huzursuz bacak sendromu tedavisi hangi doktora gitmeli

Gerçek olayların abartılı algılanması, sinirsel huzursuzluk, aşırı hassasiyet ve alınganlık, aşırı hareketlilik ve kişinin kendini halsiz düşürme durumu olarak tarif edilebilir. Huzursuzluğa eşlik eden belirtiler arasında uyku şikâyetleri, terleme, kızarma, kalbin hızlı çarpması, halsizlik ve acizlik duygusu, bulantı. isal ve kabızlık görülebilir. Bitkisel ilaçların alışkanlık yapmaması, istenmeyen etkilerinin çok az oluşu, yorgunluk ve bitkinlik yapmaması nedenleri ile hafif sinirsel huzursuzlukta tercih edilme nedenidir.

Bitkisel sakinleştirici ilaçlar hem gündüz sinirsel huzursuzlukta, hem de gece uyumada yardımcı olmaktadır. Tedaviye destek olarak yemeklerde yağ ve et miktarı azaltılmalı ve müzik tedavi uygulanmalıdır, yeterli günlük hareket sağlanmalıdır.

Dahilen Kullanılan Bitkisel ilaçlar

Çarkıfelek otu: İnce kıyılmış 1 kahve kaşığı ot fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülerek içilir.Ç taze hazırlanarak, ihtiyaca göre günde 1-3 defa içilir.

Kediotu kökü: İnce kıyılmış 2 çay kaşığı kök fincana konur, üzerine 150ml kaynar su ilave edilir, fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülerek içilir. Çayı taze hazırlanarak günde 1-3 defa içilebilir.

Lavanta çiçeği: 1-2 çay kaşığı çiçek fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülerek içilir. İhtiyaca göre günde 1-3 defa çayı taze hazırlanarak içilebilir.

Şerbetçiotu çiçeği: İnce kıyılmış 1 çay kaşığı çiçek fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülerek içilir. Çayı taze hazırlanarak öğle ve akşam içilebilir.

Haricen Kullanılan Bitkisel ilaçlar

Lavanta çiçeği: 100 gr çiçek üzerine 2 litre kaynar su ilave edilir, kabın ağzı kapalı olarak 10 dakika bekletilip süzülür. Sulu kısım banyoya ilave edilir, banyoda 20 dakika kalınır. Oğulotu (melisa) yaprağı ile birlikte kullanılabilir.

Şerbetçiotu çiçeği: 20 gr kıyılmış çiçek üzerine 500 ml kaynar su ilave edilir, kabın ağzı kapalı olarak 10 dakika bekletilip süzülür. Sulu kısım banyo suyuna ilave edilir, banyoda 20 dakika kalınır. İhtiyaca göre kediotu kökü, oğulotu (melisa) yaprağı ve çarkıfelek otu ile birlikte kullanılabilir.

Karışım Halinde Kullanılan Bitkisel ilaçlar

Kediotu kökü + Şerbetçiotu çiçeği karışımı

Örnek bir karışım şöyle olabilir

Kediotu kökü (kıyılmış) 90 gr

Şerbetçiotu çiçeği (kıyılmış) 10 gr

1-2 çay kaşığı karışım fincana konur, üzerine 150 ml kaynar su ilave edilir, fincanın ağzı kapalı olarak 10 dakika demlenir, süzülerek içilir. İhtiyaca göre, çayı taze hazırlanarak günde 2-4 defa içilebilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp