Kısırlığa Bitkisel Çözüm

Kısırlığa Bitkisel Çözüm :

Kısırlık genelde, altı ay ila bir yıl boyunca deneyip hamile kalamamak olarak tanımlanır. Çiftlerin yaklaşık % 20'si bu sorunu yaşamaktadır. Görünüşe göre sperm sayısının düşmesi sorunun bir parçasını oluşturuyor olabilir, fakat annelik yaşının yüksekliği kesinlikle en büyük etken ve ileri yaşlarında anne olmaya çalışan kadınlarda kısırlık riski yükseliyor.

Kısırlık tedavisi, sürekli olarak kısırlık ilaçlan yazmaktan tüp bebek yöntemleri uygulamaya kadar, doktorların da katkısıyla geçen birkaç on yıl içinde devasa bir sanayi yaratmıştır. Son derece iyi bir reklam stratejisiyle sunulan bu yöntemlerin masrafı olağan i isin rakamlara ulaşabilmektedir.

Her ne kadar kadınlardaki bazı üreme sorunlarının sorumlusu olarak, erken yaşta çocuk sahibi olmak gösterebilse de erkekler de kendi sperm sayılarını artırmak için birtakım yöntemler kullanmalıdırlar. Aşağıdaki bölüm, erkeklere yardımcı olabilecek bitkisel alternatifler içermektedir.

Panax Ginseng

Güncel bilimsel araştırmalar, gerek Çin Ginsengi'nin (Panax ginseng) gerek Sibirya Ginsengi'nin (Eleutherococcus secocus) erkekte kısırlığın tedavisinde etkili olabileceğini göstermektedir. Her ikisi de, çok eski tarihlerden bu yana erkeklerde "tonik" olarak kullanılmaktadır. İnsanlarla ilgili klinik bir araştırma bulunmasa da, hayvanlar üzerinde yapılan araştırmalarda, Panax ginseng'm, testislerin büyümesine yardımcı olduğu, sperm oluşumu ve testosteron düzeylerini yükselttiği, cinsel faaliyetleri ve çiftleşme sayısını artırdığı saptanmıştır.

Boğalarda üretkenlik kapasitesini ve sperm sayısını artırdığı saptandığından, Sibirya ginsengi de erkeklerde üreme işlevine yarar sağlayabilir." Bu sonuçlar, ginsengin, üretkenliği ve erkekliği güçlendiren bir yardımcı olarak kullanılmasını destekler niteliktedir. Genel olarak, Panax ginsengin Eleutherococcus senticocus'tan daha güçlü etki (özellikle uyarıcı etki) yaptığı kabul edilmektedir. Sibirya ginsengi, hiç ginsenosit içermemesine ve gerçek bir ginseng olmamasına rağmen, Panax ginseng'm ortaya koyduğu etkilerin pek çoğunun aynısına sahiptir. Fakat genelde daha hafif olduğu kabul edilmektedir.

Pygeum Africanum

Pigeum ekstreleri, prostat salgısında azalmanın önemli rol oynadığı kısırlık olgularının iyileştirilmesinde etkili olabilir. Pigeumun, prostat salgılarını artırdığı ve meni sıvısının niteliğini iyileştirdiği saptanmıştır. Daha açık bir ifadeyle, prostat salgılan azalmış erkeklere pigeum verilmesi, toplam meni sıvısı düzeylerinde artışla birlikte, alkalin fosfataz (meni sıvısının pH uygunluğunu koruyan önemli bir enzim)

ve protein düzeylerinde artışa yol açmıştır. Al-kalin fosfataz düzeyinin düştüğü (400 IU/cm3'ın altına) ve iltihap ya da enfeksiyon olduğuna ilişkin herhangi bir kanıtın (akyuvarlar veya IgA yokluğu gibi) bulunmadığı durumlarda pigeumun son derece etkili olduğu anlaşılmaktadır. Menide IgA bulunmaması klinik başarının iyi bir göstergesidir. Bir araştırmada, menilerinde IgA olmayan hastalarda, alkalin fosfataz düzeyleri 265'ten 485' IU/cm3' e yükselmiştir. Buna karşılık IgA bulunan hastalarda, ortalama bir artışla 213 IU/cm3'ten 281 IU/cm3'e çıkmıştır.

Bir çift kör klinik araştırmada, peniste gece sertleşmesi ölçümleri ile belirlendiği üzere, pigeum ekstresinin, BPH (selim prostat hiperpla-zisi) veya prostatiti olan hastalarda sertleşme sağlayabilme kapasitesini artırdığı görülmüştür.

Karnıbahar (Brassica oleracea) ve B6 içeren diger besinler

Mikro gıda takviyelerini savunanlar, kısırlık için genellikle karnıbahar önermektedirler. Bu vitaminin en çok bulunduğu kaynakları azalan sırayla yazarsak, karnıbahar, su teresi, ıspanak, muz, bamya, soğan, brokoli, kabak, kara lahana, yer lahanası, Brüksel lahanası, bezelye ve turptur.

Guava (Psidium) ve C vitamini içeren diğer gıdalar:

Erkeklerde sperm anomalilileri ya da topaklanmalarından kaynaklanan kısırlığın tedavisinde, C vitamini desteğinin en az bazı doğurganlık artırıcı ilaçlar kadar etkili olduğu kanıtlanmıştır. Dr. Melvyn Werbach, gün de 1.000 mg. C vitamini alınmasını öneriyor Guavanın yanında, C vitamini bakımından zengin diğer kaynak lar arasında; karpuz, kuşburnu, dolmalık biber, acı kırmızıbiber ve su teresini sayabiliriz.

AYÇİÇEĞİ

Doğal şifacılar, sperm sayısı düşük erkeklere genellikle arginin takviyesi önerirler. Günde 4 gram arginin almak için, 50 gram ayçiçeğinin yeterli olduğunu söylüyorlar. Veri tabanımda arginin içeren besinlerden en çok kaydı bulunan bitki, kuru ağırlığının % 8.2'si oranında arginin içeriğiyle ayçiçeği olarak görünüyor. Bu hayati besini yüksek oranlarda içeren diğer bitkiler de sırasıyla keçi boynuzu, ak ceviz, acı bakla, yer fıstığı, susam, soya fasulyesi, su teresi, çemen, hardal, badem, Brezilya kestanesi, Frenk soğanı, bakla ve mercimektir.

Su kabağı (Lagenaria siceraria)

Kuzey Carolina Tıp Fakültesi bilim insanları, erkek farelerdeki kısırlığın nedeninin bir çeşit B vitamini olan kolin eksikliğinden kaynaklandığını bulmuşlardır. Bu araştırmayla ilgili bir iddiada bulunamam, fakat memelilerin üreme sistemleri birbirilerine çok benzediği için, fazladan bir parça kolin alınanın bir zararı olmasa gerek.

Veri tabanıma göre su kabağı kuru ağırlığının % 1,6'sı oranındaki kolin içeriğiyle, kolin bakımından en zengin kaynak olarak görünüyor. Onu takip eden diğer bitkiler de sırasıyla çemen otu yaprakları ve çobançantasıdır. Ginseng, kara ısırgan, börülce, bezelye, sünger kabağı, mercimek ve Çin melekotu, kolin içeriği bakımından çemen otu ve çoban çantası kadar zengin olmasalar da sözü edilmesi gereken bitkilerdir.

Yulaf (Avena sativa):

Atları son derece canlı ve hareketli yapan yulaf, çok eskiden beri erkekler için seksüel doping olarak kabul edilmektedir. Bazı herbalistler de yulafın aynı zamanda erkeklerde üretkenliği artırdığını iddia etmektedirler. Yulafı marketlerde satılan yulaf ezmelerinden ucuz bir şekilde temin edebileceğiniz gibi, daha pahalı olan yulaf özütlerini de doğal gıda ve şifalı bitki dükkanlarından bulabilirsiniz.

Ahududu (Rubus idaeus)

Ahududu yapraklarından yapılan çay, kadınlara hamilelik sırasında ortaya çıkan rahim iltihaplarının tedavisi için önerilir.Hayvan yetiştiricileri ahududu yapraklarını, üretkenliklerini artırmak için erkek hayvanların yemlerine katıştırırlar.Herbalist Kathi Keville, kısır erkeklerin ahududu yapraklarından yapacakları çayı denemelerini öneriyor.

Yorumlar

  • Rec** *
    6 yıl önce
    Sperm sayisi şir Canli ve cansiz hucre hic yok bunun icin ne yapmaliyim.
    • Şifalı Bitkilerim
      6 yıl önce
      Sperm sayısını ve kalitesini arttırmaya yardımcı uzmanlar tarafından hazırlanan özel setimizdir. Düzenli kullanımda garanti kapsamındadır. Setimiz 1 aylıktır. Tedaviye başladığımız taktirde bu ilaçlarla birlikte bir de özel diyet listemiz olacaktır. Setimizi incelemek için linki tıklayabilirsiniz Bilgi Hattı : 0224 234 56 78

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp