brüksel tüp bebek merkezi iletişim

Brüksel Tüp Bebek Merkezi : İlk kez Temmuz 1978 yılında tüp bebek yöntemiyle sağlıklı bir kız bebek dünyaya gelmiştir. Tıp ve bio-teknolojide meydana gelen yenilikler tüp bebek tedavilerine de kısa sürede yansımış, özellikle 1990'lardan sonra geliştirilen yeni tedavi yöntemleri pek çok çocuksuz çifte umut ışığı olmuştur. Günümüzde, her yil binlerce çift bu yöntemlerle çocuk sahibi olmaktadır.

Tüp bebek tedavileri için tıp dilinde vücut dışında döllenme anlamına gelen in vitro fertilizasyon (IVF) kullanılmaktadır. Geniş anlamda tüpbebek yöntemi, kadından toplanan yumurtaların vücut dışında (laboratuar ortamında) eşinin spermleriyle döllendirilmesi ve oluşan embriyoların 2 ile 5 gün sonra tekrar kadın rahmine yerleştirilmesidir.

Tüpbebek uygulamaları veya üremeye yardımcı teknikler (ART) :

Assisted Reproductive Techniques veya kısaca ART olarak isimledirilen bu yöntemlerin başlıcaları şunlardır :


Intrauterin inseminasyon (IUI) - Aşılama
In vitro fertilizasyon (IVF)
Mikro-enjeksiyon (ICSI)
Embriyo ve Blastokist transferi
Embriyo dondurma ve dondurulmuş embriyo transferi
Pre-implantasyon genetik tanı

IVF uygulanacak kadınlara yumurtalıklarında çok sayıda yumurtanın gelişmesi ve büyümesi için ilaçlar kullandırılmaktadır.

Yumurtalar (oosit) yumurtalıklardaki foliküllerin içinde gelişmektedir.

Foliküller belli bir büyüklüğe ulaştıklarında yumurtalar vücut dışına alınmaktadır.

Laboratuar ortamında yumurtalar ve sperm biraraya getirilir. Konvansiyonel IVF / Mikro-Enjeksiyon. Oluşan embriyolar inkübatör denilen özel cihazların içine yerleştirilir. Kültür mediaların içindeki özel sıvılar, embriyoların beslenmesi ve büyümesi için gerekli maddeleri içermektedir. İnkübatörün iç ortamı embriyoların normal bölünme ve büyümesi için gerekli olan ısı, nem ve gaz konsantrasyonlarını belli bir seviyede tutan çok hassas bir cihazdır. İnkübatör içinde yüksek oranda saflaştırılmış ve filtre edilmiş hava bulunmaktadır.

Embriyolar, belli bir süre (2-5 gün) laboratuar ortamında tutulduktan sonra inkübatörden çıkartılarak anne adayının rahmine transfer edilmektedir. Bu aşamadan sonra embriyolar doğuma kadar geçecek süreyi anne rahminde geçirmektedir. Dolayısıyla normalde anne rahmine yerleşmeden önce tüplerde yaklaşık 3-5 gün geçiren embriyo, IVF uygulamasında bu süreyi laboratuarda geçirmektedir. Burada kadının tüpleri tamamen by-pass edildiği için tüpleri olmayan veya tıkalı olan bir kadın bu şekilde bebek sahibi olabilmektedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp