Şahtere Kökü Suyu Faydaları

Şahtere Kökü Suyu Faydaları :

Birleşimi
Birleşimindeki maddeleri önemine göre şöyle sıralayabiliriz.

- Alkoloitler %0,5-1,5 arasında olup en önemlileri; Protopin (=Fumarin), Fumaricin, (+)-Fumarilin, Fumaritin, Fumarofin, (-)-Scoulerin, Sinactin, Fumarophycin ve Cryotopin.
- Organik asitler; Fumarasit (=Maleinasidi=Maleikasit), Kaffeeasit ve Chlorogenasit.
- Flavonolglikozitler; Rutosid (Quercetin-3-rhamnosit), Quercetin-3,7-diglukozit, Quercetin-3-glukozit ve Kâmpferol-3-arabinozit‘i sayabiliriz.
- Ayrıca Müsilaj, Reçine, Tanin, Mineraller ve Vitaminler içerir.

Araştırmalar

Berlin Charite üniversitesi Deri hastalıkları kliniğinde Prof. Dr. W.Sterryinin gözetiminde ve 12 diğer Alman üniversitelerinin ortak çalışmaları sonucunda Şahtere birleşimindeki Fumarasidin Sedef has-talığına karşı etkili olduğu tespit edilmiştir. Özelliklede Fumar asitten elde edilen Fumarasitesterlerin daha etkili olduğu belirlenmiştir. (NH. 4.00.6) Bir başka araştırma alanı ise şahtere ekstresinden elde edilen Draje ile tedavi denemeleri yapılmış Safra kesesi, Safra yolları ve kara¬ciğer rahatsızlıkları olan hastaların iyileştiği görülmüştür.

- 85 Karaciğer rahatsızlıkları; Safra yolları rahatsızlıkları ve safra taşı olan hastalar üzerinde W.Hunold ve ekibi Şahtere Drajesi ile yaptıkları Tedavi denemesinde %82 oranında başarı elde etmişlerdir.
- L.Zaduwsky (1974) ve ekibi Safra akışı yetersizliği ve de fazlalığı olan 64 hasta üzerinde Şahtere drajesi ile tedavi denemesi yapılmış ve hastaların %75 oranında iyileştiği görülmüştür.
- Safra yolları rahatsızlıkları olan 27 hasta üzerinde şahtere ekstresin-den elde edilen draje ile Zacharewics ve ekibi 1974‘de (viyana) yap-tıkları tedavi denemesinde %81,5 oranında başarı elde etmişlerdir.
- D. Widman ve ekibi 1980‘de Şahtere drajesi ile yaptıkları Tedavi denemesinde safra yolları rahatsızlıkları ve safra kistleri olan 29 hasta tedavi edilmiştir.

Tesir Şekli

Safra yollarını açıcı, safra akışını düzenleyici, metabolizmayı düzenleyici, terletici, idrar artırıcı, mikropları öldürücü, tonik (Vücudu kuvvetlendirici) ve kanı temizleyici özelliklere sahiptir.

Kullanılması

- Araştırmalara göre hem sedef hastalığına hem de safra kesesi, safra yolları iltihapları, taşları ve kistine karşı etkili safra akışını düzenle-yicidir. Bu özelliklerinin yanında karaciğer rahatsızlıklarına karşı da etkilidir.
- Komisyon E 18.09.1986 tarih ve 173nolu Monografi bildirisine göre Şahtere otu başta Safra kesesi, safra yolları ve de mide bağırsak kramplarına karşı etkilidir.
- Halk arasında başta safra kesesi ve safra yollarının krampları, ağrıları, iltihaplanması, tıkanması, fonksiyon bozuklukları, taş ve kistlerine karşı ve de karaciğer ve Safra kesesi ve safra yoları ra¬hat¬sızlıkları nedeni ile ortaya çıkan Deri hastalıklarından Ekzema, Akne, şişmanlık ve idrar yolları rahatsızlıklarına karşı kullanılır.

Açıklama

Amerika‘da yapılan araştırmalarla Şahtere otunun birleşimindeki Fumarasitten elde edilen Fumarasit eterle Sedef hastalığına karşı etkili neticeler elde edilmiştir. Diğer taraftan Almanya‘da 12 üniversite¬nin kliniklerinde yapılan araştırmalarda şahtere ekstresinden elde edilen drajenin alınması ile Safra kesesi, safra yolları ve karaciğer rahatsızlıklarına karşı etkili neticeler elde edilmiştir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp