Kırkkilit Otu Nasıl İçilir

Kırkkilit Otu Nasıl İçilir :

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, kırkkilit otunun faydalarını anlattı. Pek çok bitkisel formülde adı geçen ve kırk kilidi açacağı söylenen kırkkilit otunun diğer adı, at kuyruğudur. Sağlık açısından pek çok faydası olan, kırkkilit otunun faydalarını, kısaca sayalım.

Kırkkilit otunun faydaları

Kırkkilit otunu 1 bardak suyun içinde;
* 2 DAKİKA kaynatırsanız ağızda meydana gelen aftlar için şifadır.
* 3-3,5 DAKİKA kaynatırsanız kalbinde ritm bozukluğu olanlara faydalıdır.
* 5 DAKİKA kaynatırsanız böbrek taşını düşürmede faydalıdır.
* Damarları ve kasları yumuşak tutar. Özellikle, sporculara çok faydalıdır.
* Kemikleri kuvvetlendirir.
* Romatizma, gut ve eklem ağrılarında çok faydalıdır.
* Saç dökülmesi, tırnak kırılmalarında fayda sağlar.
* Bol idrar söktürür, ödemi giderir.
* Damar sertliğini önler, regl düzensizliklerinde iç kanamaları önlemede ve durdurmada (Burun, Mide, Barsak, Akçiger, Beyin kanamaları, Aşırı regl kanamaları) kullanılır.
* Sinir sıkışması, bel ve boyun ağrıları, kıkırdak sorunlarında faydalıdır. Kemoterapi ve radyo terapi alan hastalar, terapiyi aldıktan 1 ay sonra kırk kilit bitkisini kullansınlar . 1-2 ay boyunca kullanılacak kırk kilit otunun antimetastatik özelliği vardır.
Bu madde kanserin yayılmasını öneyen bir maddedir.Radyoterapi alan hastalar kantaron otu kullanmamalıdır.

Ağız Yaraları İçin Kırkkilit Otu

Kaynamakta olan bir bardak klorsuz suda,birbuçuk yemek kaşığı kırkkilit bitkisi,kısık ateşte 2 dakika kadar ağzı kapalı olarak kaynatılır.Ilınınca süzülür.Günlük olarak hazırlamak çok önemlidir.2 hafta günde 3 defa,ikinci hafta günde 2 kere gargara yapılır ve kür sonlandırılır. ırkkilit Otu, Yavşan Otu ile eşit karıştırılarak çayı yapıldığında, kan temizleyici özelliği sayesinde, damar sertliğine ve unutkanlığa karşı başarıyla kullanılmaktadır.Kepekli saçlar, Kırkkilit kaynama suyu ile her gün yıkanır ve saç diplerine zeytinyağı ile friksiyon (ovarak sürme) yapılırsa, kepekler kısa sürede yok olacaktır. Binbirdelikotu ile eşit oranda karıştırılarak demlenen Kırkkilit Çayı günde 1-2 bardak içilip, akşamları da kuru yemek yendiğinde, yatağa işeme olayı önlenebilir.

Bu çay (Kırkkilit + Binbirdelik Otu) aynı zamanda, bademcik iltihabı, ağız boşluğu ve dişeti kanamalarında ve iltihaplarında, fistüllerde ve polüplerde gargara biçiminde kullanılır. Kadınların beyaz akıntılarında, Kırkkilit oturma banyoları alınması tavsiye edilmektedir. Kaşıntılı egzamalarda, kabuklu, iltihaplı ve kılları dökülmüş olsa bile, Kırkkilit kaynama suyu ile yapılan banyolar veya kompresler büyük yardım sağlarlar.

Kaynama suyu ile yapılan yıkamalar ve banyolar, dolamalara, bacaktaki yaralara, çıbanlara, fistüllere, kıl dibi iltihaplarına karşı başarılıdır. Dinmeyen burun kanamalarında, bitki kaynama suyu soğutulduktan sonra, kompres biçiminde buruna uygulanabilir. Atkuyruğu Otu, Zemberekotu, Çamotu, Kırkboğum, Tilkikuyruğu Otu ve Katırkuyruğu Otu olarak da tanınır.

Çay Hazırlamak : Yarım veya bir tatlı kaşığı kurutulmuş ve ince kıyılmış bitki (ince saplı olan 3-6 mm, 25-60 cm yükseklik), orta boy bir su bardağı dolusu kaynar suyla haşlanır, üstü kapalı olarak 15-20 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-4 bardak aç karnına veya öğün aralarında soğutulmadan içilir.Oturma banyoları: Daha önce de belirtmiş olduğum gibi, en iyisi, bataklık ve karasuluk yerlerde yetişen kalın saplı ve uzun boylu bitkinin (1-2 m) kullanılmasıdır. Bir banyo için, beş litrelik bir kova dolusu bitki gerekmektedir . Oturma banyolarında, böbrekler suyun içinde kalmalıdır. Banyo süresi 20 dakikadır. Banyodan sonra kurulanılmaz ve bir bornoza sarınarak bir saat kadar yatakta terlendikten sonra kurulanılarak, kuru iç çamaşırı giyilir. Oturma banyosu suyu, sonradan ısıtılarak, iki kere daha kullanılabilir. 4-5 litrelik bir kova dolusu taze bitki veya 100g kurutulmuş bitki, akşamdan 3-4 litre suya yatırılır. Ertesi gün kaynama derecisine kadar ısıtılır ve süzüldükten sonra küvet içindeki banyo suyuna eklenir. Banyo süresi 20 dakikadır! Banyo suyu böbreklerin üstüne çıkmalıdır. Banyodan sonra kurulanılmamalı ve bir bornoza sarınarak yatakta dinlenilmelidir. Bitki Buğu Kompresi : İki avuç dolusu ince kıyılmış bitki bir süzgece koyularak, içinde su kaynamakta olan bir kabın üstüne yerleştirilir ve üstü kapatılır. Kompresin soğumamasına özen göstermek gerekir! Birkaç saat veya gece boyunca etkilememeye bırakılır. Lapa kompresi: Taze bitki iyice yıkanır ve bir tahta tablanın üstünde lapa haline gelene kadar ezilir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp