Mayasıl Bitkisel Tedavi

Mayasıl bitkisel tedavi ile geçer mi? Sorusuna yanıt olarak mayasıl tedavisi için şifalı bitkiler ve mayasıl bitkisel tedavi nasıl uygulandığı hakkında faydalanacağınız bilgiler bu makalede yer almaktadır.

Eğer hemoroitiniz varsa rahatsızlığınızı gidermede aşağıdaki bitkilerin faydalarını mutlaka göreceksiniz.Ayrıca aşağıdaki bitkilerin ekstraktlarını, yüksek teknoloji kullanılarak kapsül ve ya hap şekline dönüştürülmesiyle en kolay kullanılır hale getirilmiş bir şekilde sitemizde bulabilirsiniz.

Tavşanmemesi

Tavşanmemesi, hemoroit ve varis gibi toplardamar düzensizliklerinde çok eski yıllardan beri kullanılmaktadır.Tavşanmemesinin içindeki aktif maddelere ruskogenin adı verilir.Bu bileşiklerin, iltihap giderici ve vazokonstriktör (damar büzücü) de dahil çok çeşitli farmokolojik etkileri olduğu ortaya konmuştur.Avrupa'da varis ve hemoroit tedavisinde tavşanmemesi ekstreleri, hem içeriden hem dışarıdan yaygın olarak kullanılmaktadır.Araştırmaların çoğu, tavşanmemesi ekstrelerinin hesperidin (bir flavonoid) ve C vitamini ile birlikte kullanılması üzerine yapılmıştır.

At kestanesi (Aesculus hippocastanum):

At KestanesiBu ağacın kabukları, hemoroit tedavisinde kullanılan çeşitli kimyasallar içerir.Bunlardan aesculin ve aescin, damar duvarlarını güçlendirerek, başka yerlerde hemoroit oluşması riskini azaltır. Bitkinin içerdiği diğer kimyasallar da anti inflamatuar etkilere sahiptir. Yapılan bazı araştırmalar, at kestanesinin hemoroit semptomlarını ortadan kaldırdığını göstermiştir. Bu bitkiyi oral yoldan alırsanız, aktif bileşenlerinin % 5'i ila % 10'u emilir. Yalnız bu bitkinin olumsuz bir yanı da vardır. İçildiği taktirde, içeriğindeki tanen kabızlığa neden olabilir. Siz yine de bu bitkinin çayım hemoroitin üstüne haricen uygulayabilir ya da bitkinin kabuklarından elde edilen toza katıştırıp, elde ettiğiniz karışımı merhem olarak da kullanabilirsiniz.

Sinir otu (Plantago):


Sinir OtuSinir otu halk arasında çok ünlü bir hemoroit ilacıdır. Bu bitki de tıpkı karakafes otu gibi allantoin içerir.Eğer arazide çalışırken hemoroit olursam ve ilaç da bulamazsam, sinir otuyla bir merhem hazırlar ve sorunlu bölgeye uygularım.

Güvercin ağacı (Hamamelis virginiana):

Güvercin AğacıUzun bir süre ünlü Preparation H Cleansing Pads adlı hemoroit ilacının üzerindeki H harfinin, bu ilacın aktif maddesi olan güvercin otunun Latince adı olan hamamelis sözcüğünü temsil ettiğini düşünmüştüm (Sanırım bu H harfinin gerçekte hemoroiti belirttiğini tahmin etmem gerekirdi). Güvercin otu, aynı zamanda hemoroit tedavisinde kullanılan birçok farmasotik ilacın da aktif maddesidir. Güvercin ağacı yumuşatıcı ve sıkılaştmcı etkisiyle hemoroit ağrılarını ve kaşıntılarını tedavi etme özelliğine sahiptir. Güvercin otunun bu özellikleri sayesinde, herhangi bir ticari markaya ekstradan ödeme yapmanız gerekmez. Çok daha uygun fiyatlarla eczanelerden satın alabileceğiniz güvercin ağacı içeren ürünlerle, gerekli yerlere kompres yapmanız yeterli olacaktır.

Aloe vera:

Aloe VeraAloe jeli sıkıştırıcı ve yara iyileştirici özellikler sahiptir. Aloeyi anal bölgeye haricen uygulayabilirsiniz. Oral yolla alındığında ise, aloe müshil etkisi yapar. Hintli Ayurvedik doktorlar,hemoroitin neden olduğu yangılar tamamen yok oluncaya kadar,günde üç kez yarım bardak aloe suyu içilmesini öneriyorlar. Bu suyu doğal gıdalar ve şifalı bitkiler satan dükkanlardan temin edebilirsiniz. Aloenin suyunu kendiniz yapmaya kalkışmayın, çühkü yaprağın iç bölümleri son derece güçlü laksatif etkilere sahiptir ve sorunlara yol açabilir.
Alman doktorlar da Ayurvediklerle aynı düşünceleri paylaşıyorlar. E komisyonu, hemoroit hastalarına, anal çatlaklardan şikayetçi olanlara ve anal ya da rektal ameliyat geçirenlere, aloe verayı dışkı yumuşatıcı olarak tavsiye ediyorlar. Önerilen doz, 0.05 ila 0.2 gram arası aloe tozudur.

Bu doz gerçekte yüksek bir doz değildir.Bir fincan çaya atacağınız bir tutam toz, bu kadardır. Bu ilaç idrarınızın rengini kırmızıya dönüştürebilir. Mutfağımdaki aloe yaprağından elde edeceğim yeşil renkli jeli, hemoroitime uygulamakta bir anbile tereddüt etmezdim doğrusu. Hatta bir parçasım (bir ya da iki çay kaşığı kadarını) kuru erik çayıma da koyardım.

Çoban püskülü (Ilex aquifolium):

çoban PüskülüBu ağaçsı bitkinin hemoroit ve varis gibi problemlerin tedavisinde kullanılmasının tarihi çok eskilere dayanır. Bitki içeriğinde, anti inflamatuar ve vazokonstriktif özellikleri olan ruscogeninler adlı kimyasallar barındırır. Dahili kullanım için, bitkinin köklerinden tepeleme dolu beş çay kaşığını 250 ml. kaynar suya atarak bir çay hazırlayabilirsiniz. Çayınızı tatlandırmak için bir parça da bal ekleyin. Harici kullanım için ise, bitkinin tentürünü tercih etmenizi öneririm.

Karakafes otu (Symphytum officinale):

Karakafes OtuKarakafes otu, immün sistemi uyararak yaraların iyileşmesini ve üzerlerinde yeniden deri oluşumunu hızlandıran, anti inflamatuar bir bileşik olan allantoin bakımından zengin bir bitkidir. Bitkisel yağla karıştıracağınız karakafes otu tozunu gerekli bölgelere uygulayabilir ya da ince dikenlerini yumuşatmak için ezdiğiniz yaprağının kendisini hemoroitin üzerine koyabilirsiniz. Uyguladığınız materyalin temizlenmesi konusunda endişelenmeyin. Bir dahaki sefere alacağınız duş esnasında, kalan artıklar temizlenecektir.

Psyllium (Plantago ovata-karnıyarık otu):

Karnıyarık Otu

Bir araştırmada, psyllium preparati verilen hemoroit hastası 51 deneğin dörtte üçünden (% 84) fazlasının, ağrının hafiflemesi, kaşıntıların azalması, kanamaların kesilmesi ve defekasyon sırasında duyulan rahatsızlıklarda ilerleme kaydettiği rapor edilmiştir. E komisyonu, kabızlığa karşı günde 4 ila 10 çay kaşığı psyllium tohumu alınmasını öneriyor. Bu
miktarı ticari olarak hazırlanmış psyllium içeren ürünler kullanarak da kolayca alabilirsiniz. Yalnızca prospektüsüne dikkat edin yeter.Psyllium bağırsaktaki suyu emer ve gözle görülür oranlarda şişer.Bunun sonucu olarak da bağırsakta biriken dışkı miktarını artırır ve adalenin kasılmasını tetikleyerek "sıkıştım" dediğimiz durumu yaratır. Eğer psyllium kullanıyorsunuz, bolca sıvı almayı ihmal etmeyin,Günde en az 2 litre su ya da meyve suyu için ve eğer alerjik bir bünyeniz varsa, bitkinin vücudunuzda herhangi bir reaksiyona neden olup olmadığını dikkatle gözlemleyin. Eğer alerjik bir reaksiyon görürseniz kullanmayı hemen kesin.

Çeşitli uçucu bitkisel yağlar:

Aromaterapistler, istediğiniz çeşitte bitkisel uçucu yağdan birkaç damlayı, nebati yağ ile karıştırarak elde ettiğiniz merhemi anal bölgeye uygulamanızı öneriyorlar. Baz olarak kullanacağınız yağın badem yağı gibi yumuşatıcı etkileri olan bir yağ olmasını öneririm. Uçucu yağlardan

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp