Sarmısak Bitkisi

Sarmısak Bitkisi,Vücuttaki tutkunluğu giderir, dağıtır.Sarmısak Bitkisi hakkında kapsamlı bilgi için makalemizi inceleyiniz.

Sarımsağın faydaları,Sarımsak yüksek tansiyonu düşürür. İştah açar. Soluk ve yemek borusundaki mikropları öldürür. Hazmı kolaylaştırır. Kalb adalelerini kuvvetlendirir. Damar sertliğini önler. Ateşi düşürür. Nefes darlığında, öksürük, basur memelerinde, arpacıkta, ayrıca grip ve tifo ve difteri gibi salgın hastalıklarda faydalıdır. Mafsal iltihabında yararlıdır. Karın ve bacaklarda toplanan suyun boşalmasına yardımcı olur. Vücuttaki tutkunluğu giderir, dağıtır. Solucanı izale eder. Yılan sokmasına faydalıdır. Gerek yemeye suretiyle ve gerek yara üzerine vurmakla zira yılan ve sair zehirli olan hayvanlar sarımsaktan kaçarlar. Böbreklerdeki taş için üç sarmışak başını bir bardak meyan kökünün matbuhunda veya maden suyunda kaynatıp süzdükten sonra içmeli. Böbrekteki ve mesanedeki taşı sürer. Ayrıca idrarı ve hayzı söktürür. Sarılıktan sonra bedende kalan sarı rengi gidermek için sarımsağı pişmiş veya pişmemiş yemeli. Taze sarımsağın kokusu eski ve olmuş sarımsağın kokusu kadar ağır değildir. Ondan ötürü yemesi latifdir. Eğer bir kimse sarımsak yeyip kokusuna tahammül edemiyorsa, sarımsağı yedikten sonra sedef otu yaprağı yemelidir. Sarımsağın kokusunu bastırır.

Sarımsağı yakıp külünü bal ile karıştırıp bedene sürmek, vücudun uyuzunu, huşunetini ve lekelerini izale eder. Yalnız sarımsak usaresinde de mezkür teshir vardır. Soğuktan olan kulak ağrısını gidermek için bir baş sarımsağı zeytinyağında kaynatıp o yağdan kulağa damlatıp üzerine pamuk koymalıdır. Sarımsağı günlük ve çıra ağacı ile kaynatıp sıcak olarak ağızda tutmak diş ağrısını giderir. Sarımsak usaresini başa sürmek, baştaki huşumeti, bit ve sirkeyi yok eder. Yüze sürmek ise, yüzde olan lekeleri giderir. Küçük çocukların karınlarındaki solucan için ise şu ilaç faydalıdır; Bir baş sarımsak, 8 gram sığır ciğeri, eğer sığır ciğeri olmaz ise aynı miktarda öküz öd'ünü alıp ikisini ateşin üzerinde ısıtmalı. Daha sonra sıkıp usaresini göbek deliğine ve nabızlara ve şakaklara sürmelidir. Bir kimseyi kuduz veya hayvan ısırmış olsa sarımsağı, incir yaprağını ve papatya çiçeğini aynı ölçüde suda kaynattıtan sonra merhem gibi oluncaya kadar dövüp yara üzerine koysalar şifa verir, faydalıdır. Sarımsak, kanı temizler, romatizmaya engel olur. Sarımsağın çok yendiği memeleketlerde romatizmanın olmadığı tesbit edilmiştir. Ayrıca saçların uzamasına da yararlı olur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp