Karnıyarık Otu Ne Demek

Karnıyarık Otu Ne Demek :

Dünyanın bir çok ülkesinde salata olarak yenilen bir bitki türüdür. Beta karoten, kalsiyum ve askorbik asit ( C vitamini ) allantion, apigenin, aucubin, baicalein, linoleic acid, oleanolic acid, sorbitol ve tannin içermektedir. Kurutulmuş olgun tohumları 2 ile 3 mm. uzunlukta, esmer veya koyu esmer renkli, kayık biçiminde, tatsız ve kokusuz taneler olup % 30 a varan oranlarda müsilaj ( mucilage ) maddeler içermekte.

Karnıyarık Otu tohumları diyetlerde kullanılan çözünebilir doğal bir liftir. Suda şişer ve dışkının kolay atılımını sağlamaktadır. Sindirim sisteminden yumuşak ve rahat bir şekilde geçmesi için bol miktarda su ile birlikte kullanılmakta. Diyet için mükemmel bir yardımcı bitkidir. Yemeklerden yarım veya 1 saat önce alındığında tokluk hissi vererek açlığı azaltan ve sindirimi artıran ve kilo vermenize yardımcı olan ( zayıflatıcı ) bir ürün olmakta kullananların düzenli öğünlerinde daha az yemek yemesini sağlar.

Kandaki yüksek kolesterol ve trigliserid seviyesini düşürmek için kullanılmakta ve kan şekerini ayarlar. Yapılan araştırmalar karnı yarık otu tohumlarının yüksek yoğunluklu lipoprotein kolesterolü ( HDL - Faydalı kolesterol ) düzeylerini etkilemeden toplam kolesterol düzeyini düşürebildiğini göstermiş.

Karnıyarık Otu Tohumunu kullanmaya bol su ile 1 ile 2 kapsülle başlanır ve eğer gerekirse kapsül sayısı derece derece arttırılmakta ( Günde en fazla 6 kapsül ). Derece derece arttırarak, mide ile oniki parmak bağırsağı arasında bir vana görevi üstlenen pilor çevresindeki kan halkasının, geçen lif hacmine basamak basamak alışması sağlamakta.

Sinirliot tohumlarının laksatif etkisi, kabuğunun suyla temas ettiğinde kabarmasından kaynaklanmakta. Mideye ulaştığında 40 ile 50 kat genişler ve bağırsakların çalışmasına yardım eden bir madde Raghage salgılar. Bu jelatine benzer bir kütle oluşturur ve dışkıyı yumuşak bir hale getirir. Sinirliot tohumundan elde edilen çözünebilir lifler, buğday kepeği gibi çözünemeyen liflerden büyük farlılıklar göstermektedirler.

Suyla temas edince, çözüne bilir lifler sünger gibi emici hale gelir, yumuşar ve normal hacminin birkaç katı hacme ulaşmakta. Çözünebilir lifler, dışkı ağırlığını arttırır ve genel olarak dışkının vücuttan atımını hızlandırırlar. Diğer laksatifler ( müsilajlar ) gibi bağımlılık yapma riski yok. Liflerin yapısı bağırsak duvarlarının temizlenmesine yardımcı olmakta.

Sinirliot Tohumları, çözünebilir lifleri bol miktarda içermesinden dolayı yumuşak ve nazik bir fırça gibi görev yapmaktadırlar. Kalın bağırsağın kıvrım ve oyuklarına sıkışmış olan artık maddeleri parçalar ve yüzeyinde kaygan bir film tabakası oluşturmakta. Böylece atık maddelerin hareketini ve atılmasını kolaylaştırırlar. Yapılan gözlemsel araştırmalarda sinirliot tohumlarının düşük yaşam kalitesine ( Az lif alımı az hareket, sürekli oturarak çalışma gibi ) bağlı kabızlığı ortadan kaldırabildiği görülmekte.

Çözünebilir lifler dışkının fazla sıvısını içine çekme özelliğinden dolayı ishali önlerler. Sinirli ot tohumlarının en önemli özelliklerinden biri bağırsakları toksik maddelerden temizlemesidir. Çözünebilir lifler, mantarların ( Candida Albica ), zararlı bakterilerin, sindirilememiş besinlerin disakkarit fermantasyon ürünlerin ( gazlar, fazla laktik asit ) ve birçok zararlı kimyasalların vücuttan kolaylıkla atılmasını sağlamaktadırlar.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp