Karanfil Nerelerde Kullanılır

Karanfil Nerelerde Kullanılır :

Sindirimi kolaylaştırır. Dişpepside (midenin hareket ve salgı düzeninin bozulması) faydalıdır. Uyarıcı, midevi, antiseptik, mide ve bağırsak gazlarını giderici, ateşli hastalıklarda terletici olarak, sinirleri uyarır. Toniktir.Kalbi güçlendirir, cinsi arzuyu artırır, spazmları çözer. ishali keser, bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. İştahı açar, soğuktan ve üşütmeden dolayı idrarını tutamayanlara faydalıdır. Istiskada (karında su toplanması), sevdavi hastalıklara iyi gelir, kalbi, dimağı, zihni, hafızayı güçlendirir. Çay gibi bir müddet içilmeye devam edilirse sesi açar, balgam çıkarır, mideye, göğüse kuvvet verir, insandaki korku ve vesveseyi giderir. Gözün görme gücünü artırır. Hıçkırığı geçirir. Karanfil son derece etkili antimikrobiyal ve anahejik (ağrı kesici) etkiye sahiptir.

Kullanılışı
1 bardak kaynar suya, 4-8 gr karanfil konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Toz karanfil günde birkaç defa 0.1-0.5 gr hap halinde veya bir miktar şekerle alınır. Karanfil yağı dahilen gaz söktürücü olarak yemeklerde 1-2 damla içilir. Bezemede karanfil gül suyu ile ıslatılıp içilir. Egzamada toz karanfil, toz haline getirilmiş nöbet şekeri ile karıştırılır, sabah akşam bir miktar yenir. Yorgunluğu giderici ve dinçlik verici olarak; karanfil 20 gr, dar-ı fülfül 40 gr, zencefil 40 gr, kara helile 40 gr toz haline getirilir, balla macun yapılır, günde 1 defa 1 ceviz büyüklüğünde yenir.Karanfil sütle kaynatılır, balla tadandırılıp içilirse enerji verir, bedeni güçlendirir, sesi açar, balgamı söktürür, karanfil, elma kabuğu ile kaynatılıp içilirse öksürük ve bronşite iyi gelir.

Haricen
Karanfil yağı diş hekimliğinde antiseptik ve ağrı kesici olarak kullanılır. Diş ağrılarında diş etlerine dokundurmadan dişlere konulur."Büyüklere günde birkaç defa 30-60 gr, çocuklara yaşlarına göre aşağıdaki miktarlarda içirilir. 1,5 yaş 5 gr, 3 yaş 10 gr, 5 yaş 20 gr, 10 yaş 30 gr, günde birkaç defa içilebilir. Etkili ve zararsızdır. Haşhaş, kısa mahmud, nane, ner-giz, menekşe, mersin, pelin, oğu-lotu ve okaliptüs şuruplarıda aynı şekilde hazırlanır.Sonuç elde edilmezse bir kere daha yapmak yeterlidir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp