ve yayılımını göstermede kullanılır.

Bilgisayarlı tomografi, ultrason, pozitron emisyon tomografisi(PET) gibi yöntemler daha çok metastazları araştırmak için kullanılır.

Belirtilerin bir veya bir kaçının görülmesi halinde, mutlaka en yakın hastaneye gidilmelidir. Kendi Kendinizi tedavi etmeye çalışmayınız ve tıbbı kaynaklara dayanmayan kesin çözümler vaad eden kişileri / ürünleri kullanmayınız.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp