inme merkezleri istanbul

İnme Merkezleri


İnme Merkezleri


İnme merkezleri felç beyin damarlarının tıkanmasına veya beyin kanamasına bağlı ortaya çıkan bir durumdur. İnme merkezleri ile ilgili detaylı bilgi makalemizde yer almaktadır.



İNME MERKEZLERİ :

Felç, inme veya beyin krizi olarak da tanımlanır ve toplumda sıklıkla 60 yaş üzerinde damar sertliği olan ileri yaşlılarda görülür. Ancak diyabeti, yüksek kolesterolü olan, sigara ve alkol kullanan ,aile öyküsünde damar tıkanması öyküsü olan daha genç insanlarda da rastlanmakta bıraktığı hasarlar nedeniyle de yaşam kalitesini çeşitli derecelerde bozabilmektedir.Bu hastalığa yeni teknolojilerle erken tanı konabilmesi ve tanıdan hemen sonra ve en kısa zamanda bazı ilaçlarla tıkanan damarın açılması olasıdır. Çoğu zaman sinsi bir şekilde gelişen bulguları ciddiye alıp bu bulgularla süre geçmeden tanı ve tedavi olanakları olan hastanelere başvurmak gereklidir.

Açık veya gizli inme bulgularıyla hastane polikliniklerimize veya acil servisimize başvuran hastalar doğru adrese gelmiş olurlar.Çünkü inme bulgularını iyi değerlendirebilecek acil servis,nöroloji,radyoloji ve beyin cerrahisi uzmanlarından oluşan multidisipliner doktorlar grubu hızla tanıyı koymada yardımcı MR ve 64 kesit BT gibi yüksek teknolojiye sahip cihazlar ile en kısa sürede ilaç tedavisine başlayacaklardır.Bu noktada önemli olan acilen tıkanma mı yoksa kanama mı onu ayırt etmektir. Çünkü her ikisinin tedavisi tamamen farklıdır ve ayırıcı tanı çok önemlidir.. Bu nedenle inme merkezi senkronize davranabilen, özel eğitilmiş ekibi ve teknik alt yapısı ile bu hastaları kabul etmeye ve tedavi etmeye hazırdır.İnme merkezini içinde barındıran nöroloji bölümünde baş ağrıları, epilepsi, uyku bozuklukları.

İnme beyin damarlarının tıkanmasına veya beyin kanamasına bağlı ortaya çıkan bir durumdur. Kendini çoğunlukla aniden ortaya çıkan bir felç, his kaybı, konuşma güçlüğü, tek veya çift taraflı görme bozukluğu, başdönmesi, dengesizlik ve çift görme gibi yakınmalarla gösteren bu hastalıkta ilk 6 saat içinde tanı konulması ve tedaviye başlanması hayati öneme sahiptir. Damar tıkanıklıklarında acilen nöroanjiyografi laboratuarına alınan hastanın kateter yöntemi ile tıkalı damarına ulaşılarak lokal uygulanan pıhtı çözücü ilaçla tıkanıklık giderilebilmektedir. Beyin kanamalarında ise "stereotaksik cerrahi" adını alan bir yöntemle kanama diğer çevre beyin dokusuna zarar verilmeden hızlıca ve kolaylıkla boşaltılabilmektedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp