Şahtere Çeşitleri Hangileridir

Şahtere Çeşitleri Hangileridir :

Şahtere Bileşimleri
Tanen, şeker, fumarik asit, fumarin içerir.

Şahtere Çayı
Hekim önerisine göre kullanılır.

Şahtere Yan Etkisi
Bilinen Yan Etkisi Yoktur.

Şahtere Faydaları
Yağlı yiyeceklerde toleransı arttırabilir.

Şahtere Diğer İsimleri
Acıtere, Tilkikişnişi, Fumarta.

Şahtere Botanik
20-40 cm Yükseklikte parçalı yapraklı, pembe çiçekli, bos tarlalarda yetişen çok yıllık bir bitkidir. Karaciğer rahatsızlığı denince akla Şahtere gelir. Zararsız faydalı bir bitkidir. Şahtere, farsça sebzelerin sahi manasına gelir. Sah derenin tabiatı, sıcak ve kurudur.

Özellikleri

Çok parçalı yapraklı, beyazımtırak ve pembe çiçekleri olan bu otsu bitki, şahteregiller familyasındandır. Elli kadar çeşidi olan bitki kırk santimetreye kadar uzayabilmektedir. Yol kenarında yabani olarak yetişen şahtere Mayıs aylarında çıkmaya başlar ve Haziran ve Temmuz aylarında çiçekleri ve dallarıyla toplanır.

Önerilen Hastalıklar
Vücudu terleterek zararlı maddeleri dışarı atmasını sağlayan şahtere ayrıca kanı temizler. Mide ağrısı şikayetleri ve damar sertliği sorunlarında oldukça faydalıdır. Hazmı kolaylaştırıp, safra taşlarını eriten bu bitkinin safra kesesi üzerinde çok etkili olduğu bilinmektedir. Ağrı ile birlikte seyreden mide bulantısının en iyi ilacıdır. Tansiyonu düşürücü etki yapmaktadır. Kına ile şahtere öz suyu karışımı merhem şeklinde uygulanırsa egzamaya iyi gelmektedir.

Kullanılım Şekli ve Dozu
Kurutulmuş olan şahtere öğütülerek toz haline getirilir ve bir kaşık öğlen bir kaşık akşam yemeklerinde tüketilir. Bir kaşık kıyılmış şahtere bir bardak su eklenerek kaynama derecesine kadar ısıtılır. On dakika demlenir. Günde 3 bardak taze demlenerek tüketilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp