Emziren Annelerde Migren Atakları İçin Ne Yapılmalıdır?

Emziren Annelerde Migren Atakları İçin Ne Yapılmalıdır? :

Migren doğurganlık çağındaki kadınlarda yaygın olduğu için emziren annelere ciddi sıkıntılar yaşatmaktadır


Yaşantıyı etkileyecek düzeyde baş ağrısı varsa ilaç almak ilk yapılan şeydir. İlaçların neredeyse tamamı süte geçer. Emziren anne ilaç alamadığı için ağrısı ağırlaşır, yeni doğan bebeğin bakımının getirdiği uykusuzluk ve yorgunluk da ağrıyı sürekli tetikler. 
               

Bu durum                                        

anneyi çocuğuna bakamayacak hale getirir. Çocuk bir de kolikliyse iş daha da zorlaşır. Çocuk bir yanda anne bir yanda her şey altüst olur. Bu dönemde en uygun tedavi nöral terapidir. Nöral terapi hamilelerde yapılabildiği gibi emziren annelerde de rahatlıkla uygulanabilir.Migren ataklarının seyri dikkatle sorgulanarak öncelikli bozucu alanlar tespit edilmelidir. Standart tedavi yerine öncelikli bozucu alanlar tedaviye alınmalıdır. Bebekle birlikte anneyi doktora defalarca taşımadan tedavi yapılmaya çalışılmalıdır.Hamilelikte de devam eden migren atakları artmışsa boğaz bölgesi öncelikli bozucu alandır. Kısa sürede toparlanır.
                                        

Tek taraflı

gözü içeren, hep aynı tarafta ısrar eden ataklar varsa dişlere bakılmalıdır. Panoromik diş röntgeni değerlendirildikten sonra anne öncelikle uzman diş hekimine yönlendirilmelidir.

Doğum öncesine oranla artmış, değişen iki taraflı, karakteri değişmiş ya da doğumdan sonra tipik migrenöz karakter kazanmış ağrı varsa bozucu alan genellikle sezaryen bölgesidir. Öncelikle sezaryen yara izine nöral terapi yapılmalıdır.Hedef bozucu alanlar doğru seçilirse anne kısa sürede rahatlar. Bu, tedavinin ve migrenin bittiği anlamına gelmez. 
 
Annenin bebeğini kısa aralıklarla emzirme dönemi geçip ek besinlere başlandığında tedavinin devamı yapılır. Hatta bebek kolikliyse, uyumuyorsa nöral terapi ile bebeğin koliği de kolayca geçirilebilir. Böylece anne ve bebek birlikte rahatlar.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp