Taze Bakla

Taze Bakla

Bakla çiçeğinin kullanıldığı yerlerde kullanılır. Aynı etkiye sahiptir. Ayrıca idrar artırıcı olarak ta faydalıdır.

Kullanılışı: 1 bardak kaynar suya, 10 gr taze bakla konur, 10-15 dk kaynatılır. Günde 2-3 bardak içilir. Taze baklanın kapçıkları kurutulur, kavanozda saklanır. Böbrek kumunda ve idrarda albümin çıkması halinde kullanılır.

Kullanılışı: 1 kilo suya, 25 gr bakla kapçığı konur, 10 dk kaynatılır, süzülür, 1 günde tüketilir. Taze bakla yaprağı, göz zafiyetinde yapraklarından bir müddet yenilir. Tavuk karasında da yapraklar haşlanıp yenilir. mu un haline getirilir, hamur yapılır, 1 ceviz büyüklüğünde gözün üzerine konulur, 1 saat bekletilir, günde 2-3 defa tekrarlanır (denenmiştir). Hastalığı birkaç gün içinde geçirir.

Haricen: Taze bakla yaprağı ateş yanığının üzerine konulursa iyi gelir. Taze veya kuru bakla yaprağı kaynatılır. Dolamada hasta uzuv bu suya, sokulursa faydalı olur. Bakla toz haline getirilir, çok sık bir bezle elenir, göze sürme gibi çekilirse göze katarakt inmez. Gut'ta bakla pişirilir, lapa haline getirilip hasta uzuva sarılır. Göz nezlesinde iç baklanın kabuğu çıkarılır, 2'ye bölünür, alına yapıştırılırsa göz yaşarmasını ve baş ağrısını keser. Dış kanamalarda bakla 2'ye bölünür, kanayan yere konulur. Bakla suyu ile yüz yıkanırsa cildin rengi güzelleşir. Bakla toz haline getirilir, arpa unu ile karıştırılır, çıbanların üzerine konulursa faydalı olur. Bakla unu balla macun yapılır.

Kulak arkasındaki ve göz altındaki şişlere sürülürse faydalı olur. Bakla unu zeytinyağı ile karıştırılarak sıracaya (boyunda çıkan ve domuz başı denen çıban) a konulursa faydalı olur. İç baklanın kabuğu çıkarılır, ezilip lapa haline getirilir, temizli yapıldıktan sonra kıllı deriye konulursa kıl bitmesini önler.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp