Nane Kurusu

Nane Kurusu :

NANE

Eğer nane yetiştirme imkanınız yoksa bile, satın alacağınız taze naneleri kurutup, mutfağınızın çeşitli yerlerine demet halinde asarsanız, mutfağınızı haşerelerden korumuş olursunuz.

Nane esansının keskin bir kokusu ve tadı vardır. Şayet baş dönmesi şikayetiniz varsa bir kesme şekere az nane esansı damlatıp yiyebilirsiniz. Ancak naneyi gecenin ilerleyen saatlerinde içerseniz uykunuz kaçabilir.Eğer yorucu işlerde çalışıyorsanız, özellikle beyin gücüne dayalı herhangi bir işle meşgulseniz bol bol nane çayı içmelisiniz. Bu çay hem kuvvet verir hem de zihni açar.

Nane, sindirim sisteminiz içinde dolaştığı her yere sağlık verir. Bir cezvede kabuklarıyla birlikte yarım limon ve biraz naneyi kaynatıp balla tatlandırdıktan sonra için. Bu çay mide bulantılarına, mide üşütmelerine, mide ağrısı ve baş ağrılarına karşı çok etkilidir. Aynı zamanda migrene, safra ağrısına, çarpıntılara karşı rahatlık verir.Nane her ne kadar uyarıcı olması nedeniyle gece içildiğinde uykuyu kaçırsa da ıhlamurla birlikte kaynatılıp içildiğinde bu kez uykunuzu getirecektir.Sıkıntı, asabiyet, gerginlik hallerinde; 2 tutam nane, 2 tutam ıhlamur, 2 tutam mine çiçeği ve 2 tutam papatyayı bir litre su ile demleyip içerseniz çok yararını görebilirsiniz.10 tutam nane yaprağını bir litre suda kaynatın.. Kötü nefes kokusunda, diş eti ve diş hastalıklarında gargara yapın. Bu çayı dıştan kompres olarak da kullanabilirsiniz.

Suda kaynatarak elde ettiğiniz nane çayı aynı zamanda iyi bir antiseptiktir. Bu çayın mikroplara karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır.Nezle olunduğunuzda nane çayı ve kaynatılan nane ile yapılan buhar banyosu iyi gelmektedir.Yazın yapacağınız çayı soğutup limon kattıktan sonra içerseniz, sizi yaz aylarının sıcaklarından ve bunaltılardan kurtaracaktır. Kış aylarında da bol bol nane kurusu çay olarak içilirse, hastalıklardan koruyucu ve ferahlatıcı etkisini hissettirecektir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp