İdrar Yolu İltihabı Belirtileri

İdrar yolu iltihabı belirtileri görüldüğünde derhal, hiç vakit kaybetmeden tedaviye başlanması gerekir. Erken tanı idrar yolu iltihabı ile başa çıkmayı kolaylaştıracaktır. Tedavide sonuna kadar gidilmesi ve doktor tedavisinin uyulması çok önemlidir. Aşağıda idrar yolu iltihabının belirtilerinden bir kısmı yazılmıştır;

- Sık sık idrara çıkma dürtüsü
- İdrar yaparken ağrı veya yanma hissi
- İdrarda mevcut irin nedeniyle bulanık idrar gelmesi
- İdrarda kan izlerinin bulunması
- Erkek bireyler idrar yolu enfeksiyonu başgösterdiğinde rektumda ağrı ya da basınç hissedebilirler.
- Kadınlar da idrar yolu enfeksiyonu durumunda kasık kemiği alanı içinde ağrı veya basınç hissedebilirler.
- Halsizlik ve yorgunluk
- Bazen kaburga altında ağrı vardır. Bulantı ve hatta kusma meydana gelebilir.
- İdrar Yolu İltihabı Belirtileri böbreğe bulaşmmış ise kanama
- Enfeksiyon böbreklere kadar ilerlemişse kanla birlikte ateş de görülür.

İdrar yolu iltihabı için bu önleyici tedbirlerin alınması kolay ve basit çarelerdir. Bunun dışında idrar yolu iltihabı için aşağıda evde yapabileceğiniz tedaviler vardır.

- Vücuttan atık maddelerin dışarı atılmasına yardımcı olmak için bol su ve diğer sıvıları içiniz.

- İdrar yolu enfeksiyonunun ilk belirtileri görüldüğünde en kısa sürede bir bardak suya 1 / 2 çay kaşığı kabartma tozu ekleyin.

- Kızılcık suyu bakterilerin üremesini engeller ve onları üriner sistem hücrelerine tutunmasını engellemeye yardımcı olur. Hatta bu harika iksire elma suyu da ekleyebilirsiniz.

- Eşit oranda sandal ağacı, bergamot, çay ağacı, sığla ve ardıç alın. Bunları karıştırarak yağını mesanenin bulunduğu alana sürerek uygulayın. 2-3 gün için bu yağ ile masaj yapın.

- C vitamini içeren kaynakların alımını artırın. Amla (Emblica Officinalis veya Gooseberry), limon, turunçgiller vb.

- Çay, kahve ve kafein içeren diğer içecekler kaçının. Ayrıca baharatlı yiyecek, peynir, çikolata, ve süt ürünleri gibi işlenmiş gıda gibi kaçının. Yapay tatlandırıcılar kaçının.

- Bira, soda ya da başka herhangi bir gazlı içecek, alkol ve sigaradan kaçının. Tüm bu yiyecek ve içecekler bakterilerin üremesini teşvik eder.

- Günlük gıda listenize antibakteriyel otlar ekleyin. Özellikle sarımsak kullanımını artırın. Yemeklere katarak yada günde bir diş yutabilirsiniz. Bunların dışında karanfil, fesleğen, zerdeçal vb. etkili antibakteriyel özelliklere sahiptir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp