Menisküse Ne İyi Gelir
Menisküs, sadece sporcularda değil, dizini herhangi bir şekilde zorlamış herkeste görülebilir. Menisküs yırtığı dizde ağrı, kilitlenme, hareket kısıtlılığı ve sıvı toplanması gibi çeşitli şikayetlere neden olur.
Menisküsler diz içinde uyluk ve kaval kemiklerinin eklem yüzeyleri arasında bulunan kıkırdak yapıda C- ve O- şeklinde yastıkçıklardır. Çeşitli yöndeki kuvvetlerin etkisi altında menisküsler yırtılabilir. Sanılanın aksine sadece sporcularda değil dizini herhangi bir şekilde zorlamış olan herkeste görülebilir. Örneğin sürekli diz çöküp kalkan kişilerde...
Bu yırtıklar bazen yaşlanma veya yapısal bozukluklar sonucunda kendiliğinden de gelişebilir.
Menisküsler kıkırdak yapısında oldukları için iç kısımları kan damarlarından yoksundurlar. Bu nedenle bu bölgede oluşan yırtıklar iyileşmezler. Yırtığın olması dizde ağrı, kilitlenme, hareket kısıtlılığı ve sıvı toplanması gibi çeşitli şikayetlerin oluşmasına neden olur.
Uzun dönemde ise bu yırtığın kalması dizin kendi içinde bozulmaya yol açar. Diz içinde ilerleyici hasarın önlenmesi için menisküsün yırtık bölgeleri alınarak temizlenmelidir. Menisküslerin dış kısımlarındaki yırtıklar ise dikilerek tedavi edilebilir.
Menisküsün Bitkisel Tedavi Yöntemleri
Malzemeler:
* 1 fincan buğday kepeği
* 1 fincan zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı kekik
* 1 çorba kaşığı ince kıyılmış dereotu
* 1 küçük siyah turp
* 1 su bardağı su
* Lahana yaprakları
Hazırlanışı :
1 su bardağı suyun içine buğday kepeğini, zeytinyağını, kekiği, dere otunu ve turpları rendeleyip koyduktan sonra lapa kıvamına gelene kadar kaynatın. Hazırladığınız lapayı dayanabileceğiniz sıcaklıkta dizlerinize sürün ve haşlanmış büyük lahana yaprakları ile üstünü kapatın.Streç filmle sararak bekletin. Ağrıların şiddetine göre haftada 2-3 kere uygulanabilir.
Yorumlar
Fat** Ayd***
7 yıl önceŞifalı Bitkilerim
7 yıl önceşa*** Kar*****
7 yıl önceŞifalı Bitkilerim
7 yıl önceGul*** Kus*
7 yıl önceŞifalı Bitkilerim
7 yıl önce