İç Hemoroid Bitkisel Tedavisi

İç Hemoroid Bitkisel Tedavisi :

İç Hemoroide faydası olan pek çok bitki olduğu bilinmektedir. Bu sayfada sizlere İç hemoroid ve bitkisel tedavisi hakkında faydalı bilgiler sunmaktayız...

İç hemoroid dokusu anüsün iç tarafında dişli çizgi (linea dentata) olarak tanımlanan çizginin üst tarafında bulunur. Her insanda iç hemoroid dokusu vardır ve olağan şartlarda görevleri kalın barsağın son bölümündeki basınç değişimlerine bağlı olarak şişip sönerek doğal yastıkçık şeklinde istemsiz gaz ve sıvı çıkışına engel olmaktır.

İç hemoroid rahatsızlığı hangi durumlarda ortaya çıkar?

* Uzun süre ayakta çalışan veya sürekli oturarak çalışan insanlarda
* Ikınarak tuvalet yapan ve tuvalette uzun süre oturan insanlarda
* Süreğen öksürük ve kabızlığı olan kişilerde
* gebelik sırasında
* kronik kabızlık ya da uzamış ishal durumunda

İç hemoroid dokusunu barsak duvarına bağlayan Park bağları (Park ligamanı) zedelenir ve hemoroid dokusu aşağı doğru sarkmaya ve sarktıkça da şişmeye başlar. Bunun nedeni hemoroid memesinin kirli kanını taşıyan damarlarda sarkma nedeni ile oluşan açılanma ve kirli kanın geri akımında zorlanmadır.

Gebelikte iç hemoroid

Gebelerde de bebeğin büyümesi ile birlikte makat bölgesinde baskı artar, damarlarda ve hemoroid dokusunda şişme görülebilir. Gebelik döneminde çok artan progesteron hormonu da damar duvarının gevşemesine ve daha fazla şişmesine neden olabilir.

İç hemoroid rahatsızlığının evreleri nelerdir?

1. EVRE

1. evrede hemoroidal doku büyümüştür. Özellikle sert dışkı sonrasında kanama görülür, fakat sarkma yoktur.

2. EVRE

Tuvalet sonrası ağrısız kanama iç hemoroidlerin en tipik bulgusudur. 2. evrede iç hemoroidler ıkınma ve zorlanma ile anüsden dışarı çıkabilir. Ancak tuvalet sonrası dinlenmek ve beklemekle kendiliğinden içeri girerler. Bu dönemde kanamaya ağrı da eklenir.

3. EVRE

3. evrede iç hemoroid dokusu tuvalet sırasında daha çok dışarı çıkar ve bu kez hasta tuvalet sonrası eli ile hemoroid dokusunu içeri itme gereksinimi duyabilir. Şişme ve zorlanma nedeni ile kanama ve ağrı çok artar.

4. EVRE

4. evreye gelindiğinde hemoroid dokusu hep dışarıdadır. El ile de içeri itilemez. Böyle bir durum yaşam kalitesini çok olumsuz yönde etkiliyecektir. Sürekli ağrı, akıntı, kanama ve infeksiyon nedeni olabilir. Hemen her zaman dış hemoroid ile birliktedir. Hemoroid memesi içine kanama olması (tromboz) sıklıkla görülür ve acil girişim gerektirir.

İç Hemoroid Bitkisel Tedavisi

Hemoroid muayene olmaya utanıldığı için bitkiler ve doğal yöntemlerle tedavi edilmeye çalışılan hastalıkların başında gelir tabi buna bağlı olarakta yüzlerce bitkisel hemoroit tedavi tarifleri vardır. Hemoroit tedavisine başlamadan önce mutlaka teşhisi bir uzmana doğrulatmak gerekir çünkü hemoroid tedavisi yapıyorum derken erken teşhisin hayati önem arzettiği kötü huylu bir hastalığın tedavisinin gecikmesine sebep olunabilir.Yine bunun gibi hemoroide benzeyen ama tedavisinin daha farklı olduğu apse,makat çatlağı,kondilom gibi hastalıkların iyileşmesini sağlayamaz.Burada yazılan tedavilerin bilimsel desteği vce güvenilirlik testleri olmayıp daha çok rahatlamak amacıyladır.

DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİ :

-Ilık su oturma banyosu;leğene konan banyo suyu sıcaklığında suya 5-10 dakika oturulduğunda makat kaslarının rahatlamasına bağlı olarak şikayetler azalır.Suyun içine karanfil çayı konması rahatlamayı artırır.

-Termofor veya sıcak tuğlaya oturma:

Sıcak sıyla aynı etkiye sahiptir istenilen ortamda uygulama rahatlığı vardır.

-Sülük yapıştırma (tıbbi sülük uygulama):

Özellikle şişmiş basurda etkilidir.İçi pıhtı dolarak şişmiş hemoroidin üzerine yapıştırılan sülük içindeki pıhtıyı emerek basıncı düşürür bunun sonucu ağrıda ve şişlikte azalma olur.Normal hemoroidde etkisi olmaz.

BİTKİSEL HEMOROİT TEDAVİLERİ :

- Patlıcan sapı;Kemer patlıcanın yeşil sap kısmını 1 bardak suya bir patlıcan sapı hesabıyla kaynatıp bu sudan sabah akşam bir bardak içilir.

-Acı badem ezmesi;Havanda ezilen acı badem sirke ile karıştırılır krem haline getirilip basura sürülürse basura faydalıdır

-At kestanesi;Kestaneler ezilerek un haline getirilir yemeklerden önce bir çay kaşığı yutulur.Kanayan basurda kanamayı azaltır.

-Çemen yağı;25 gr. çemen unu, 75 gr. zeytinyağı, 25 gr. çörek otu yağı, 300 gr. su karıştırılıp kaynatılır.Suyun tamamı buharlaştığında kalan yağ süzülür.Bu yağ basura sürülür basurdan kaynaklanan şikayetler azalır.

-Ayva çekirdeği:Birkaç ayvanın çekirdekleri bir subardağı suda bekletilip süzülür balla karıştırılır basura sürülürse şikayetlere azalmasını sağlar.

-Civan perçemi pelin otu ile beraber kaynatılıp çayı hazırlanır. Bu çaydan günde bir bardak içmek ve hemoroite sürmek rahatlatıcı etki yapar.

-Böğürtlen yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılarak yemeklerden önce içilirse basur memelerinde küçülme yapabilir.

-Bolca dere otu çayı yemek basurdan kaynaklanan ağrıyı hafifletir.

-Ezilerek un haline getirilen kara kavak tomurcukları zeytinyağı ile merhem haline getirilip basur memelerine sürülmesi şişlik ve ağrının çabuk geçmesini sağlar.

- Ihlamur,keten tohumu,meyan kökü ve ceviz yaprağının beraber öğütülüp balla macun yapılıp yemeklerden 1 saat önce 1′er şeker kaşığı yenilmesi şikayetleri geçirir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp