Bademcik İltihabı Modern Tıp

Bademcik İltihabı Modern Tıp, Kronikleşen bademcik iltihabı için bademcik ameliyatı önerilmektedir. Birçok durumda antibiyotik kullanımı gerekmektedir.

Bademcik İltihabının Doğal sağlık tedavileri

Kronik bademcik iltihabı uzun bir süreye yayılan homeopati tedavisi ile tedavi edilebilir. Akut bademcik iltihabı vakalarında aşağıda önerilen tedaviler uygulanabilir:

- Boyunda sertlik hissi ve boğaz ağrısı için güzelavrat otu kullanılabilir.

-Boğaza kılçık kaçmış hissini veren bademcik iltihaplarında homeopati uzmanları tarafından hazırlanan “Hepar sulf.” maddesi kullanılabilir. Özellikle de ılık içeceklerle gelen rahatlama hissinin yaşandığı bademcik iltihaplarında tavsiye edilen maddenin kullanımı uygundur. Bu tür durumlarda ağız kokusu ve dilde paslanma görülebilir.

-Boğazın sağ tarafında meydana gelen ağrılar için “lycopodium” kullanılabilir. Bu tür durumlarda dil kurudur ancak paslı değildir; boğaz soğuk içeceklerle rahatlar ancak sabah 4-8 arasında ağrılı ve acılı bir hal alır.

-Boğaza koyu kırmızı bir renk hakim ise ve şişme ve acı daha çok sağ tarafta meydana gelmiş ise “Merkür” kullanılabilir. Bu tür maddeler sadece sertifikası Sağlık Bakanlığı‘nca onaylanmış olan sağlık uzmanlarının öngördüğü şekilde kullanılabilir. Önerilen madde özellikle de nefes kokusu olduğunda ve bademcik iltihabına eşlik eden aşırı terleme durumunda kullanılabilir.

-Kekik yağı çok kuvvetli bir antiseptiktir. Bu yağın anestetik etkisi de vardır; kekik yağı bu özelliği ile boğazdaki rahatsızlık hissinin geçmesine de yardımcı olur. Kekik yağını seyreltici bir yağ kullanarak seyreltikten sonra elde ettiğiniz karışımla çocuğunuzun boyun bölgesine masaj yapın. Çocuğunuzun odasına yerleştireceğiniz buharlaştırıcı özelliği olan cam bir tüpün içine birkaç damla kekik yağı damlatın. Çocuğunuzun rahatladığını göreceksiniz.

-Kaynatıldıktan sonra soğutulan bir bardak suyun içine bir damla lavanta yağı damlatarak çocuğunuzun bu karışım ile gargara yapmasını sağlayın.

-Temiz bir süngerin üzerine damlatacağınız çay ağacı yağını doğrudan bademciklerin üzerine sürün. Bu şekilde boğazda oluşan enfeksiyonla daha etkin bir şekilde mücadele etmiş olursunuz.

-Ada çayı ile hazırlayacağınız gargara da boğaz enfeksiyonu ile mücadelenizi güçlendirecektir.

-Ekinezya, sarımsak, mür, ada çayı ve çivit ağacı (indigo) gibi şifalı otlar bağışıklık sistemini güçlendirerek bademcik iltihabına iyi gelir.

-Papatya, yonca, civanperçemi ve limon yaprakları gibi bitkiler çocuğuzun terlemesini kolaylaştırır ve bu şekilde ateşin vücuttan atılmasını sağlar.

-Kasık otu olarak bilinen “agrimoni”, yonca, sinir otu (plantain) ve ahududu yaprakları boğazdaki mukoza zarını onarır ve yangıyı keser.

-Karakafes ya da eşekkulağı (homeopatide “comfrey”) olarak bilinen bitki, sığıkuyruğu (homeopati alanında “mullein”) adı ile anılan bitki ve hatmi çiçeği (homeopati alanında “marshmallovv”) ağrıya neden olan bademcik iltihabı için uygundur.

-Siyah Frenk üzümü çayı ya da meyve suyu boğazdaki enfeksiyonu dindirerek boğazı rahatlatır.

Faydalı terapiler

Kranyal osteopati, herbalizm, homeopati, aromaterapi, Ayurveda, bağışıklık sistemini güçlendirmek için refleksoloji, besin terapileri, akupunktur

Homeopati alanında “phytolacca” olarak bilinen şekerciboyası boğazda yanma hissi olduğunda, bademciklerin iyice kızarması durumunda ve bademcikte hissedilen acının kulak ağrısına dönüşmesi durumunda kullanılabilir.

Özellikle de boğazın sağ tarafında meydana gelen ve boğazda yanma hissinin eşlik ettiği durumlarda tavsiye edilen bitki kullanılabilir. İçerdiği alkoloidler nedeniyle aşırı tüketimi zararlı etkilere yol açtığından bu bitkinin kullanım şekli ve içeriğinin hazırlanma süreci konusunda tecrübeli bir homeopati uzmanına danışınız.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp