Sinir Otu Ne Demek

Sinir Otu Ne Demek :

Adından da anlaşılacağı üzere yaprakları üzerinde sinirler vardır. Damarlı bir bitki olup isminin tam tersine depresif durumlarda değil İmmün (Bağışıklık) sisteminin geliştirilmesi durumlarda etkilidir. Eğer doğayla barışık iseniz, herbalist olmasanız bile en azından bitkilerle aranız iyi ise mutlaka her tabiat anayla başbasa kaldığınızda bu bitkinin peşine düşünüz. Bir kaç kök bile olsa bulmanız halinde emin olun altın değerinde bir iksire sahip olacaksınız. Evde sıklıkla hastalanan bir aile bireyi varsa hele de bu çocuk ise bir yıl bu bitkinin şifasından faydalanacaksınız demektir. Birkaç tutam yaprakları fazla hırpalanmadan yıkanmış sinir otu ufak ufak kıyılır, ya da robotta çekilir. Kaynatılarak bitkinin ezilmesi sağlanır ve indirmeye yakın kendi oranı kadar hakiki bal katılır. Soğuduktan sonra bu iksiri buzdolabında en fazla 2 ay süre kadar saklayabilirsiniz. Şurup şeklinde her gün bir ölçek (bir yaş altı çocuklara önerilmez) içirildiği takdirde İmmün (Bağışıklık) sistemi üzerinde olumlu etkiler yapacaktır.

Modern tıp şifalı bitkiler hakkında eskiden sahip olduğu katı ve tavizsiz tutumunu artık terk etmek üzeredir. Bilhassa kanser gibi âciz kalınan hastalıklarda, insanları hastahanelerden taburcu edip "yapacak bir şey kalmadı, tıp olarak elimizdeki bütün imkânları kullandık, artık iş Allah'a kaldı" denilen durumlarda devreye giren şifalı bitki üstatlarının vesile olduğu çok enteresan neticeler her ülkede görülmektedir. Bu inkâr edilemeyecek durumlar karşısında modern tıp; daha insaflı davranmaya başlamış ve komplementer tıp (tamamlayıcı tıp) adı altında şifalı bitkilerle de diyalog içine girmeyi kabul etmiştir. Tabiatta bol ve çeşitli olarak bulunmaları yanında yan tesirlerinin de yok denecek kadar az oluşu, şifalı bitkileri gün geçtikçe daha çok aranan kaynaklar durumuna getirmiştir. Sadece bazı kanser türlerinde olduğu gibi modern tıbbın âciz kaldığı durumlarda değil, hemen hemen her türlü hastalığa karşı kullanılabilecek hususî terkipler tecrübeli şahıslar tarafından hazırlanarak hastalara sunulmaktadır.

Dünyanın bir çok ülkesindeki özel firmalara bağlı araştırma enstitülerinin bünyesinde her türlü bitkinin tahlili yapılarak içindeki maddeler tanımlanmakta, müessir olan kısımları ekstre edilerek ayrılmakta ve kesin olarak ilâç hâline getirilmesi için lâboratuar hayvanlarında denenmektedir. Bunların içinde nane, kekik, ıhlamur ve ısırgan gibi artık iyice meşhur olanlar ise; halk tarafından bu tip "bilimsel" olduğu iddia edilen prosedürler beklenmeden kullanılmaktadır. Zira bunların bir çoğu tarih boyunca çok uzun bir geçmişe sahip olup, artık iyice itimat edilen bir konuma gelmişlerdir. Fakat bitkilerin büyük çoğunluğu henüz bu seviyede değildir. Henüz bütün hususiyetleri ve müessir maddeleriyle tanımlanmayan bitkileri daha dikkatli kullanmakta fayda vardır. Dünyanın hemen hemen her bölgesinde, yol kenarlarında rastladığımız sinir otu, haksız bir şekilde yabanî ot olarak ele alınmaktadır. Dikkate alınmayan bu sözde yabanî otun ne derece tesirli şifalı bir bitki olduğunu hep beraber göreceğiz.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp