depresyonun hayatımıza etkileri

Herhangi bir zamanda, dünyada toplam yüz milyon insanın depresyonda olduğu, depresyonun dünyadaki her beş kadından ve her dokuz-on erkekten birinde görüldüğü tespit edilmiştir.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) dünyada her üç kişiden birinin hayatının herhangi bir döneminde psikiyatrik hastalık geçireceğini tahmin ediyor.
Önemli bir yanılgı fark edilememenin ucu olarak birçok depresyonu, yaşa bir takım sıkıntılı olayın doğal sonucu olarak görüyor ve tedavisine başlamıyor.
Her ne kadar depresyonun gelişiminde sıkıntılı olaylar etkili olsada hastalık, birçok farklı sebepten de ileri gelebilmektedir. Bunlar arasında bol sigara tüketimi, cep telefonlarıyla fazla görüşmeler, fazla yemek yemek, az hareket etmek, bazı organ yetersizlikleri, hormon al bozukluklar, genetik faktörler, maneviyattaki zayıflamalar örnek olarak verilebilir.
Dünyada koroner arter hastalıklarından sonra en fazla iş gücü kaybına sebep olan hastalık olan depresyon, psikiyatride en kolay tedavi edilen bir hastalık olarak kabul edilmektedir. İlaç tedavisi ve tamamlayıcı tıbbi tedavi yöntemleri bu hastalıkla mücadele etmede önemli başarılar göstermektedir. Bu hastalık; yüksek tansiyon, şeker hastalığı, migren, gastrit gibi tıbbi bir hastalıktır.

Depresyonun Belirtileri

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan broşüre göre depresyonun belirtileri şöyle sıralanmaktadır:
• İnsanın kendisini boşlukta ve üzgün hissetmesi,
• Hayattan zevk alamaması,
• İştahının ve uykusunun artması ya da azalması,
• Huzursuzluk ve durgunluğun gelişmesi,
• Halsizlik ve yorgunluk,
• Değersizlik ve suçluluk duyguları,
• Dikkati yoğunlaştıramama ve karar vermede zorluk çekilmesi, depresyonun belirtileri olarak sıralanmışlardır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp