Şahtere Çiçeği Neye Yarar

Şahtere Çiçeği Neye Yarar :

20-40 cm Yükseklikte parçalı yapraklı, pembe çiçekli, bos tarlalarda yetişen çok yıllık bir bitkidir. Karaciğer rahatsızlığı denince akla Şahtere gelir. Zararsız faydalı bir bitkidir. Şahtere, farsça sebzelerin sahi manasına gelir. Sah derenin tabiatı, sıcak ve kurudur.

Daha çok nedeni belli olmayan ya da tedavi edilemeyen alerjiler üzerinde çok etkili bir bitkidir. Özellikle karaciğer üzerinde etkili olma bu bitkinin alerjilerde kullanılma sebebi de bu olsa gerek. Çünkü bu tür rahatsızlıklar genellikle karaciğer kaynaklı olabiliyor. Alerjiler için şahtere otu çayı içilebilir.

Şahtere Çiçeği Faydaları

- İştah salgısını attırır. Safra salgılarını artırıcıdır. Şahtere otu ;dâhili olarak başlıca karaciğer ve safra kesesi problemleri için kullanılmaktadır
- İdrar söktürücü etkisi vardır.
- Müshil olarak kullanılabilir. Yüksek dozları müshil ve idrar söktürücüdür, Fakat aşırı dozlar ishale ve mide ağrılarına sebeb olabilir.
- Mide dostu bir bitkidir.
- Tonik olarak cilde yararı vardır.
- Özellikle kronik kabızlık problemi olanlar için idealdir. Kronik kabızlık için, şahtere otunu diğer uygun şifalı bitkiler ile karıştırarak kullanabilirsiniz.
- Şahtere otunu uyuz ve diğer deri problemleri için de kullanabilirsiniz.
- Kanı temizleyici özelliği vardır.
- Vücudu terleterek zararlı maddelerin atılmasını sağlar.
- Damar sertliğinde faydalıdır.
- Mide ağrısı ve mayasılda da şikâyetleri giderir

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp