Söğüt Kabuğu Kürü

Söğüt Kabuğu Kürü :

Söğüt yazın bizleri serinleten ve sulak yerlerde yetişen bir ağaç türüdür. Ama sadece seinletmekla kamıyor. Kabuklarıylada şifa dağıtıyor. Vücutta oluşan iltihaplanmalarda söğüt kabuğu çok iyi geliyor. Aslında bu tedavi taaaa Hipokrat zamanından beri kullanılan bir tedavi. Eski zaman kaynaklarına göre, Eski Sümer ve Mısır kayıtlarında söğüt ağacı kabuğunun ağrı ve ateş tedavisinde kullanıldığı ile ilgili bilgiler yer almaktadır.

M.Ö. 5.YY’da Yunanlı doktor Hipokrat söğüdün ilaç olarak kullanımından bahsetmiştir. Amerika yerlilerinin de söğüdü tedavi amacıyla sık sık kullandığı bilinmektedir.

Söğüt ağacı kabuğundaki aktif madde Salisin’dir. Kristal formu ilk olarak 1828′de Fransız eczacı Henri Leroux tarafından izole edilmiştir. Saf formu İtalyan kimyager Raffaale Piria tarafından elde edilmiştir. Suda çözündüğü zaman asit özelliği gösterdiğinden (ph 2.4) Salisilik asit olarak adlandırılmıştır. Söğüt Kabuğunun Romatizmal hastalıklarda yaygın kullanılıp sonuç alındığı görülmüştür.

Yetişkinlerde Söğüt Kabuğu Kullanım Şekli
- Kurutulmuş söğüt kabuğu ile çay yapılabilir. 250 ml suya 2 tatlı kaşığı söğüt kabuğu atın ve kısık ateşte demleyin. Ateşten aldıktan sonra yarım saat bekletin. Günde 3-4 fincan çay gibi içebilirsiniz.

- Toz ya da sıvı söğüt kabuğu kapsülleri 60-240 mg standart salisin alımı şeklinde tüketilebilir. Daha yüksek dozlar için doktorunuza danışın.

Söğüt Kabuğunun Yan Etkileri
Söğüt kabuğunun belirli bir yan etkisi yoktur ancak mide rahatsızlığı, ülseri olan ve mide kanaması yaşamış kişilerin kullanması tavsiye edilmez. Yüksek dozda söğüt kabuğu tüketimi ciltte kaşıntı, mide bulantısı, kusma, böbrek iltihabı, kulak çınlamasına neden olabilir. Gebelik ve emzirme döneminde kullanılmamalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp