Bademcik Kokusu

Bademcik kokusu, bademcikteki bağışıklık sisteminin işleyişi verimsiz kaldığı durumlarda oluşan iltihaplar sonucu meydana gelen ağızdaki koku olarak bilinir. Bademcik kokusu için çeşitli bitkiler ver tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Bu sayfada sizlere bademcik kokusu hakkında faydalı bilgileri sunmaktayız.

Hastalar sıklıkla diş hekimi ya da KBB hekimine başvururlar.

Gerçekten de ağız kokusuna yol açan en sık neden kötü ağız hijyeni, dişler üzerindeki gıda birikimleri, diş çürükleri, bademcikler üzerindeki iltihaplar ya da bademciklerin üzerindeki ceplere yerleşen besin artıklarıdır.

Diş eti iltihapları

Diş eti iltihapları, ağız içindeki yaralar, tükürük bezi hastalıkları, dil kökünde biriken besin artıkları da ağız kokusu yapabilen sık nedenlerdendir.

Ancak ağız kokusunun nedeni sıklıkla ağız içinden kaynaklansa da her zaman neden bölgesel olmayabilir. Şeker hastalığı, böbrek ve karaciger hastalıkları gibi bazı tüm vücudu etkileyen hastalıklar da ağız kokusuna neden olabilir.

Koku Nedeni

Besin maddeleri agiz içindeki çukur ve diş fırçalarken temizlenemeyen bölgelerde birikerek çürümeye neden olur ve koku yaparlar.

Diş hekimi tarafından çürük bir diş ya da dişler arasında böyle bir birikim saptanmamışsa kontrol edilmesi gereken ilk bölge bademciklerdir.

Kronik bademcik iltihapları, dil kökü bölgesinde ve bademcikler üzerindeki oluşmuş ceplere yerleşen artıklar oldukça kötü ağız kokusu yapabilirler

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp