Limon Çayı Nasıl Hazırlanır?

Limon Çayı Nasıl Hazırlanır? : kuru-kavrulmuş kimyon, limon suyu ve siyah tuzla yapılan bu siyah çay doğu Hindistan’da popülerdir. Limon, aynen süt gibi çayın yiyeceklerden mineral emilimini azaltmasını önlemeye yardımcı olur.

C vitamini bakımından oldukça zengin olan limon çayı grip, nezle gibi üst solunum yolu hastalıklarının tedavisine yardımcı olmak ve kaybedilen enerjiyi kısa sürede geri kazanmak için kullanılabilir.

Soğuk veya sıcak olarak tüketebileceğiniz limon çayı, sindirim sisteminin düzgün çalışmasını ve toksinlerin vücuttan daha hızlı atılmasını sağlar.
Sabahları içilecek 1 bardak limon çayı güne başlamak için gereken enerjiyi sağlar ve zihinsel rahatlık verir.

Ancak asitli içeriği nedeniyle reflüsü olanlara önerilmez ve boş mideyle içildiğinde mide yanmasına neden olabilir.
  • Yüksek miktarda C vitamini içerir
  • Antioksidan etkisi vardır
  • Soğuk algınlığına iyi gelir
  • Enerji verir
  • Sindirime yardımcı olur
  • Zihinsel rahatlama sağlar
  • Toksinleri temizler
  • Mideyi sakinleştirir
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Antiseptiktir
  • Cilde iyi gelir

Limon Çayı Nasıl Hazırlanır?

Hemen tüm bitki çaylarına limon suyu ekleyerek limonun olumlu etkilerinden faydalanabilirsiniz. Nane-limon soğuk algınlığı için en çok kullanılan çayların başında gelmektedir.

Siyah çaya veya yeşil çaya limon ekleyerek içebilir ve C vitamini desteği olarak kullanabilirsiniz.
Diğer bitki çayları dışında sadece limonla çay hazırlamak isterseniz 1-2 çay kaşığı limon suyu ve 1-2 çay kaşığı bal yeterli olacaktır. Suyu kaynattıktan sonra bal ve limonu sıcak suya atıp karıştırarak çayınızı içebilirsiniz.
Diğer bir yöntemde limon kabuğu kullanmaktır. 1 bardaklık çay için yarım limonun kabuğunu soyun. Tarımsal ilaçlar kabukta biriktiği için organik limon kullanmanız tavsiye edilir.

Kabukları bardağa koyduktan sonra sıcak suyu ekleyin ve 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Balla tatlandırabilirsiniz.
Limon çayını sabah kahvaltısında içerseniz metabolizmanızı hızlandıracağı için daha hızlı bir şekilde uyanabilir ve gün boyu devam eden bir canlılık yakalayabilirsiniz.

Limonun Sağlığa Faydaları

C vitamini deposu limonun sağlığa pek çok faydası vardır ve bunlar genellikle vücut sisteminin temizlenmesi ve bağışıklık sisteminin güçlenmesi ile ilgilidir.

Limon güçlü bir antiseptiktir ve patojen bakterileri temizlemekte etkilidir.
Limon suyu aynı zamanda geleneksel olarak mide ekşimesi, şişkinlik, gaz ve hazımsızlık gibi sindirime bağlı şikayetlerin tedavisinde kullanılmaktadır.
Düzenli limon tüketimi kabızlık ve ishale iyi gelir ve bağırsakların daha iyi çalışmasına yardımcı olur.
Potasyum, kalsiyum, fosfor ve magnezyum bakımından zengin limon karaciğerin temizlenmesi ve safranın vücuttan atılmasında doğal bir yardımcı olarak kullanılabilir. Potasyum sağlıklı bir sinir sistemi için gerekli bir mineraldir, kalsiyum ise güçlü kemikler ve sağlıklı dişler için önemlidir.

1 orta boy limon;

Demir ihtiyacının %4’ünü
Kalsiyum ihtiyacının %7’sini
Magnezyum ihtiyacının %7’sini
Potasyum ihtiyacının %4’ünü
Bakır ihtiyacının %14’ünü
Günlük C vitamini ihtiyacının tamamına yakınını karşılar.

Limonun Yan Etkileri

Limon; mide ekşimesi, böbrek ve safra kesesi sorunları bulunanlara asitli içeriği nedeniyle tavsiye edilmez.
Aşırı miktarda limon suyu tüketimi diş minelerini zayıflayabileceğinden limon suyu içtikten veya limon yedikten sonra dişlerinizi fırçalamak için en az 30 dakika beklemelisiniz. Diş minesi zayıf olanlar ve dişleri ile ilgili tedavi sürecinde olanlar limon tüketmeden önce doktora danışmalıdır.
Limon suyu cilde sürüldüğünde güneşin etkisini arttırabilir ve cildi kurutarak kırışıklıklara ve güneş lekelerine neden olabilir.
Gebelik ve emzirme döneminde yemeklerle birlikte tüketilen makul oranlardaki limonun bir zararı yoktur ancak düzenli olarak limon suyu veya limon çayı içmenin bu hassas dönemdeki yan etkileri hakkında bir bilgi bulunmadığı için yemekler dışında ekstra tüketim önerilmemektedir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp