Kırkkilit Otu Nasıl Zayıflatıyor

Kırkkilit Otu Nasıl Zayıflatıyor :

Kırkkilit çayı

Çay: Bir çay kaşığı dolusunu, 250 gr. su ile haşlayın ve bir dakika demleyin.Buhar kompresi: iki el dolusu atkuyruğunu bir süzgece koyun ve kaynayan suyun üstüne asın. Ot sıcak olup yumuşayınca keten beze koyun ve hasta yere tatbik edin. Sıcak olarak sarın, birkaç saat, hatta bütün gece kalabilir.

Oturma banyosu: 100 gr. atkuyruğunu soğuk suya koyarak bir gece bırakın, ertesi sabah kaymama derecesine kadar ısıtın ve banyo suyuna katın. Banyo en az 20 dakika kadar sürsün.Kurulanmayın, bornoz giyerek bir saat yatakta bekleyin. Banyo suyunuzu, böbrekleri örtecek kadar doldurun.

Hülasa: 10 gr. taze atkuyruğu‘na kaliteli şarap ile birleştirin.14 gün güneşte veya sıcak odada bekletin. Şişeyi her gün çalkalayın.
Lapa: Taze atkuyruğu‘nu iyice yıkayın ve tahta üstünde lapa haline gelinceye kadar, mümkünse bir oklava yardımı ile ufalayın.
Romatizma, varis, gut ve sinir ağrıları, ağır kanamalar, idrar tutukluğu, ciğer, böbrek ve mesane hastalıkları (böbrek kumu ve taşı), ağır iltihaplı hastalıklarda, (böbrek havuzu iltihabında sapları parmak kalınlığındaki yüksek boylu, bilhassa balçıklı yerlerdeki, bataklık çayırlardaki atkuyruğu‘nu toplayınız.) Kaşıntılı cilt hastalıklarında, atkuyruğu çıban otu ile birleşirse kireçlenmeyi ve zihin dalgınlığını önler. Kanı temizleyicidir. Kansere karşı kullanılabilecek en kuvvetli şifa otudur. Ağız ve diş iltihapları, diş eti kanamalarına çay‘ı gargara edilmelidir. Atkuyruğu banyoları, harap olmuş sinirleri çok çabuk düzeltir. Atkuyruğu ( Equisetum arvense ), kırkilitotu , zemberekotu , çamotu , kırkboğum , tilkikuyrığu ve katırkuyruğu olarak da tanınır. İlkbahar başlangıcında, derinlere kök salmış olan köksaptan, önce spor taşıyıcı kahverengi başak sapları çıkar. Düzgün yapılı küçük çam ağaçlarını andıran 40-50cm boyundaki yeşil yaz kuyruğu ise daha sonra çıkar.Çok yıllık, otsu ve çiçeksiz bitkilerdir.

Atkuyruğu oturma banyoları , dıştan yaptığı etki ile böbreklerin kan dolaşımını yoğunlaştırarak, onların gözler üstündeki basınçların azalmasını ve böylece görme bozukluklarının giderek düzelmesini sağlar. Ünlü ılıca hekimi Dr.Bohn, bu bitkiyi övmekle bitiremez : “ Atkuyruğu , bir yandan kanama durdurucu özelliğe sahipken, öte yandan da, çok önemli bir böbrek ilacıdır. Atkuyruğu çayı içildikten sonra, bol miktarda koyu renkli idrar dışarı atılacaktır. Ödemlerde de etkisi çok çabuk görülen bir bitkidir.” Ödemi iyileştirecek ilaçlardan olumlu sonuç alındığında, tüm öteki bitki çayları bir tarafa bırakılarak günde 2-3 bardak atkuyruğu çayı gün boyuna yayılarak, yudumlanarak içilmelidir. Edinilmiş deneyimlere göre, ödem gerileyecektir. Kaşıntılı egzamalarda, kabuklu, iltihaplı, kılları dökülmüş olsa bile, atkuyruğu kaynama suyu ile yapılan banyolar veya kompresler büyük yardım sağlar. Kaynama suyu ile yapılan yıkamalar ve banyolar, dolamalara, bacaktaki açık yaralara, işleyen eski yaralara, kanser türü çıbanlara, fistüllere, kıl dibi iltihaplarına ve deri tüberkülozuna karşı başarılıdır. Dinmeyen burun kanamalarında, bitki kaynama suyu soğutulduktan sonra, kompres biçiminde buruna uygulanır.

Kan dindirici olarak, akciğer, dölyatağı (rahim), basur ve mide kanamalarında, içten çay biçiminde kullanılır. Bu tür olaylarda doğal olarak, bitkinin uzun süre kaynatılması gerekir. Atkuyruğu çıban otu ile eşit karıştırılarak kullanıldığında, kan temizleyici özelliği sayesinde, atardamar sertliğine ve unutkanlığa karşı başarılı olacaktır. Kepekli saçlar, atkuyruğu kaynama suyu ile her gün yıkanır ve saç diplerine zeytinyağı ile friksiyon (ovarak sürme) yapılır. Kepekler kısa sürede yok olacaktır. Binbirdelikotu ile eşit oranda karıştırılarak demlenen atkuyruğu çayı günde 1-2 bardak içilip, akşamları da kuru yemek yendiğinde, yatağa işeme olayı önlenebilir.Bu çay aynı zamanda, bademcik iltihabı, ağız boşluğu ve dişeti kanamalarında ve iltihaplarında, fistüllerde ve polüplerde gargara biçiminde kullanılır. Kadınların beyaz akıntılarında, atkuyruğu oturma banyoları alınmalıdır. Bitkinin, kronik bronşit ve akciğer tüberkülozuna karşı oldukça etkili olduğu da hiçbir zaman unutulmamalıdır ! Düzenli çay içimi ile silisik asit alımı sayesinde akciğer tüberkülozu iyileşirken, bir yandan da, hastalığın yaratmış olduğu genel güçsüzlük durumu sona erer.

Yorumlar

  • Sem*** Erd**
    7 yıl önce
    Sayin doktor bey kirk kilit otuyla zayiflanirmi cvbinizi bekliyorm
    • Şifalı Bitkilerim
      7 yıl önce
      Kırkkılıt metabolizmayı hızlandırmada ve yag yakmada endikedir. zayıflamada yardımcıdır. detaylar linktedir inceleyebilirsniz. Bilgi Hattı : 0224 2-3-4-5-6-7-8

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp