Sarımsağın Faydaları

Sarımsağın Faydaları

-Enfeksiyonla savaşır.
 
-Kanserden koruyucu kimyasallar ihtiva eder.
 
-Kanı inceltir.
 
-Kan basıncını, kollesterolü ve trigliserini düşürür.
 
-Bağışıklık sistemini uyarır.
 
-Kronik bronşitten korur ve tedavi eder.
 
-Balgam söktürür.'
 
-Antibiyotik gibi etki yapar. Sarımsağın penisilin ve tetrasiklinden daha etkili olduğu görülmüştür.'
 
-Antibakterial.
 
-Antifungal.
 
-Antiprotozan.
 
-Antiviral.'
 
-Antiseptik.
 
-Antitümör.
 
-Diüretik.'
 
-Sedatif.
 
-Saçları düzeltici.'
 
-Afrodizyaktır.
 
-Günde yarım diş sarımsak kan pıhtılaşmasını giderir ve kalp krizin den korur. Günde birkaç diş sarımsak yemek, kalp hastalarında, kandaki kolesterolü düşük tutar.
 
Şu hastalıkların tedavisinde kullanılmıştır:'
 
-Artrit.
 
-Arteriosiklerosis.
 
-Astım.
 
-Mantar.
 
-'Kellik.
 
-Bronşit.
 
-Kanser.
 
-Nezle.-Kolera.
 
-Genel soğuk algınlığı.'
 
-Peklik.'
 
-Baştaki kepek
 
-Diabet.
 
-Köpek ısırması. 
 
-Vücutta su toplanması. 
 
-Hazımsızlık.
 
-Dizanteri.
 
-Epilepsi (sara).
 
-Göz yanması. 
 
-Baygınlıklar.
 
-Kangren.
 
-Hipertansiyon.
 
-Grip.
 
-Bağırsak gazı.
 
-Larejit.'
 
-Sarılık.
 
-Kurşun zehirlenmesi. 
 
-Cüzzam.
 
-Sıtma.
 
-Kızamık.
 
-Menenjit.
 
-Verem.
 
-Hemoroid.'
 
-Romatizma.'
 
-Mantar hastalığı. 
 
-Akrep sokması.
 
-Baş Kepeği.
 
-Mikroptan zehirlenme. 
 
-Çiçek hastalığı.
 
-Dalak büyümesi. 
 
-Tütün zehirlenmesi. 
 
-Tüberküloz.
 
-Tifo.

Sarımsağın Zararları

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Tıp Fakültesi Klinik Biyokimya Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nejat Yılmaz, sarımsağın, çiğ tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Özellikle bağırsak hastalıkları, parazitlere karşı, solunum hastalıklarında, deri hastalıkları, yaraların iyileştirilmesinde ve yaşlılığa karşı sarımsak kullanılmaktadır. İkinci Dünya Savaşında açık yaraların üzerine direkt olarak sürülerek, enfeksiyonun yayılması engellenirdi.

Sarımsağın faydaları arasında, kalp damar hastalıkları, kanseri engelleme, immün bağışıklık sistemin uyarılması, detoksifikasyon yapması, radyasyona, strese karşı koruması,fiziksel gücün artırılması ve antiaging etkileri çalışmalarda gösterilmiştir.

SARIMSAĞI ÇİĞ YEMEYİN, ZARAR GÖRÜRSÜNÜZ

Çiğ sarımsağın tahriş edici, asidik ve okside edici bileşikleri ayrıştırma ile yok edilebilmektedir. Bazı kültürlerde bu ayrıştırma için sarımsak ıslatılmakta veya alkol, süt ile ayrıştırılmaktadır. Sarımsağın birçok istenmeyen yan etkisi, fazla miktardaki yağda erir organosülfur içeriğinden kaynaklanmaktadır.

YILLANMIŞ SARIMSAK

Çiğ tüketilen sarımsaktaki 'Allicin' denen madde, kolesterol düşürme etkisi yanında, karaciğer, mide, bağırsak sistemini tahriş edip, erkeklerde sperm hareketlerini yavaşlatmaktadır. Oysa dövülmüş sarımsak suda en az 10 ay kadar bekletildiğinde mucize bileşiği ''S-Alilsistein (SAC)''açığa çıkmaktadır. Bu mucize madde karaciğeri koruyucu, savunma sistemini güçlendirici, kanseri önleyici ve tüm kemoterapatik ilaçların istenmeyen yan etkilerini azaltıcı etkiye sahiptir.

Yağda eriyen sarımsak içeriği (Allicin) lipit düşürücü etkisinin yanı sıra aynı zamanda karaciğer hücrelerine karşı toksik etki yapabilmekte ve laktat dehidrogenaz enzimini artırabilmektedir. Halbuki suda erir sarımsak içeriği (S-Alilsistein) sitotoksik olmadan tüm faydalı etkileri sağlamaktadır.

Sarımsağın Saça Faydaları

Sarımsak saçlarınıza doğal parlaklık vermekle kalmaz kökleri güçlendirerek çevresel faktörler nedeniyle oluşan saç dökülmesini de yavaşlatır.

Kozmetik mağazalarında bulabileceğiniz pek çok saç bakım ürünü içerisinde yer alan sarımsağı evinizde saç maskesi olarak kullanabilirsiniz.

Öncelikle 3-4 diş sarımsağın kabuklarını ve üzerindeki ince zarı soyun. Sarımsakları bir kase içinde kaşıkla ya da havanda ezebilirsiniz. Blender veya havan yoksa keskin bir bıçakla çok ince dilimleyin. Ezilmiş sarımsakları ve sarımsak suyunu başka bir kaseye aldıktan sonra uygulamaya geçebilirsiniz.

Parmak uçlarınızı sarımsağın bulunduğu kasede gezdirdikten sonra saç derinize hafifçe masaj yapmaya başlayın.

Masajın etkili olması için dairesel hareketler yapabilirsiniz. Sarımsağın tüm saç derinize eşit miktarda yayıldığından emin olduktan sonra plastik bir bone takarak evin içinin sarımsak kokmasını engelleyebilirsiniz.

Sarımsağı saç derisinde 1 saat kadar bekletin.

İlk yarım saatten sonra sarımsak suyu yavaş yavaş kurumaya başlayacaktır.

Saç derisini yumuşatmak için sarımsağı yıkamadan 1-2 çay kaşığı zeytinyağı kullanarak saç derinize tekrar masaj yapın ve boneyi tekrar takarak zeytinyağının 3-4 saat saç derisinde kalmasını sağlayın.

Sarımsak ve zeytinyağını saçınızdan çıkarmak için ılık su ve normal bir şampuan kullanabilirsiniz. Çok sıcak su kullanmayın çünkü saç derinizi kurutur.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp