Kırkkilit Otu Merhemi

Kırkkilit Otu Merhemi :

Etkileri: Sıkıştırıcı/sağlamlaştırıcı, idrar söktürücü, öncelikle bacak ödemlerini çözücü, yara iyileştirici, kronik öksürükleri yatıştırıcı, akciğeri güçlendirici, kan temizleyici.Kullanım alanları: Romatizma, gut, kronik öksürük, akciğer hastalıkları ve bacak ödemleri. Önemli özelliği, bedende biriken sıvıları(ödemleri) organizmanın mineral dengesini bozmadan dışkılayabilmesidir. Böbrek, idrar yolları ve mesane iltihabında başarıyla kullanılabilir. Yüksek oranda içerdiği silisik asit sayesinde, akciğer hastalıklarında, katılgandoku, deri, saç ve tırnaklarla ilgili rahatsızlıklarda kullanılmalıdır. Tüm deri hastalıklarında ve geç iyileşen yaralarda, kompres, yıkama veya banyo katkısı olarak kullanılabilir. Ayrıca, banyo katkısı olarak, kan dolaşımı bozukluklarında, kırıklar nedeniyle oluşan şişliklerde, bacak yaralarında ve deri rahatsızlıklarında da kullanılabilir. Romatizma ve gut hastalıkları da, metabolizma bozukluğundan kaynaklanan hastalıklar olduğu için, silisik asit içerikli banyolarla çok olumlu etkilenebilirler. Ayrıca, bel ağrılarında alınan tam banyolar çok rahatlatıcı olabilir. Bademcik, dişeti ve ağız boşluğu iltihabında gargara ve çalkalama biçiminde kullanılır. İstem dışı idrar kaçırmaya ve çocukların uykuda idrar kaçırmalarına karşı çay kürleri uygulanmalıdır. Prostat büyümesi ve prostat iltihabına karşı kullanılabilecek bitkilerin başlıcalarındandır.

Atkuyruğu Otu, Zemberekotu, Çamotu, Kırkboğum, Tilkikuyruğu Otuve Katırkuyruğu Otu olarak da tanınır. İlkbahar başlangıcında, derinlere kök salmış olan köksaptan, önce spor taşıyıcı kahverengi başak sapları çıkar. Düzgün yapılı küçük çam ağaçlarını andıran yeşil yaz kuyruğu ise daha sonra çıkar. Çok yıllık, otsu ve çiçeksiz bitkilerdir. Gövdesi silindir biçiminde, dallı veya dalsız, yeşil veya esmer-yeşil renkli, sert ve içi boştur. Yaprakları çok küçük, pul biçiminde ve sivri uçludur. Spor ile çoğalırlar. Spor keseleri verimli gövdelerinin uçlarında başak şeklinde toplanmışlardır. Türkiye‘de 7 kadar türü yetişmektedir. Saponin, %60-70 silisilik asit (silica), potasyum tuzları, tanen alkaloitler içerir. Toplanacak bitkiler, 25-60 cm boyunda ve sapı ince (3-6 mm civarında) olan türlerdir (Equisetum arvense) ve nemli topraklardan, tarla aralarından ve dere kıyılandan toplanır. Doğal olarak, yapay gübre kullanılan tarlalardan toplanılmaması gerekir.
Bataklık, karasuluk yerlerde ve dağlık meralarda yetişen (Equisetum hiemale) kalın saplı (başparmak kalınlığında), uzun boylu (1-2 m) bitkiler ise kullanılmaz! Mayıs-Haziran döneminde, henüz canlı yeşil rengini korurken, sapın toprağa yakın bölümünden kesilir ve demetler halinde gölge ve havadar bir yere asılarak kurumaya bırakılır. İğne yapraklar gövdeden kolayca ayrıldığında kuruma tamamlanmış olur. Yapraklar ovuşturularak saptan ayrılır ve bir örtüye serilerek 1-2 gün boyunca tam olarak kurumaya bırakılır. Sonra ince kıyılır ve hava almayan kaplarda saklanır. Sağlamlaştırıcı, idrar söktürücü, öncelikle bacak ödemlerini çözücü, yara iyileştirici, kronik öksürükleri yatıştırıcı, akciğeri güçlendirici, ve kan temizleyici özellikleri vardır.

At kuyruğu bitkisinin faydaları


- Özellikle böbrekle ilgili rahatsızlıklarda etkin ve tanınmış bir bitkidir.
- İdrar söktürücü, kum düşürücü ve yara tedavi özelliği vardır
- Kronik öksürükleri yatıştırıcı, akciğer tüberkülozunu engelleyici, akciğeri güçlendirici ve kan temizleyicidir.
- Mesane rahatsıslıklarına iyi gelir.
- Ödemlere oluşumunu önleyici bir bitkidir.
- Yavşan otu ile birlikte kullanımda damar sertliği ve unutkanlığa faydalıdır.
- Kanserin karşı panzehir niteliğindedir.
- Omurlardaki disk lezyonlarında, ağrı ve tutulmalarda şifalı olmaktadır.
- Kaynamış suyu kepekli saçlar için yaralı.
- Burun, akciğer, dölyatağı, basur ve mide kanamalarında faydalı bir bitkidir.
- Bacak urlarına karşı birebirdir.
- Kanamalar da durdurucu özelliği vardır.
- Romatizmal ağrıları tedavisinde kullanılır.
- Ağrılı basur ve basur memelerin tedavileri için yapılan oturma banyoları çok yararlıdır.
- Düzenli kullanıldığında gece idrar kaçırmalarına karşı yaralıdır.
- Çayı, bademcik iltihabı, dişeti rahatsızlıklarında ve iltihaplarında gargara biçiminde kullanılır.
- Kadınların akıntıları, egzama, dolamalarına karşı ilaç olarak kullanır.
- Zor bir doğumdan sonra ortaya çıkan görme bozukluklarında etkilidir.
İnanılmaz ama bu bitki yukarıdaki mucizeler gerçekleştiriyor..

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp