Kas Gevşetici İlaçların Zararları

Kas Gevşetici İlaçların Zararları

Kas gevşetici hapların zararları çok sayıda kişinin adale sorunu yaşayıp ilaç almasından dolayı merak dilmektedir. Kas gevşetici ilaçların zararları nelerdir konusunda makalemizden detaylı bilgi alabilirsiniz.

Adale gevşetici hapların çağımızda bir hayli adem oğlu aracılığıyla oldukça kullanılır olması nedeniyle mütehassıslar kas gevşetici almanın sakıncaları ve faydaları hakkındaki icra ettikleri incelemeler sonucunda, adale gevşetici ilaçların bir hayli zararlarına rastladılar. Kaslarda kasılmaya yol açan sarsıntı, romatizmal sorunlar, fibromiyalji, efüzyonlar, iltihaplanmalar, kırıklar, bel mekanik sızıları, disk hernileri …benzer bir hayli vaziyet karşısında sık sık ve bilgisizce alınan adale gevşetici hapların sıhhat bakımından bakın ne gibi sakıncaları yer almaktadır. Adale gevşetici ilaç kullanıyorsanız kesinlikle makalemize göz atmalısınız.

Mütehassıslar adale gevşetici ilaç almanın bel ve boyun fıtıklarında mühim ölçüde zararı dokunan olduğunu belirtmekteler. Bu sebeple bel ve boyun fıtığı olan insanların adale gevşetici ilaç kullanımı niteliğinde kaslar kasılmayacak ve bedenin ağırlığının büyük bir kısmı kemiklere yüklenecektir. Bu vaziyette fıtık problemi olanlar için kritik bir mesele anlamına gelir.

Kas gevşetici ilaçların zararlarıKas gevşeticilerin bir farklı olarak ziyanı da, çalışan ve bilhassa de iş gereği ayakta yer alan bireylerdir. Zira adale gevşeticiler bu insanlarda refleks yersizliğine neden olacak, dikkatlerinin yayılmasına yol açacaktır. Adale gevşeticiler aşırı numarada yan tesire sebep olmaktadır. Bu yüzden rahatsızlarda daha da mükemmel bir iyileşme sağlayacak olan 1. Aşama da mühim antienflamatuar, 2. Aşama analjezik ilaçların kullanması tavsiye edilir. Doktor tavsiyesi olmadan kesinlikle adale gevşetici ilaç kullanmayınız.

Kas Gevşetici Bitkiler

Kas ağrısı veya kas spazmları hareketsizliğe neden olup işlevselliğinizi etkileyebilir. Bu tür sorunları yönetmek için çeşitli ilaçlar olmasına rağmen, doğal kas gevşeticiler bu zamanlar için daha güvenli ve etkilidir.

Kas gevşeticiler genellikle ilaç ve uyuşturucu madde olarak kategorize edilmez. Bunlar temelde yatıştırıcı özellikleri olan ve kas ağrısı belirtilerini yatıştırmakta olan farklı bir grup ilaçtır. Kas gevşeticiler, kas spazmları ve kas ağrılarından kurtulmak için kullanılır. Doğal oldukları ve yan etkileri çok daha az olduğundan doğal kas gevşeticiler daha iyi seçeneklerdir.

1) Papatya:
Papatya doğal bir sakinleştiricidir. Sadece kas ağrıları için kullanılmaz aynı zamanda adet bozuklukları, baş ağrısı ve gerginlik gibi çeşitli sorunlar için de faydalıdır. Papatya kasılmış kasların rahatlatılmasına yardımcı olur ve krampları rahatlatmayı sağlayan anti-inflamatuar özellikleri vardır.

2) Kava Kökü:
Kava kökü, mükemmel rahatlatıcı etkileri nedeniyle çok popüler bir bitkisel kaynaktır. Aşırı kas ağrılarında özellikle yararlıdır.

3) Kedi otu:
Kedi otu kas spazmları ile ilgili rahatsızlıkların tedavisinde orta çağdan beri kullanılan çok etkili bir kas gevşeticidir. Bu bitki kas krampları ve boyun problemlerinin tedavisinde özellikle etkilidir.

4) Kedi Nanesi:
Kedi nanesi, nane ailesinin bir üyesi olan doğal kas gevşeticilerden biridir. Temelde Avrupa’nın yerli bir bitkisidir ve
Asya ve Kuzey Amerika’ya yerelleştirilmiştir. Kedi nanesi bir yatıştırıcı ve kas gevşetici olarak kullanılır. Gerginlik nedeniyle oluşan baş ağrıları bu tür bir lapa tedavisi ile tedavi edilebilir. Aynı zamanda eklem ve yumuşak doku yaralanmalarında şişkinliklerin azaltılmasına yardımcı olur.

5) Kırmızı Biber:
Kırmızı biber hepimizin evlerimizde ve çok çeşitli tariflerde kullanılır. Kırmızı biberin bir ölçüde kas kramplarının acısını hafiflettiği görülmüştür.

6) Bayır Turpu:
Bayır turpu aşırı kas stresinin neden olduğu krampları ve kas ağrılarını rahatlatmaktadır. Banyo suyunuza bir kaç damla bayır turpu yağı karıştırmanız, kas ağrılarından kurtulmanız için yardımcı olacaktır.

7) Lavanta:
Lavanta çiçeği yağı kas ağrılarına rahatlama sağlayabilen iyi bir doğal kas gevşeticidir. Kas ağrısı şikayeti olan vücut parçalarına dairesel hareketlerle düzgün şekilde masaj yapılmalıdır. Bu, o alanda kan dolaşımını artırır. Masaj sonrası sıcak bir duş zihninizi ve vücudunuzu rahatlatacak ve gerilen kaslara dinlenmeleri ve iyileşmeleri için bol miktarda zaman verecektir.

8) Meyan kökü:
Meyan kökü kas ağrılarını azaltmak için inflamatuar yeteneği olan bitkisel bir ilaçtır.

9) Şeytan Tırnağı:
Şeytan pençesi artrit ve diğer bir çok hastalığın tedavisi için 18. yüzyıldan beri kullanılan çok popüler bir anti-inflamatuar bitkidir. Ayrıca, kas ağrısı tedavisi için doğal bir kas gevşetici olarak da kullanılabilir.

Kas Gevşeticiler Ne İşe Yarar

Kas gevşeticiler; merkezi sinir sistemine ve sinirlerin birleşme noktalarına etki eder. Kas spazmlarının tedavisinde kullanılırlar. Kas gevşeticilerini kullanırken bilmemiz gereken; Kaslarda kasılma bir hastalık durumu değil, iskelet sistemindeki bazı rahatsızlıklardan kaynaklı meydana gelen bir savunma mekanizmasıdır. Vücudun verdiği bir savunma tepkisidir. Genel olarak rahatsızlıkların tümünde ağrının esas neden, enflamasyondur. Enflamasyon geçtiği zaman kaslar kendiliğinde kasılmayı bırakırlar.

Kas gevşeticileri doktora danışmadan ağrı kesici niteliğinde görüp kullanmak doğru değildir. Bu ilaçlar, kas uyarılabilirliğini ve kasılmasını spinal kord düzeyinde, sinir kas kavşağı düzeyinde ya da doğrudan kası etkileyerek azaltabilirler. Sinirlere olan basıyı azaltmak için kaslar kasılırlar. Bu olay vücudun savunma refleksidir. Bu kasların kasılmasını ortadan kaldırdığımız takdirde vücut ağrılığının önemli bir bölümün sadece kemik üzerine biner. Bu nedenle özellikle bel ve boyun fıtık hastalarda verilen kas gevşeticileri yarardan çok zarara sebep verirler.

Burkulmalarda, ayak travmalarında, romatizmal hastalıklarda, parkinsonizm veya felç durumlarında kullanılabilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp