Bademcik Nasıl İyileşir

Bademcik nasıl iyileşir? sorusuna yanıt olarak; Bademcik iltihabı ve nasıl iyileşeceği hakkında faydalanabileceğiniz bilgileri bu sayfada sizlere sunmaktayız.

Yıllar önce bademcik iltihabı olan çocuklarda tedavi olarak ameliyata öncelik verilirdi ve bademcikleri alınırdı. Günümüzde ise pek çok tedavi yöntemi ve antibiyotikler ile bademcik iltihabı tedavisi mümkündür.

Ancak, sık tekrarlayan boğaz ağrısı ve bademcik iltihabı halinde bunu bir doktorun değerlendirmesi gerekir. Doktorunuz streptokok enfeksiyonu olup olmadığını araştırmak üzere boğaz kültürü yapılmasını isteyebilir.

Streptokoklar

İltihaplanmaya neden olan bakteri türü mikroplardır. Bakterilerin neden olduğu iltihaplarda da antibiyotik tedavisi iyi sonuç verir.Doktorunuz aşağıdaki durumlardan biri veya birkaçının bulunması halinde bademcik ameliyatı önerebilir.

· Çocuğunuzun solunumunu engelleyecek derecede bademcik-lerin büyümüş olması
· Çocuğunuzda yutkunma güçlüğü bulunması
· Sık tekrarlayan boğaz ağrısı
· Sık tekrarlayan boğaz iltihaplanması
· Bademcik iltihabının orta kulak iltihabı, sinüzit, vs. gibi kompli-kasyonlara neden olması

BADEMCİK AMELİYATI(tonsillektomi) SIRASINDA NELER OLUR?

Ne kadar sık yapılıyor veya basit görünüyor olursa olsun, her ameliyat çocuk ve ebeveynler için genellikle korkutucudur. Onu nelerin beklediğini anlatarak, çocuğunuzun kendini ameliyata hazırlamasına yardımcı olabilirsiniz.
Bademcik ameliyatında

·Çocuğunuz, genel anestezi verilerek uyutulacaktır. Bu, ameliyatın bir ameliyathanede yapılacağı ve çocuğunuzun ameliyat sırasında bir anestezi uzmanı tarafından izleneceği anlamını taşır.
·Çocuğunuz yaklaşık 20-30 dakika süreyle uyuyacaktır.
·Cerrah, bademcikleri çocuğunuzun ağzının içinden alacaktır. Bademcik ameliyatı için deride bir kesi yapılmasına gerek yoktur.
·Cerrah, bademcikleri bulundukları yerden bazı kesiler yaparak çıkartacak ve kanamayı durduracaktır.

Çocuğunuz uyanma odasında ayılacaktır. Solunum güçlüğü veya kanama belirtisi olması halinde tekrar ameliyathaneye alınması gerekebilir. Genellikle hastanede toplam kalış süresi 5-10 saat arasında olmaktadır. Yeterli sıvı gıda almaya başlamayan, 3 yaşın altında olan ve bayılma nöbetleri gibi sürekli bir hastalığı bulunan çocuklar hastanede bir gece kalacaktır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp