Basurun Bitkisel Tedavisi

Basurun bitkisel tedavisi,basur hastalığı bitkilerle tedavi yöntemleri hakkında,basurun bitkisel tedavi metodları hakkında,basur için bitkisel doğal yöntemler,basur hastalığı bitkilerle tedavisi hakkında,basur için bitkisel tedavi yöntemleri,basur için doğal bitkilerle tedavi yöntemleri hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız alltaki yazımıza mutlaka bir bakmanızı öneririz.

Basur Bitkisel Tedavi Kürü;
Hazırlanışı ve Kullanma Şekli ;
2 Adet Çam sakızı
1 Çay kaşığı Karabiber
1 Avuç Çoban kesesi
1 Avuç Çobandüdüğü
1 Avuç Kuru üzüm
1 Adet Yumurta akı
1 Çorba kaşığı Badem yağı

Basur Hastalığına İyi Gelen Bitkiler;

Çam sakızı,
çekilmiş karabiber tozu, bir çorba kaşığı badem, yağı unla birlikte pişirilir. Süzülerek elde edilen posa, yumurta akıyla yoğrularak merhem kıvamına getirilir. Hazırlanan merhem tedavi süresince günaşırı basurun üzerine konur.

Çoban kesesi yaprakları üzerine kaynar su dökülerek iki saat bekletilir. Sıkılarak bekletilen posa merhem kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan merhemden basur üzerine konarak, bu tedavi altı saat ara île yenilenir.

Çobandüdüğü otunun kökleri, çam sakızı ve kuru üzümle birlikte aynı kaba konarak ilave edilen su çekilinceye kadar kaynatılır. Ateşten indirildikten sonra elde edilen posa yumurta akı île birlikte merhem kıvamına gelinceye kadar ezilerek yoğrulur. Hazırlanan merhem günaşırı basurun üzerine konur.

At kestanesi; Kestaneler ezilerek un haline getirilir yemeklerden önce bir çay kaşığı yutulur.Kanayan basurda kanamayı azaltır.

Civan perçemi pelin otu ile beraber kaynatılıp çayı hazırlanır. Bu çaydan günde bir bardak içmek ve hemoroite sürmek rahatlatıcı etki yapar.

Böğürtlen yaprakları kaynatılıp balla tatlandırılarak yemeklerden önce içilirse basur memelerinde küçülme yapabilir.

Bolca dere otu çayı yemek basurdan kaynaklanan ağrıyı hafifletir.

Ihlamur,keten tohumu,meyan kökü ve ceviz yaprağının beraber öğütülüp balla macun yapılıp yemeklerden 1 saat önce 1′er şeker kaşığı yenilmesi şikayetleri geçirir.

Dereotu; kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinden 10-15 dakika önce yenilen dereotu basura karşı çok iyi bir çözüm getirmektedir. En az bir ay boyunca uygulanmalıdır.

Düğün çiçeği,kavak merhemi ile birlikte haricen basur tedavisinde kullanılmaktadır.

Karahalile, içerdiği tanen nedeniyle damar büzücü etkisi vardır. Bu etkisi nedeniyle basur tedavisinde kanamaları azaltmak için kullanılır.

Mazı,kavrulur,dövülür ve şekerle tatlandırılır.sabahları birer kahve kaşığı yutulur.

Bir su bardağı ısırgan otu tohumu dövülür ve birkaç tatlı kaşığı balla karıştırılıp sabahları aç karma birer tatlı kaşığı yenir.

Birer su bardağı ebegümeci yaprağı, papatya, sığırkuyruğu çiçeği ve keten tohumu dövülür, pomat haline gelinceye kadar haşhaş yağı ilave edilerek haricen uygulanır.

Bir fincan üzerlik tohumu dövülür, birkaç kaşık balla tatlandırılıp kahvaltıdan önce sabahları aç karına birer tatlı kaşığı yenir.

Bir fincan karakavak tohumu havanda dövülür, pomat haline gelinceye kadar koruk suyu eklenerek macun kıvamına getirilir ve uygulanır.

İki avuç keten tohumu su ile kaynatılır, hasta buharına oturtulur.

Bir demet maydanoz bir çay bardağı zeytinyağında kavrulur, bir bez üzerine yayılarak basur memelerine bağlanır.

İki üç avuç kadar sığırkuyruğu çiçeği suda kaynatılır, ezilir ve basur memelerine uygulanır.

Bir su bardağı yahudi baklası tohumu dövülür balla tatlandırılır,sabahları kahvaltıdan önce aç karma birer tatlı kaşığı yenir.

Bir su bardağı mayasılotu kökü suda haşlanır, süzülür, bu haşlama suyu ile lavman yapılır.

Pırasa tohumu, sarısabır, iç yağı birlikte pişirilir. İç yağı sonradan ilave edilir. ve iyice ezilerek fitil yapılarak makada konur. Fitil konultuktan bir kaç saat sonra kendiliğinden eriyerek dışarı çıkar, tekrar konur. İyileşinceye kadar bu ilaca devam edilir. Aynı ilaç merhem olarak da basur memesi üzerine tatbik edilebilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp