Sinir Otu Çayı Nasıl Yapılır

Sinir Otu Çayı Nasıl Yapılır :

Beş dakikada hazırlayabileceğiniz sinir otu çayı ile öksürükten, mide, bağırsak, solunum ve idrar yolları rahatsızlıklarınızdan biranda kurtulduğunuzu göreceksiniz. Bu çayı yapmak için herbalist olmanızda gerekmiyor. Tarifimiz aşağıdadır.

Sinir Otu Çayı Nasıl Yapılır: Sinirli otu çay olarak içebilirsiniz. 2 kahve kaşığı sinirli ot demliğe konur. 200-300 ml kaynar su demliğe ilave edilir. Beş dakika demlenmesi beklendikten sonra süzülerek içilir.Günde üç bardak içiniz. Sıcak içildiğinde, soğuk algınlığı, midebağırsak, solunum ve idrar yolları mukozalarının iltihabında ağrı kesici özelliği gösterir.

Bir çay kaşığı kurutulmuş sinir otu yaprağını bir bardak suda kaynatınız ve 10 dakika demlenmesini sağlayınız. Günde üç bardak içiniz. Sıcak içildiğinde, soğuk algınlığı, mide bağırsak, solunum ve idrar yolları mukozalarının iltihabında ağrı kesici özelliği gösterir. Ancak bu hususta unutulmaması gereken önemli bir nokta, hiçbir bitki çayının 14 günden fazla bir süre içilmemesi gerektiğidir; bazı maddeler doz aşımı yüzünden zararlı duruma geçebilir. Ayrıca bu kadar tesirli şifalı bir bitkiyi bile kullanırken, beklenmedik bir menfî belirti ortaya çıktığında hekime muhakkak danışmak gerekmektedir. Mesela, sadece üşütmeden dolayı ortaya çıkmış basit bir öksürüğü tedavi etmek için sinirotu çayı kullanırken arkada gizli olan bir akciğer kanserini gözden kaçırma tehlikesine karşı, birkaç gün içinde netice alınmadığı takdirde hastalığın tam olarak teşhis edilmesi için muhakkak hekime müracaat edilmelidir.

Sinir otu iltihap durdurucu özelliğe sahiptir. İhtiva ettiği müessir maddeler “Aucubin”, “Allantoin”, “Flavonoid” ve “Tanenler” kaşıntıyı giderir, kanın pıhtılaşmasını ve yaranın iyileşmesini sağlayarak, yaranın iz bırakmasını önler. Ayrıca eterik yağ, A, C ve K vitaminleri, labenzim, invertin, emulsin, silisik asit, fosforik asit, glikozid ve müsilaj bu bitkinin ihtiva ettiği diğer maddelerdir. Sinir otunun ezilmiş yaprakları yaraları kirden koruyan ve mikrop bulaşmasını engelleyen bir sıvı salgılar, ateş düşürücü, kramp giderici, antibakteriyel, kan yapıcı, kanama durdurucu tesirleri de olan bu yaprak özünün çok geniş bir kullanım sahası vardır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp