Astım Krizinde Yapılması Gerekenler

Astım Krizinde Yapılması Gerekenler Hakkında bilgileri burda bulabilirsiniz.

Astım hastalarının yanlız başlarında olduğu zamanlarda aniden gelen astım krizinde yapması gereken en önemli şeylerden biriside sakin olup,krizini gidericek olan ilaçları vakit geçirmeden alıp krizi sonladırmasıdır.

Astımlı hastaların tedavisinde ve kriz tedavisinde bir kere mutlaka eğitim almış olmaları gerekiyor, mevcut ilaçlarını kendileri de dozlarını arttırarak atağı, krizi kontrol edebilirler.

Ancak orta ağır düzeydeki krizlerde mutlaka bir profesyonel yardım gerekiyor. Bu bir sağlık kurumu ve bir doktor omalı. Bu aşamaya gelindiğinde bir hastanenin aciline, bir sağlık biriminin acil polikliniğine başvurmak gerekiyor.

Muhtemelen mevcut aldığı ilaçları daha yoğun dozda ve daha kolay alabilecek şekilde yani inhealer dediğimiz kuru toz şeklinde nefesle çektiği ilaçları bu sefer buhar şeklinde vermek, çok ağır durumlarda da solunum destek tedavisi yapmak gerekebiliyor.

Atağın önceden farkedilmesi çok önemli, onun için biz bazen hastalarımıza özellikle bu tür sık atağa girme riski olan hastalarımıza pigflometre dediğimiz çok basit kendi kendilerine kullanabilecekleri birtakım basit nefes ölçer cihazlar veriyoruz.

Bu atağa girmeden önceki günlerde hatta bir hafta, üç beş gün öncesinden atağın yaklaştığını uyaran bir sonuç veriyor bu aletler. Son zamalarda yeni bir gelişme olarak da nefes yollarında ekselasyon havası yani nefesi verdiğimizde dışarıya çıkan havadaki inflemasyonu belirten mitrikoksit ölen cihazlar çıktı, eno cihazları dediğimiz.

Bunlar eskiden hastanelerde araştırma amacıyla kullanılıyordu, şimdi artık fortabl olarak hastalarımıza bunları takdim edebiliyoruz. Bunun yanısıra yine pigflometre dediğimiz bir aletten bahsetmiştik.

Onun daha da gelişmişi hışıltıyı ölçen aletler yapıldığı, yani gırtlağın üstüne koyup nefes verdiğinde o kişide nefes yolu alt solunum yollarının nasıl olduğunu ve bir kriz yaklaşıp yaklaşmadığını belirten bulgular verebilmekte.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp