bebeklerde balgamlı öksürük tedavisi

Bebeklerde Balgamlı Öksürük

Bebeklerde Balgamlı Öksürük hakkında bilgiler.

bebeklerde görülen bagamlı öksürük hakkında detaylı bilgi edinmek için aşağıdaki makalemizi okuyabilirsiniz.

Kışın artış gösteren hastalıklar nelerdir? Bu hastalıklar neden daha çok kış aylarında ortaya çıkar?

Kış mevsimi toplu yaşanılma mevsimidir. Okullar açılır, toplu ve kapalı yaşama alanları daha sık kullanılmaya başlanır. Kış aylarında soğukların artması ile de vücuttaki enerji azalır. Eğer kişinin kazanımı, kaybettiği enerjiyi yerine koymazsa vücudun direnci düşer. Ama kış mevsimine özgü hastalık sadece kış aylarında görülmez, mesela grip yaz aylarında da görülür adına da "yaz gribi" denir.
Kış mevsiminde solumum yolu enfeksiyonu, astım ve bronşiti daha çok görülür. Soğuk, akciğerde akutu olan ve kronik hastalığı olan kişiler için hastalıklarını tetikleyicidir. Baypas ameliyatı olanlar, hamileler, akciğer hastaları, bronşiti olanlar, sigara içenler, astımı olanlar risk altında oldukları için soğuktan korunmalıdırlar.

Kış hastalıklarına yakalanmadan kışı nasıl sağlıklı geçirilebilir?

Kış hastalıklarına yakalanmamak için çalışan insanların, okula gidenlerin, toplu taşıma aracını kullananların hastalıklardan korunması için etkiyi azaltan önlemler almaları gerekmektedir. Grip aşısı yaptırmak, iyi giyinmek, vücut direncini arttırmak, beslenmeye dikkat etmek hastalıklara karşı alınması gereken önlemlerdendir.
Kış mevsiminde korunmanın ana hedefi vücudun enerjisini artırmaktır, vücudun direncini sağlamaktır. Vücut direnci; iyi uyku, düzenli ve sağlıklı beslenme ile yüksek tutulabilir.

Kış hastalıklarından korunma yolları nelerdir?

Kış hastalıklarından korunmada grip aşısının başarısı %70 oranındadır. Aşıyı, ekim ve kasım aylarında yaptırmak gerekmektedir. Grip aşısı bir ay içinde koruyuculuğa geçmektedir. Bu sebeple grip mevsimi başlamadan aşı olunmalıdır ki muhtemel bir soğuk mevsimindeki gripten korunabilme sağlanmış olsun.


SENDE YORUM YAP!

Whatsapp