İdrar Tutukluğu Belirtileri

İdrar Tutukluğu Belirtileri : Başparmağınız ve işaret parmağınız arasında tutabileceğiniz kadar Sıtma Otu Köklerini alın ve bir litre suya katın, on beş dakika yavaş yavaş kaynatın,sıcakken dökün. Tamamen iyileşene kadar her üç veya dört saatte bir yarım çay bardağı alın. İdrar tutulması ve sıcak idrar için kesin çözüm olduğunu kendi tecrübelerimden biliyorum.
 
Böbrek ve mesane zayıflığı için işte kesin çözüm. 450 gr Ortanca''''''''yı üç litre suda 1 İt kalana kadar kaynatarak çay hazırlayın ve günde üç kere birer yemek kaşığı alın. Bu benim amcamın kendini iyileştirdiği şeydir.İdrarını yapamayanlar için Maydanoz bitkisi verin. Çaydan bebeğe sadece 2 ila 3 çay kaşığı verin. Yetişkinler bir buçuk bardak kullanabilir. Doktorların bir arkadaşımın vücudunda biriken suyu almak istediklerinde bu çay ona yardımcı oldu.Ben böbrek problemim için Hatmi Kürü uyguladım ve bunun çok faydasını gördüm, sadece bir kaç gündür kullanıyorum.
 
Her yaz tatlı mısırlarımızın kabuklarını soyarken, püsküllerini saklayıp iyice kurutuyoruz. Bunları hava geçirmeyen bir kavanoza koyup, ihtiyacımız olduğunda az bir miktarla bir çay hazırlıyoruz. Bu her tür böbrek problemi için iyi. Bu çaydan bir bardak içmek idrar miktarını düzenler. Her zaman içilebilir.Maydanoz Kökü idrar akışını arttırmak için çok iyidir. Çiğneyin ve suyunu için.

İdrar Tutukluğu

İnsan vücudunda idrar yolları ile ilgili pek çok sorundan biri de idrar tutukluğu konusudur. Bu yazımızda konu hakkında bilgilerimizi paylaşacağız. Böbreklerden süzülen idrar ile idrar toplanır ve atılması için yollanır ancak yol tıkalıdır. Alt taraf iyice gerginleşmiştir. İdrarın dışarı atılacağı yolu ya böbrekteki taş yüzünden tıkalı ya da prostat büyümesi sebebiyle sorunludur. Karnın alt tarafı oldukça genişlemiştir. Dokununca şiddetli ağrı bulunur.

Yukarıda saydığımız sebeplere ek olarak da idrar yolunun dar olması veya doğuştan kusurlu olması fazla miktarda alkol alınması veya mesane felci olmuş olabilir. İdrarın mesanede toplanması ile insan tuvalet için uyarılır ve tuvalete gidildiğinde idrar yolları tıkalı gibi sancılı bir durum vardır. Karnın etrafında genişlemeler veya gerilmeler olur ki idrara yol açılsın diye vücut bu işlemi otomatik yapar ve idrarın çıkışına kadar bu hal böyle devam eder . Bu idrar tutukluğuna sebep doktor muayenesi ile ortaya çıkarılır.

Böbreklerden gelen bir taş parçasının idrar yolunu tıkaması veya doğuştan idrar yolunun yapısının düzgün olmaması sebeplerden bir kaçıdır. Bu durumda olan birine idrar yapımında yardımcı olmak için karnına sıcak su olan torbalar bırakılır ki gevşeme olsun tıkanıklık sebebi ne ise o çözülsün anlamında sonrasında sıcak su ile banyo yapılabilir. Sonuçta çözülen idrar yolu idrarın akışını normale çevirince kasılmalar ve ağrılar yerini idrar yaparken ki rahatlığa bırakır. Bu sorunun çözümü için uzman doktorlara gidilmeli ve tekrarlanmamasına uğraş verilmelidir.

İdrar yollarının iyice kontrol edilmesi tedavi edilmesi için şu ilaçlar kullanılabilir. Sütün içine bırakılan iki tane turp soyulmadan 1 litre sütün içine konulup kaynatılır. Süzülerek bir kerede yenilebilir. Raziyane tohumunu 1 litre suda kaynatıp süzüldükten sonra günde üç defa içilebilir. Yalnız bunlar yardımcı tedavilerdir. İdrar tutukluluğu geçici bir durum gibi görünse de tedavisi kesinlikle yaptırılmalı ve sebepleri ortadan kalkıncaya kadar uzman doktor kontrolünde gerekli film, tahlil ne gerekiyorsa yaptırılmalıdır. Gerekli kontrollere böbreklerden başlamalı idrar yolları taranmalı arkasından mesane kontrol edilmelidir. Üretra son olarak kontrol edilmelidir.

İdrar Tutukluğu Belirtileri

Mesane (idrar torbası) dolu olduğu halde idrar yapılamaz. Karnın alt bölgesi gerginleşmiştir. Bastırılınca ağrı hissedilir. Tıp dilinde akut retansiyon adı verilen bu durumun nedenleri çeşitlidir. Örneğin, böbreklerde taş, prostat büyümesi, idrar yollarının doğuştan kusurlu olması, fazla miktarda alkol içmek, mesane felci, belsoğukluğu, sinir hastalıkları veya üşütmek idrar tutukluğuna neden olabilir. İlk tedbir olarak hastanın karnına içinde sıcak su olan bir şişe konur. Sıcak su ile banyo yapılırken, idrar çıkarmaya çalışılır.

İdrar Tutukluğu Tedavisi

Mesane (idrar torbası) dolu olduğu halde idrar yapılamaz. Karnın alt bölgesi gerginleşmiştir. Bastırılınca ağrı hissedilir. Tıp dilinde akut retansiyon adı verilen bu durumun nedenleri çeşitlidir. Örneğin, böbreklerde taş, prostat büyümesi, idrar yollarının doğuştan kusurlu olması, fazla miktarda alkol içmek, mesane felci, belsoğukluğu, sinir hastalıkları veya üşütmek idrar tutukluğuna neden olabilir. İlk tedbir olarak hastanın karnına içinde sıcak su olan bir şişe konur. Sıcak su ile banyo yapılırken, idrar çıkarmaya çalışılır. Ayrıca aşağıdaki reçeteler de uygulanır.

Tedavi için gerekli malzeme : Kişniş, su.

Hazırlanışı : 4 bardak suya iki çorba kaşığı kişniş konur. Kaynatıldıktan sonra süzlür. Günde iki kere birer çay bardağı içilir.

İDRAR TUTUKLUĞU DOĞAL TEDAVİSİ

Mesane yani idrar torbası dolu olduğu halde, idrar yapılamaz. Karnın alt bölgesi gerginleşmiştir. Hafif bastı­rılınca ağrı hissedilir. Böbrek taşı, prostat büyümesi, al­kol, bel soğukluğu, sinir hastalıkları ve üşütmek başlıca sebeplerdir.
İlk olarak sıcak uygulama yapılır, sıcak banyo yapılır ve idrar çıkardır.

Tedavi edici olarak şu ilaçlar kullanılır:

İki tane orta boy turp yıkanır ve kabuklan soyulma­dan doğranır. 1 litre sütün içine koyup kaynatılır. Süzül­dükten sonra, turpların hepsi bir kerede yenir.

Bir çorba kaşığı raziyane tohumunun üzerine 1 litre kaynar su konur, 15 dakika sonra süzülür. Günde üç kez birer çorba kaşığı içilir.
1 litre suya üç çorba kaşığı dişbudak tohumu konur. 15 dakika kaynatıhp süzüldükten sonra günde üç kez bi­rer fincan içilir.
1 litre kaynar suya bir çorba kaşığı arpa, üç tutam çoban çantası çiçeği konur. 15 dakika sonra süzülür.
Günde üç kez birer çay bardağı içilir.
1 litre suya iki çorba kaşığı kişniş onur. Kaynatılıp süzüldükten sonra sabah akşam birer çay bardağı içilir.
1 litre suya üç çorba kaşığı papatya çiçeği ve iki tane kereviz doğranarak konur. Kaynatılıp süzüldükten sonra, günde üç kez birer çay bardağı içilir.
Bir su bardağı soğuk suya 2 gr aynk kökü, 2 gr hat­mi kökü, 2 gr meyan kökü, 2 gr rezene toz olarak karıştı­rılır. Hafif ateşte yarım saat karıştırılarak ısıtılır. Süzül­dükten sonra günde “3 bardak içilir.
“Bir su bardağı soğuk suya 2 gr anason meyvası, 8 gr ardıç kozalağı, 4 gr hercei. menekşe, 8 gr meyan kökü, toz olarak karıştırılır. ‘ Hafif ateşte yarım saat kanştınhr ve ısıtılır. Süzüldükten sonra günde 2-3 fincan içilir."

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp