Sarımsak Antibiyotik

Sarımsak Antibiyotik :

"tahoma,arial,helvetica,sans-serif" size="2">Sarımsak bitkisi ile ilgili doğal öneriler ve bilgileri aşağıda yazılan makalemizde açıklayıcı olarak bulabilirsiniz. ilginiz için şimdiden teşekkürler...

Doğal Antibiyotik "Sarımsak"


“Hani siz, “Ey Musa biz (her zaman kudret helvası, bıldırcın eti) bir yemeği yemeye katlanamayız. Rabbine bizim için dua et de toprağın yetiştirdiği acur, sebze, sarımsak, mercimek ve soğandan versin” demiştiniz.” (Bakara Suresi -Âyet 61)


“Sarımsak yiyiniz, onunla tedavi olunuz. Zira sarımsak yetmiş derde devadır.” (Hadîs-i şerif)

Hem Yüce Kitabımız‘da hem de hadîslerde geçen sarımsak, (Allium sativum), soğanlı bir bitkidir. Soğan ve pırasa ile akrabadır. Vatanı Türkistan‘dır. (Orta Asya)


Bileşimi : Sarımsak başında %84,09 su, %13,38 organik madde, %1,53 inorganik madde içerir. 100 gr sarımsakta 38 mg kalsiyum, 13,4 mg fosfor, 1,4 mg demir, 0,2 mg, B1 vitamini, 0,8 mg B2 vitamini, 0,6 mg niasin, 9 mg C vitamini vardır. İçeriğinde ayrıca, 40‘tan fazla kükürt bileşiği, 17 çeşit aminoasit (bunlara vücut tarafından doğrudan sentezlenmeyip, gıdalarla alınması gereken aminoasitlerin tümü dahildir), germanyum, selenyum, çinko, A, E vitaminleri bulunmaktadır.


Sarımsağın etken maddesi Allin‘dir. Allin alındıktan sonra enzimatik olaylarla “Allicin” olarak vücutta değiştirilir. Bu maddenin insan vücudunda oksitleyici etkisi vardır. Sarımsağa özel koku ve lezzeti veren, taşıdığı bu kükürtlü uçucu yağdır. (Allicin) Sarımsak kolera, veba gibi salgın hastalıklarda antiseptik (mikrop öldürücü) olarak kullanılmıştır.


Sıklıkla “sarmısak” olarak da anılan sarımsağın en iyi kaliteye sahip olanı, germanyum ve selenyum bakımından zengin topraklarda yetişir. Türkiye‘de sarımsak üretiminin en yoğun yapıldığı yer Kastamonu ilinin Taşköprü ilçesidir. Dünyanın en kaliteli sarımsağı burada yetişir. Raf ömrü uzun, tadı ve kokusu keskindir. Burada yetişen sarımsaklar bir yıl süreyle soğuk hava depolarına ihtiyaç duyulmadan saklanabilmektedir. Adına festivaller düzenlenen ve ‘beyaz altın‘ olarak anılan sarımsak, yetişmek için en iyi toprak özelliğini Taşköprü‘de bulduğu için oranın sarımsağı bu kadar ünlüdür. Taşköprü sarımsağı; beyaz, iri ve serttir. Yenildiğinde insanın gözünden yaş getirir.


Antibiyotik etkisiyle sarımsağın yararları nelerdir?

Sarımsak, tek kelimeyle doğal bir ilaçtır. Uzmanların ifadesiyle “Sarımsak, insan vücudundaki rahatsızlıkların adeta panzehiridir.”


Eski çağlardan beri bilinen ve kullanılan bir drog‘dur. Orta çağda özellikle salgın hastalıklar (kolera, veba gibi) ile mücadelede kullanılmıştır. Sarımsak 1000 yılı aşkın bir süredir adeta ilaç niyetine tüketilmektedir. Milattan 1500 yıl önce, Mısırlı bir doktorun, 22 sarımsak reçetesi vardı. Baş ağrıları, boğaz ağrıları ve halsizlik gibi rahatsızlıkların tedavisinde sarımsak öneriliyordu. Herodot‘a göre Mısırlılar piramitlerin yapımında çalıştırdıkları işçilere güç kazanmak için her öğün sarımsak, soğan ve turp yediriyorlardı. II. Dünya savaşı sırasında, yaralandıkları zaman yaralarının mikrop kapmasını önlemek için, ezerek yaranın üzerine konmak üzere Rus askerlerine sarımsak verilmiştir.


Uzmanlara göre bu keskin kokulu yumruda, her türlü harika özellik mevcuttur. Kokusu nedeniyle hayatımızın birçok alanında tüketemesek de sağlığımız için faydalarını saymakla bitiremeyiz. Yapısında bulundurduğu iki kuvvetli antibiyotik, bol iyot ve kükürt ile iştah açıcı özelliği, tansiyon düşürücü, solucan düşürücü, idrar artırıcı, safra salgılarını artırıcı, kanı sulandırıcı, kan temizleyici, kötü kolesterol LDL‘yi düşürücü, kan pıhtılaşmasını azaltıcı etkileri vardır. Antiseptik etkisi, kendine has kokusu ile içindeki allicin‘den ileri gelir. Bakteriler üzerinde üremeyi azaltıcı ve öldürücü etkisi vardır. Vücuttaki mantarı ve maya oluşumunu engellemektedir. Kansere karşı üstün bir koruyucu, hemeroide faydalı, bronşit, astım, varis, siyatik ve romatizma ilacı olarak sarımsağın faydaları ve kullanıldığı yerler çoktur.


Uzmanlar, sarımsaklı yoğurdun zehirlenmelere karşı insanı koruduğunu ve sarımsağın en ince damarları dahi temizleyerek oralara kan gitmesini sağladığını belirtmektedirler. Ayrıca bütün salgı bezlerini çalıştırmak ve vücudu zehirlerden temizlemek suretiyle genç ve dinç olmayı, uzun yaşamayı sağladığını kaydetmektedirler.


Vücudun doğal panzehiri sarımsağın faydaları nelerdir?


1) Ölümlere sebep olan atardamar kireçlenmesine iyi gelir.


2) Yara ve çıbanları iyileştirir.


3) Krampları yok eder.


4) Akciğeri, karaciğeri, safra kesesini ve kalbi kuvvetlendirir.


5) Bağırsak kurtlarını, diğer parazitleri öldürür.


6) Mide ve bağırsakları dezenfekte eder.


7) İştahı açar.


8) Nezleyi yok eder, nefes borusu rahatsızlıklarına ve bronşite iyi gelir.


9) Bilhassa veremlilerin yemeleri tavsiye edilir.


10) Tansiyonu ve ateşi düşürür.


11) Bağırsak gazlarını ortadan kaldırır.


12) Grip mikrobunu öldürerek bu hastalığa karşı korur.


13) İdrar yolundaki taş oluşumunu engeller.


14) Kalp adalelerini güçlendirir.


15) Kalbi besleyen koroner damarlarını genişletir.


16)
Cinsel gücü artırır.


17) İdrar söktürür.


18) Vücudu sivrisinek ve haşerelerden korur.


19)
Safra salgısının salınımını artırır.


20) Kabızlığı önler.


21) Saç dökülmesini yavaşlatır.


22) Sesi güzelleştirir.


23) Kan grubu A olanlar için daha faydalıdır.


24) Müzmin öksürüğe, seyahat sebebiyle su değişikliğinde yararlıdır.


25) Kan pıhtılaşmasını ve sarılığı önler.


26) Hazımsızlığı giderir, gırtlak iltihabını önler.


27) Kelliğe ve saçkırana çare, bronşite karşı etkilidir.


28)
Sara hastalarına iyi gelir.

29) Su çiçeğini tedavi eder, kolerayı önler.


30) Romatizmaya karşı iyi gelir ve kolesterolü düşürür.


31) Kurşun ve yılan zehirlenmelerinde etkilidir.


32)
İnsanı sakinleştirir.


33) Sarılığı önler.


34) Sigaranın zararını azaltır.


35) Saçlarda kepeği engeller.


36) Balgamı keser.


37) İltihaplı hastalıklarda kullanılır.


38) Cüzzamda faydalıdır.


Doğal Antibiyotiğinizi kendiniz yapabilirsiniz…


Sarımsak, soğan doğal antibiyotiktir. Bunları çok fazla tüketmek gerekir. Yarım litre kaynatılmış ve soğutulmuş suya, bir baş sarımsak ve yarım limon kabuğu, dilim dilim doğranıp içine atılır. Kapağı kapatılıp (Alüminyum folyoyla sarıp ışık alması engellenebilir.) karanlık bir ortamda 4 gün bekletilir. Sonra içinden posası alınır. Kışa girerken ya da kış aylarında bu doğal antibiyotiğin yemeklerden önce bir yemek kaşığı tüketilmesi önerilir. Dışarıdan gelen mikrop ve virüslere karşı etkilidir. Hiçbir yan etkisi yoktur.


Not : Tarif bir kişiliktir. Daha fazla su ve ölçü ile de yapılabilir.

Bitkisel Tedavide Kullanım Alanları :


Anadolu‘da yaşayan insanların yıllardır kullandığı yıllanmış sarımsak ekstraktı şöyle hazırlanmaktadır : 1 kilo sarımsak soyulup iyice ezilir. Bir kavanozun içine konulan ezilmiş sarımsakların içine 1 litre su, 5 adet de limon sıkılarak karıştırılır. Bu karışıma 1 litre de sirke eklenir. Bunlar karıştırıldıktan sonra kavanozun kapağı iyice sıkılıp, karanlık ve serin bir yerde 6 ay ile 10 ay arasında bekletilir.Daha sonra yıllanan sarımsak, günde 1 tatlı kaşığı tüketilir. Hiçbir yan etkisi olmayan bu karışımın kokusuz ve çok lezzetli bir tadı vardır.


Bir Başka Tarif : 25 adet limon sıkılır. İçerisine 250 gr iyice ezilmiş sarımsak konur. 25 gün serin bir yerde bekletilir, süzülür. Renkli cam bir kavanozda muhafaza edilir. Bir çay bardağı ılık suya bir kaşık konur, akşam yemeklerinde içilir. Uzun zaman devam edilmelidir, kısa zamanda faydası görülür.


Aterosklerozda (damar sertliği) kolesterol, yüksek tansiyon, idrar söktürücü, mide-bağırsak enfeksiyonlarında ve bakterisit olarak bir baş sarımsak ezilir. 200-300 gr yoğurtla karıştırılır. Bir gece bekletilir. Ertesi günü 2-3 defada yenilir.


Tansiyon düşürücü olarak 10 gr sarımsak ezilir. Ilık suda bir gün bekletilir. Bezle süzülür. Elde edilen hülasadan günde 3 defa, 15-30 damla içilir. İştah açıcı, teneffüs ve hazım cihazı antiseptiği olarak (alkalatür) şeklinde günde 3 defa, 30-40 damla içilir.


Kurt düşürücü olarak, bir diş sarımsak ezilir. Suyu bir miktar ekmek kabuğuna emdirilip yenilir veya sarımsak şurubu yapılır, aynı maksatla içilir.Bir baş sarımsak, kabukları soyulmadan buharda veya pilav içinde pişirilerek yenilirse kurtların düşmesine yardımcı olur.


Sarımsak Şurubu : 100 gr sarımsak ezilir. 1 bardak su, 200 gr şekerle bir müddet bekletilir, süzülür. Elde edilen şuruptan günde 2-3 kaşık içilir.


Sinirleri yenileyici olarak, 1 bardak süte bir diş ezilmiş sarımsak konur, kaynatılır. Yatarken sıcak olarak içilir.


Ağrılarda, yeteri kadar sarımsak, koyun sütü ile haşlanır. Tereyağı ile pişirilir. Bal ilave edilip macun haline getirilir. Günde bir miktar yenilirse mafsal, sırt, siyatik ve cerrahi yara ağrılarını gidermekte eşi bulunmaz bir ilaç olur. Bu ilaç kanı yakıp basur meydana getirebilir. Zararını önlemek için salatalık, marul veya ebegümeci tohumları ile birlikte kullanılır. Bir baş sarımsak dövülür. Bir tatlı kaşığı öğütülmüş çemen otu ve bal ile karıştırılıp macun haline getirilir. Her akşam ağrıyan eklemlere sürülür. Üzerine yağlı kağıt konarak sabaha kadar bekletilir.


Sokmalarda, sarımsak dövülüp macun haline getirildikten sonra yılan ve akrebin soktuğu yerlere merhem gibi sürülürse; gayet faydalı olup zehiri çeker ve vücudu ısıtır.


Soğuktan meydana gelen bütün şişmelerde sarımsak, panzehir olarak kullanılır.


Tansiyon Düşürücü olarak, 100 gr sarımsak doğranır. 1 bardak suda 10 dakika kaynatılır, ezilir. Şekerle tatlandırılıp günde 3 kaşık yenir.


El ve ayak titremesinde; sedef çiçeği, incir, sarımsak beraber yenilir.


Gripte; iki diş sarımsak, 1 çay bardağı sütle kaynatılıp içilir.


Sarılıkta, sarımsak suyu çıkarılır. Sabahları aç karına 1-2 kaşık içilir.


Romatizmada, romatizma hastaları her sabah bir diş sarımsak yemelidirler. Sarımsak uçucu yağı bakterisittir. Bakterileri öldürür. Üremeyi azaltır.


Nefes Darlığı ve Bronşitte, 1 kg sarımsak iyice ezilir. Yarım kg limonun suyu çıkarılır. Sarımsağın üzerine ilave edilir. Kavanoza konulur. 1 hafta bekletilir. Her gün aç karına 1 tatlı kaşığı, 1 çay kaşığı balla karıştırılır. Bir miktar su ilave edilip içilir.


Tansiyon için, 1 kg suya bir baş sarımsak doğranır. 10 dakika kaynatılır. Günde 3 defa 1 fincan içilir. Tansiyon için iki baş sarımsak ezilir. Üzerine 1 bardak su, 100 gr şeker konulur, eritilir, bezle sıkılır. Suyundan günde iki kaşık içilir.


Kolesterolde, bir kg. kaynar suya, üç diş sarımsak, iki tutam Frenk maydanozu, bir tutam lavanta çiçeği, üç tutam adaçayı konur. Günde 3 fincan içilir.


Sarımsak, Aids hastalarında sıkça görülen yemek borusu, boğaz ve ağızdaki mantar enfeksiyonlarında faydalıdır. Aids, verem gibi ağır hastalığa yakalananlar, her sabah üç baş sarımsak dövüp ballı su ile karıştırarak içmelidirler.


Basurda, sarımsak ezilir, pişirilir. Haricen lapa halinde basurun üzerine konur.


Migrende, sarımsak ezilir, suyu çıkarılır. Buruna çekilirse faydalı olur.


Diş ağrısında, ağrıyan yer ezilmiş sarımsakla ovulur.


Saçları büyütmek için sarımsak suyu çıkarılır, saçlar bu suyla ovulur, taranır.


Buğday bitlenmesini önlemek için suyu çıkarılır, su ile karıştırılıp üzerine serpilir.


Sarımsak ezilir, oda içerisine konulursa zehirli hayvan giremez.


Gripte, koruyucu olarak buruna tampon şeklinde (sarımsak suyu) pamuğa emdirilerek konulur.


Sağırlıkta, sarımsak soyulur, koyun ödüyle kaynatılır. Kulağa birkaç damla damlatılırsa sağır kulağı açar, sağırlığı giderir. Kulağa damlatılan sarımsak suyu, kulak zarını iyileştirir, birleştirir.


Egzamada, sarımsak pişirilip ezilir. Aynı miktar bal ile macun yapılır. Geceleri krem gibi sürülür. Sabah yeşil prina sabun ile yıkanır. Cildin üzeri kapalı tutulur. Gece yine sürülür. Birkaç gün devam edilir. (Sargıda naylon kullanılmaz.)


Yaraları iyi edici olarak taze sarımsak lapa halinde yara üzerine konur. Aynı maksatla bir miktar sarımsak ezilir. Sıkılarak suyu alınır. 1 gramına 10 gr kaynatılmış su konur. Usarenin bozulmaması için 10 damla sirke konulur. Bu usare yaraların pansumanında, mantarlarda ve bilhassa saç hastalıklarında (saçkıran vs.)‘nin tedavisinde kullanılır. Bitleri öldürür.


Sarımsak, arpacık, egzama ve basur memelerine faydalıdır. Sarımsak ezilir, tuz, zeytinyağı ve balla macun yapılır. Baştaki cerahatli yaralara ve çocuklardaki konaklara sürülürse iyi gelir. Sarımsak yakılır, külü balla karıştırılır. Yüzdeki ve vücuttaki lekelere sürülürse iyi gelir. Vücuttaki alaca hastalığında, sarımsak balla karıştırılıp cilde sürülür.


Baş ağrısında, soyulmuş sarımsak ezilir. Alın şakaklara konulur. Sarımsak lapa halinde uyuz, kel, saçkıran, kepek, saçların büyütülmesi gibi yerlerde tatbik edilir.


Solucan düşürücü olarak (özellikle şeritlere karşı) 10 gr sarımsak ezilir. 100 gr kaynar su veya süte yavaş yavaş karıştırılır. Soğuduktan sonra süzülür. Elde edilen bu mayi ile iki defa lavman yapılır. Çocuklar için solucan ve kurt dökücü olarak ikindi üzeri bir dilim kızarmış ekmek üzerine bol sarımsak ezmesi sürülür. Üzerine biraz zeytinyağı damlatılıp, yedirilir.


Romatizma ve siyatikte, bir baş sarımsak iyice ezilir. Bir miktar su ile kuvveti çıkıncaya kadar kaynatılır, süzülür. Elde edilen bu suya 15 gr toz karabiber, 150 gr saf zeytinyağı konulur. Suyu gidinceye kadar hafif ateşte tutulur. İçerisine 15 gr günlük, 10 gr kafur toz halinde konulur, 2 dakika kaynatılır. Ağrılı bölgeye masaj yapılır.


Yaralarda, mikrop öldürücü olarak pansuman için sarımsak haşlanır, ince bir bezle sıkılır. Elde edilen suyuna 10 misli kaynatılmış su ve sirke ilave edilip kullanılır.


Nasırda, siğillerde ve et benlerine karşı bir diş sarımsak ezilir, hastalıklı bölgeye konularak 10-15 gün devam edilir. Hastalıklı cildin dışına taşırmamaya dikkat edilmelidir.


Vücuda batan herhangibir şeyi çıkarmak için taze sarımsak yaprakları gül ile ezilir, batık olan yere konulursa derhal çıkarır.


Hızlı çöküntülerden kendini korumak isteyen yaşlı insanlar, hemen hemen her gün sarımsak yutmalı veya dövülmüş üç diş sarımsağı bal şerbeti ile içmelidirler.


Böbrek ve Safra taşlarını eritmek için : 100 gr limon suyu, 100 gr zeytinyağı, 3 baş ezilmiş sarımsak, 50 gr maydanoz yapraklarının sıkılmış suyu karıştırılır ve her akşam bu karışımdan 50 gr içilir.


Karaciğer Temizliği için : Bir cam kap içine 200 gr zeytinyağı ile bir baş dövülmüş sarımsak karıştırılır. Kapağı kapatılıp buzdolabına konulur. 24 saat sonra süzülür ve günde 30-50 gr sarımsaklı zeytinyağı, aynı miktarda limon suyu ile karıştırılarak içilir. Karaciğeri, mideyi, barsakları temizler. Yemek ve salata üzerine de kullanılabilir.


Uykusuzluğa karşı : 24 tane limonun suyu, 350 gr dövülmüş sarımsak, bir cam kap içerisinde üzeri üç kat bezle kapatılarak oda sıcaklığında bir hafta bekletilir. Sonra süzülüp buzdolabına konulur. Karışım bitene kadar sabah-akşam birer yemek kaşığı içilir. Bu karışım aynı zamanda damar açıcı ve temizleyicidir. Limon yerine doğal sirke de kullanılabilir.

Yan etkileri


Sarımsağın aşırı tüketiminin bazı yan etkileri olabilir. Sarımsağın yapısında yüksek oranda kükürt bileşikleri bulunması, bir takım alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Ayrıca, aşırı miktarlarda çiğ sarımsak tüketimi, sindirim sırasında bağırsak gazlarına ve bağırsak mukozasındaki normal floranın zarar görmesine de neden olabilir.


Özellikle tansiyon problemi olanlar daha dikkatli olmalıdır. Çiğ sarımsak tansiyonu düşürücü etkiye sahiptir. Bazı durumlarda çiğ sarımsak bir tür anemiye (kansızlığa) neden olmaktadır.


Fazla kullanıldığında sarımsak baş ağrısı yapar, dimağa ve gözlere zarar verir, gözün görme gücünü, cinsi istek ve arzuyu azaltır, balgam ve susuzluk yapar, safrayı artırır, ağız kokusunu bozar. Süt emziren anneler, sarımsak yerlerse süt emen çocuk ishal olur. Basuru olanlar, vücudu hararetli olanlara, ishal olanlara sarımsak zararlıdır. Cilt hastaları ve hamileler sarımsak yememelidir.


Eğer kendinizi diğer günlerden daha yorgun, halsiz ve ağırlaşmış hissediyorsanız, gözlerinizde kararmalar veya pul pul olmalar yaşıyorsanız, hafif baş dönmesi ve tansiyon düşüklüğü mevcutsa sarımsaktan şüphelenebilirsiniz…

Çiğ sarımsağın kokusundan kurtulmak için :


1- Sarımsaklı yemekten sonra yarım ya da bir demet maydanoz yiyin.


2- Bir çay kaşığı kahve için.


3- Karanfil çiğneyin.


4- Kekik ya da nane gibi kokulu otlar yiyin.


5- Ağzı misvaklayın.


6- Elma yiyin.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp