Jel Protez Tırnak

Jel Protez Tırnak

Jel Protez Tırnak Hakkında Bilgiler

Jel Protez Tırnak Protez tırnak yaygın olarak akrilik teknoloji ve jel teknoloji ürünleriyle gerçekleştirilir. Detaylı bilgi için yazımızı okumanızı öneririz. Jel Protez Tırnak Jel Uygulamasında İse Doğal Tırnağınıza Fazla İşlem Yapılmadığı İçin Tırnağınız Sağlık Açısından Zarar Görmemektedir.

Jel Protez Tırnak

Protez Tırnak nedir?

Tırnak yeme, sararmış tırnaklar, yaşlılık çizgileri, tırnak boşalması, kaşık ya da karga burun tipli tırnaklarlara estetik görünüm vermek için protez tırnak kullanılır. Bunun yanında kırılmış veya çatlamış tırnakların görünümünün düzeltilmesi, çeşitli cilt vetırnak hastalıkları sonucu oluşan ağrılı durumlarda yapılan cerrahi işlemler sonucu kişiye konfor sağlamak için de kullanılır. Bu tırnaklar kullanıldığı süre boyunca adeta yeni manikür işlemi uygulanmış, doğal ve kusursuz görünümlü, oje yapılmış, ya da frenchli görünümüyle herkesin dikkatini çeker.
Bilgisayar kullanımı, çamaşır-bulaşık, bahçe işleri olsun ne işle uğraşırsak uğraşalım kusursuz görünümde tırnaklar ve eller için, dayanıklı, kolay kırılmayan estetik tırnaklar herkesin beğenisini kazanır.

Dünyada Protez Tırnak Kullanımı?


Protez tırnak uygulamaları başta Amerika olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde son derece yaygın kullanıma sahiptir. ABD‘de 1960‘lı yıllarda akrilik kullanılarak protez tırnak uygulanmaya başlanmış, 1990‘larda Almanya‘da jel‘in keşfedilmesiyle uygulamalar hız kazanmıştır. Amerika‘da yayınlanan NAILS Dergisinin 2003 yılı sektör araştırma sonuçlarına göre ABD‘de 16-60 yaş grubundaki her 7 kadından 3‘ü, Avrupa‘da ise her 8 kadından 2‘si düzenli olarak protez tırnak kullanmaktadır. Yine aynı dergiye göre 2002 yılında sadece Amerika‘da 47.000 Güzellik salonda 350.000 sertifikalı tırnak teknisyeni hizmet verdiği kaydedilmektedir.

Protez Tırnağın Özellikleri;

Sentetik yapıdaki protez tırnakların fizik özelliği ve dayanıklılığı doğal tırnaktan 80 kat daha fazladır. Protez tırnağın en önemli özelliklerinden biri de takma tırnak gibi tırnağın dibinden değil, sadece ucundan takılıyor olmasıdır. Bunun sebebi tırnak büyümesinin dipten gerçekleşmesidir. Bu sebeple protez tırnak asıl gerçek tırnağın büyümesini veya hava almasını engellemez. Tırnak yeme veya kolay kırılmasında ötürü tırnak uzatamama problemi varsa protez tırnak sayesinde 2 - 3 ay gibi bir süre içinde tırnağınızın sağlıklı şekilde uzadığını görürsünüz. Protez tırnaklar takıldıktan sonra kendi doğal tırnağınız gibi bilgisayar, daktilo kullanabilir, sakınmadan ve rahatlıkla yapabilirsiniz. Protez tırnağın görünümü öyle doğaldır ki kimse doğal tırnaktan ayırt edemez.


Akrilik veya Jel Protez Tırnak nedir?

El ve tırnaklarda kusursuz görünüm yaratmak için profesyonel ürünlerin ve ileri teknolojinin yardımıyla uygulanan tekniklerdir. Protez tırnak uygulamaları başta Amerika olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde son derece yaygın kullanıma sahiptir. ABD‘de 1960‘lı yıllarda akrilik kullanılarak protez tırnak uygulanmaya başlanmıştır Almanya 1990‘ların başlarında jel‘i keşfetmiştir. Her ikisinin de kimyasal içerikleri neredeyse birbirinin aynıdır. Aralarındaki fark akrilik kendi kendine, jel ise UVA cihazında kuruma özelliğine sahip olmasıdır. Görünüm ya da kullanım olarak aralarında fark yoktur. Akrilikte doğal tırnaklarınız daha çok törpülendiği için yüzeyde incelme daha fazla olmaktadır. Bu yüzden doğal tırnaklarınızın kendine gelme süresi uzar Ayrıca akrilik tekniğinde kullanılan malzeme hem asittir hem de rahatsız edici bir koku yaymaktadır. Jel uygulamasında ise doğal tırnağınıza fazla bir işlem yapılmadığı için tırnağınız sağlık açısından zarar görmez. Bu sebeplerden jel sistem dünyada en çok tercih edilen sistem olmuştur.

Protez Tırnak Kimlere Uygulanır;

Eğer tırnaklarınızda renk ve şekil açısından bir problem varsa, tırnaklarınız çabuk kırılıyor yada kolay ayrılıyorsa, tırnaklarınızı istediğiniz gibi uzatamıyor yada sürekli olarak tırnaklarınızı yemekten şikayet ediyorsanız protez tırnak sizin için eşsiz bir çözümdür. Bunun dışında Protez tırnak aynı zamanda estetik açıdan ellerine farklı bir görünüm vermek isteyen kişilere de uygulanmaktadır.

Protez Tırnak Kimlere Uygulanmaz;
Başta mantar, psöriazis (sedef hastalığı), tırnak boşalması gibi dermatolojik tedavi gerektiren durumlarda uygulanmamalıdır. Tırnak hastalıkları hekim kontrolünde tedavi edilmeli, tedavi sonrası meydana gelen deformasyonlara hekim onayı alındıktan sonra protez uygulaması yapılmalıdır.

Protez Tırnak Nasıl Uygulanır,

Protez tırnak öncelikle, takma tırnak gibi eczaneden alınıp yapıştırıcıyla komple tırnak yüzeyine kapatan uygulamalara benzemez. Merkezimizde 2 saat süren bir işlemdir ve aylık bakımları düzenli yapıldığı sürece en az 6 ay kullanılır. Tırnak yiyenleri alışkanlıklarından kurtaracak psikolojik telkin beraberinde bilinen tek yöntemdir.
Protez tırnak yaygın olarak akrilik teknoloji ve jel teknoloji ürünleriyle gerçekleştirilir.

El /Ayak tırnaklarındaki Bakım süreleri,

Ellere jel veya akrilik teknoloji ürünleriyle uzatma ve frenchli görünümü ayda 1 kez dolgu bakım uygulamasıyla tırnaklar 3 ay boyunca frenchli görünümünü koruyor.

Ayaklarda ise Jel teknoloji ürünleriyle doğal tırnak üzerine 45 dk.‘da yapılan çalışmadan sonra ayak tırnakları kalıcı olarak arzuya göre frenchli veya cilalı şekilde ve uçuk pembe veya rakı beyazı tonlarında hazırlanıyor. 1-2 ay süreyle asla bozulmadan kullanacağınız uygulama, dolgu bakım işlemiyle de 4 aya kadar kullanılıyor.
Jel ürünlerle hazırlanan el ve ayak tırnaklarına arzu edilirse farklı renklerde oje uygulanıyor, oje çıkarıcı kullanıldığında tırnaklar yine frenchli veya cilalı görünümünü sürdürür.

Protez tırnak çıkartma işlemi;

Protez tırnak çıkartma işlemi mutlaka tırnak teknisyeni tarafından gerçekleştirilmedir. Kullanıcısının kopartarak kazıyarak kaplamaları çıkartmaya çalışması doğal zarar verir. Teknisyen tarafından çıkartma gerçekleştirildiğinde doğal tırnaklarda çok az incelme olur. Sonrasın düzenli tırnak yağı kullanılarak doğal tırnaklar 2-3 hafta içinde protez uygulamasında önceki haline kavuşur.

Tırnak Süsleme,

Tarihin ilk dönemlerinden bu yana kadınların uygulamaktan vazgeçmedikleri tamamlayıcı bir aksesuardır. Antik yunan ve mısır medeniyetlerinde, İnka ve astek uygarlıklarında dini bir anlamı dahi olan tırnak süsüleme bugün bile hanımların keyifle uyguladıkları bir aksesuardır.
Tırnak süsleme düğün, nişan, mezuniyet gibi özel günler için kıyafetin ve mücevherin vazgeçilmez tamamlayıcısıdır. Gelinliğin veya nişan kıyafetinin asaleti ve sadeliği, tırnaklarda yaratılacak minik desenlerle kusursuzlaşır. Değer verilen bir mücevheri ortaya çıkarmanın en kolay yolu tırnak süslemedir. Tek taş pırlanta veya değerli taşlarla hazırlanmış zarif yüzükler tırnaklardaki detaylarla kusursuzca bütünleşir. Göz kamaştırıcı davet kostümü eller ve ayaklara uygulanacak uyumlu süslerle nefes kesici görünüme kavuşur.

Protez tırnaklara yönelik sıkça sorulan sorular

Protez tırnak doğal tırnağa zarar verir mi?


Protez, tırnağa estetik görünüm kazandırmak için uygulanır. Sağlıklı, hijyenik hizmet veren merkezlerde, protez tırnak teknik ve pratik eğitimini bitirmiş sertifikalı tırnak teknisyenleri tarafından, Sağlık Bakanlığı onayından geçmiş ürünlerle uygulandığı takdirde herhangi bir sorunla karşılaşılmaz.

Protez tırnak nelerden zarar görür?


Doğal tırnağa zarar veren ürünlerin başında nasıl asetonlar geliyorsa bu ürünler protez tırnağa da zarar verir. Ayrıca tiner, metal törpü ve metal tırnak makası protez tırnağa zarar verir. Asetonsuz oje çıkarıcıları ve kâğıt törpüler kullanılmalıdır.

Protez tırnak işleminde kullanılan ürünler nelerdir, hangisi iyidir?


Protez tırnak akrilik ya da jel teknoloji ürünleriyle hazırlanır. Protez tırnak ilk olarak ABD‘de 1960‘lı yıllarda akrilik kullanılarak uygulanmaya başlanmıştır. Hali hazırda dünya protez tırnak pazarında akrilik kullanım oranı %90‘lar mertebesindedir. Avrupa‘da Almanya 1980‘lerin sonlarında jel‘i keşfetmiştir. Her ikisinin de kimyasal içerikleri neredeyse birbirinin aynıdır.
Aralarındaki fark akrilik kendi kendine, jel ise UVA cihazında kuruma özelliğine sahip olmasıdır. Görünüm ya da kullanım olarak aralarında fark yoktur. Tırnak teknisyeni tırnak yapısına bakarak hangi tekniği uygulayacağına karar verir.

Protez tırnak ile doğal tırnak sağlığını kaybeder mi?


Kesinlikle kaybetmez, tırnağın hava alması gereken canlı noktası tırnağın dip bölgesi yani lunula (yarım ay bölgesi)‘dır. Burası dikkate alınarak işlem gerçekleştirilir.

Oje sürüldüğünde sararan tırnaklar, protez sonrası sararır mı?

Doğal tırnakların sararmasına neden olan şey havasızlık değildir. Beyaz ya da koyu renklerde oje kullandığınızda çıkartma işleminden sonra sararma görürsünüz. Ancak renksiz cila kullandığınızda çıkartma işleminden sonra doğal tırnakta sararma yoktur. Tırnağın sararmasının nedeni havasız kalması değil, ojenin içindeki renk içeren kimyasalların doğal tırnağı boyamasıdır. Protez tırnak uygulaması sarartma yapmaz.

Protezden vazgeçip, doğal tırnağa dönüş yapmak mümkün mü?


Elbette mümkündür ama bu işlemi mutlaka tecrübeli ve eğitimli birinin yapması gerekmektedir.

Protez tırnak çıktıktan sonra tırnakta incelme oluyor mu?

Protez tırnak çıkartma işlemi mutlaka tırnak teknisyeni tarafından gerçekleştirilmelidir. Kullanıcısının kopartarak, kazıyarak kaplamaları çıkartmaya çalışması doğal tırnağa zarar verir. Teknisyen tarafından çıkartma gerçekleştirildiğinde doğal tırnaklarda çok az incelme olur. Sonrasında düzenli tırnak yağı kullanılarak doğal tırnaklar 2-3 hafta içinde protez uygulamasından önceki haline kavuşur.

İnce ve kırılgan tırnaklar protez ile korunabilir mi?


Protez tırnak uygulaması tırnaklara sağlık kazandırmak için değil, estetik görünüm ve dayanıklılık kazandırmak için uygulanır. Yapısal olarak ince ve kırılgan olarak gelen tırnak protezden sonra yapısını değiştirmez, aynı biçimde gelmeye devam eder.



SENDE YORUM YAP!

Whatsapp