Basur Ne Demek

Basur Ne Demek :

Basur yani hemoroid, toplumda yaygın olarak görülür. Özellikle sık sıkkabız olan kimselerde ıkınma sonucunda basınç artarak bu bölgedeki toplardamarların artan basınç nedeni ile genişlemesi hemoroid oluşumunu kolaylaştırır. Hamile kadınlarda, kronik kabızIık şikayeti bulunan kişilerde daha sık rastlanır.

Basur İçin Böğürtlen
GülgiUerden bahçe çi tlerinde, yol kenarlarında,kendiliğinden yetişen dikenli bir çahdır. Yemişi ahududuya benzer, fakat ondan küçüktür. Önceleri kırmızı iken sonraları kararır. Yaprakları; çiçekleri açmadan toplanıp, kurutulur. Birçok türü vardır. Beyaz çiçekleri yaz aylarında açan, kolayca bulunabilen dikenli ve çalı görünümlü bir bitkidir. Ham Böğürtlen kırmızı renktedir, olgunlaştıkça rengi karam. Çilcgc benzeyen meyvesi sulu ve tatlıdır. C Vitamini açısından zengindir. Böğürtlen yaprakları lapa yapılarak basur üzerine konur.

Basur İçin Hindistan Cevizi
Tropikal bölgelerde yetişen, hurma İnsin den bir çeşit ağacın yemişidir. Kabuğu çok Serttir. İçinde sütümsü bir sıvı vardır. Yemişin içinde kabuğuna bitişik yağlı ve nişastalı ct i vardır. Büyük ve küçük olmak üzere iki çeşidi vardır. Hindistan cevizi yemek basur için etkilidir.

Basur İçin Karabaş Otu
Ballıbabagiller familyasından, mavi ve menekşe renklerinde çiçekler açan ve ezildiğinde hoş olmayan keskin bir koku yayan, ı melreye kadar boylanabilen, çalı görünümlü, çok yıllık bir bitkidir. Yalancı lavanta çiçeği adıyla da bilinir. İçeriğinde glikozitler ve saponinlerin dışında uçucu yağ vardır. Yaprak ve çiçekleri kaynatılarak günde üç defa içilir.

Basur İçin Nane
Ballıbabagiller familyasından, nemli yer lerde yetişen, genellikle tüylü ve çok kokulu otsu bir bitki cinsidir. Başak biçiminde beyaz, pembe veya morumsu çiçekleri vardır. Taze nane basurun üzerine konulur.

Basur İçin Pırasa Tohumu
Zambakgiller familyasından, çok miktarda . C, K ve B vitaminieri ile potasyum, kalsiyum, silisyum, manganez, kükürt, bakır, iyot ve demır ıçeren sebzelik bir bitkidir. Soğanı uzun ve göbeklidir. Yazın ürün almak için ilkbaharda veya güz aylarında; kış mevsiminde ürün almak için ise yaz aylarında ekilir. Pırasa tohumları basura karşı faydalıdır. Balla karıştırılıp yenir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp