Kancalı Kurt Belirtileri Ve Tedavi Yolları

Kancalı Kurt Belirtileri Ve Tedavi Yolları : Genel de çocuklar da görülen ve insan vücudun da asalak olarak yaşayan kancalı kurt belirtileri, tedavi yolları hakkında detaylı bilgi edinmek isteyen üyelerimiz ve ziyaretçilerimiz için genel sağlık bilgilerini sizlerle paylaşıyoruz.

Parazit adı verilen küçük canlılar tarafından meydana getirilen ve cilt, ince bağırsaklar ve akciğerleri etkileyebilen hastalıklardır. Necator americanus, Ancylostoma duodenale, Ancylostoma ceylenicum ve Ancylostoma braziliense adı verilen parazitler hastalığa neden olabilir.

İlk iki parazit sadece insanlarda son ikisi ise hem insanlarda hem de hayvanlarda hastalık yapabilir. Bu yazıda ilk iki tür üzerinde durulacaktır. Kancalı kurt hastalığı son derece yaygındır ve nemli tropikal ve subtropikal bölgelerde yaklaşık olarak 700 milyon insanı etkilemektedir. Dünya genelinde günde 700 milyon insandan ortalama 7 milyon litre kan emmektedirler.

Özellikle gelişmekte olan ülkelerde çocuklarda meydana gelen kancalı kurt enfeksiyonu sonucu normalde ölümcül olmayan bir çok hastalığa karşı çocukların direnci düşmekte ve ölüm meydana gelebilmektedir.

Her iki türün de uzunluğu ortalama 10 mm civarındadır. Kancalı kurtlar açık pembe veya pembemsi beyaz renktedirler. Baş ev gövdeleri ters yönlere doğru bükülüdür. Erkeklerinde yelpaze şeklinde (başka parazitlerde olmayan) keseleri vardır. Döllenmiş bir dişi, 60 x 40 mikrometre boyutlarındaki yumurtalarından günde 10.000-20.000 arasında yumurtlayabilir. Kancalı kurtlar 30 oC güney ve 45 oC kuzey enlemleri arasında bulunurlar.

Belirtiler


Bu parazitin bulunduğu kişilerde genelde belirti ve şikayet bulunmaz, çünkü sayıcakancalı kurt bitkisel tedavi azdırlar. Bununla birlikte zaman içerisinde ileri derecede demir eksikliği anemisi (kansızlığı) meydana gelebilir.

Akciğer tutulumunda:
öksürük, hırıltılı solunum ve hafif bir ateş ortaya çıkabilir. Genelde hafif seyreder.

Sindirim sistemi tutulumunda: şiddetli hastalık durumunda iman tahtasının aşağı kısmında şiddetli ağrı ve barsak hareketlerinin artışı dikkat çekicidir. Sürekli kan emileceğinden kansızlık ve albümin eksikliği meydana gelebilir. Meydana gelebilecek diğer şikayetler: iştah kaybı, ishal, solukluk, halsizlik, dışkıda yumurta ve kan görülmesi, ağızdan kanlı salya gelmesi.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp