kepek tedavisi bitkisel nasıl geçer

Kepek Tedavisi Bitkisel :

Doğal yollarla kepek tedavisi yöntemi mi arıyorsunuz? - Kepek Sorunu

Kepeğe meyilli misiniz? Piyasadaki tüm kepeğe karşı şampuanları denediniz ve hala bir sonuç alamadınız mı? İnsanlar kepekten kurtulmak için her çeşit ilaca maruz kalabilir; hatta bu gerçekten utanç verici bir hal bile alabilir.

Kepek Sorunu Öneri 

Kepeğe meyilli misiniz Piyasadaki tüm kepeğe karşı şampuanları denediniz ve hala bir sonuç alamadınız mı İnsanlar kepekten kurtulmak için her çeşit ilaca maruz kalabilir; hatta bu gerçekten utanç verici bir hal bile alabilir.
Herkes bebekliğinden yetişkinliğine kadar kepeklenmeye meyillidir. Toplam nüfusun % 5’i kepeklidir ve bunların çoğu erkeklerden oluşmaktadır.
Bu cilt hastalığı çok da endişelendirici değildir; çünkü kepek tedavisi doğal yollar kullanılarak evde de uygulanabilir. Burada size, zararlı kimyasalları kullanmadan kepeklerden kurtulabileceğiniz bazı tedavileri açıklayacağız:

Kepek Neden Oluşur? Çaresi Nedir?

Kuru cilt Kuru saç derisi kepek oluşumu için çok müsaittir. Pullanma, kaşıntı en sık görülen belirtisidir.

Tahriş olmuş, yağlı cilt (seboreik dermatit). Bu durum, kepek oluşumunda görülen en sık nedenlerden biridir,deri lapa lapa beyaz veya sarı pullarla kaplıdır
Saçlarınızı yeterince sık yıkamamak. Düzenli bir şekilde saçınızı yıkayın, kafa derisi yağ üretimi için müsait bir ortam hazırlar. Bu da kepek oluşumunu hızlandırır.

Kepek Oluşma Nedenleri


Sedef hastalığı. Bu cilt bozukluğu, kalın, gümüş renkli kabuklanmalar oluşturan ölü deri hücrelerinin birikmesine neden olur. Sedef hastalığı daha sık diz, dirsek ve gövdede meydana gelmektedir, ama aynı zamanda kafa derisini de etkileyebilir. Sadece kafa derisi söz konusu ise seboreik dermatitiayırt etmek zor olabilir.
Eğer vücudunuzun herhangi bir yerinde egzama varsa O da muhtemelen kepek gelişimine öncülük edebilir.
Saç bakım ürünlerine karşı (kontakt dermatit) Duyarlılık. Saç bakım ürünleri ve saç boyalarında bulunan bazı maddelere karşı hassasiyetler olabilir, . Çok sık şampuan değiştirme ya da çok fazla saç şekillendirme ürünleri kullanarak kepeğe neden olan kafa derisini tahriş edebilir.
Mantar (Malassezia).Özellikle yetişkinlerde görülebilir. Saç folikülleri tarafından salgılanan yağlar ile beslenir ve kontrol dışı büyür. Bu kafa derisi üzerinde deriyi tahriş eder ve deri hücrelerinin büyümesine neden olabilir. Fazladan deri hücreleri ölür ve kepek olarak düşer, saçlarınızda veya elbiselerde beyaz ve pul pul görünür. Hormonlarındaki değişiklikler, stres, hastalık, Parkinson hastalığı gibi nörolojik hastalıklar; sık şampuan değiştirme ve Malassezia mantarı duyarlılık kepek gelişimine katkıda bulunabilir.

10 aspirini 1 bardak sıcak suda eritin. Saç derisine yaklaşık 10 dakika masaj yapın. İyice durulayın. Aspirini duruladıktan sonra ekstra katkı için sirke ile durulayın. Gerekirse bir süre her şampuandan sonra uygulayın.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp