Adenit Nedenleri

Adenit Nedenleri

Adenit; vücudumuzun boyun bölgesinde meydana gelen, boyun bölgesi ile alakalı bir rahatsızlık bir hastalık türüne verilen isimdir.

Konuyu biraz daha açacak biraz daha açıklayacak olur isek kısaca; adenit ; boyun içerisinde yer alan lenf damarlarının şişmesi, iltihaplanması gibi durumlarda meydana gelen, kendini gösteren şişmelere verilen genel isimdir.

Bu şişmeler genellikle ağrılı ve iltihaplı şişmelerdir ki, bazen hasta durumu pek fark edemeyip hafif şekilde atlatır iken, bazen ise de; boğazda meydana gelen gözle görülebilen, fark edilir derecedeki şişkinlikler, yine boğazda meydana gelen ağrılar, yutma, nefes alıp verme gibi reaksiyonları gerçekleştirir iken meydana gelen kendini hissettiren yanma ve ağrı duygusu da adenit rahatsızlığının belirtilerinden olabilir.

Ancak tabii ki her hastalıkta da olduğu üzere, adenit rahatsızlığının belirtileri de kişiden kişiye bünyeden bünyeye değişip, farklılıklar gösterebilir. Çünkü her kişinin bünyesi, bağışıklık sistemi ve vücut direnci elbette ki farklıdır. Örnek verecek olur isek en basitinden grip rahatsızlığını bile bazılarımız sadece ayakta atlatır ve birkaç gün içerisinde kendimize gelip, iyileşir iken, bazılarımız ise yataklara düşüp, günlerce hatta haftalarca kendini toparlayamıyor.

Adenit rahatsızlığı tedavisinde, hafif derecedekilerde antibiyotik tedavisi önerilirken daha ileriki aşamalarda iğne ve bu da yetersiz kalır ise, patolojik değerlendirme ile tedavi devam ettirilir.

Adenit nasıl geçer?

Adenit nedir nasıl tedavi edilir, adenitin tedavi yöntemleri ve adenit bitkisel tedavisi sagliksiteniz.com ’da sizlerle paylaşıldı.

Kısaca adenit, lenf damarlarında sıkışma olmasından kaynaklı husule gelen iltihaplı şişliklerdir. Ekseri salgın halde meydana gelen enfeksiyonlardan kaynaklıdır. Özellikle de kış aylarında adenit sorununa çok fazla rastlanır. Adenit nasıl tedavi edilir?

Adenit tedavisi için birçok hastaya soğan ve sarımsak yenmesi tavsiye ediliyor. Uzmanların soğan ve sarımsak tedavisi önerileri sayesinde lenf damarlarında oluşan iltihaplı şişlikler ortadan kalkmaktadır.

Öğlenleri ve akşamları yemekte tüketilen soğan ve sarımsak adenitin bitkisel tedavisi sağlar. Birçok uzmanda hastasına bu kişisel tedavi yöntemini önermektedir. Gerek görüldüğü zaman antibiyotik ilaçlarla iltihabın kurutulması sağlanır ve şişlik iner. Çok fazla bir şey yapılmasına gerek yoktur.

Bir önceki Adenit nedir belirtileri nelerdir? başlıklı konumuzda adenit belirtileri nelerdir, adenit hastalığı belirtileri ve adenit hastalığı ne demek hakkında bilgiler sunulmuştu.

Adenit Bitkisel Tedavisi

Reçete: 1 — Malzeme: Karaçam kozalağı, Su.
Hazırlanışı: 4 bardak suya; ince ince kıyilmış 4 çorba kaşığı Karaçam kozalağı konur, Kaynatıldıktan sonra süzülür. Yemeklerden sonra, birer kahve fincan’, yudum yudum içilir.

Reçete: 2 — Malzeme: Soğan, sarımsak.
Uygulanışı: Öğle ve akşam yemeklerinde yarımşar kuru soğan ile ikişer diş sarmısak yenir.
*2 -3 gün içinde iyileşmezse, doktora başvurmak gerekir.

Reçete: 3 — Malzeme: Bitkisel krem, Mersin yağı, Biberiye yağı, Reçine yağı, Portakal yağı
Hazırlanışı: Şişlik olan yere günde 3 kere bitkisel krem sürülüp, ovulur. Üzeri, yünlü bir kumaşla hafifçe sarılır.

* AYRICA; yemeklerden yarım saat önce, yarım çay bardağı suya 10 damla mersin yağı, 10 damla biberiye yağı, 10 damla reçine yağı ve 10 damla da portakal yağı konulup içilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp