Kara Halile Sirkesinin Faydaları

Kara Halile Sirkesinin Faydaları :

Basur tedavisinde bitkisel çözümleri kullanmayıp ameliyatı da tercih edebilirsiniz. Genel olarak ileri tür(3. ve 4. derece) hemoroidlerde(basur) ameliyat teknikleri tercih edilir. 1. ve 2. tür basurlarda ise ameliyat dışı yöntemler tercih edilmektedir. Ameliyatlar genelde sedasyon ile birlikte lokal anestezi, spinal anestezi veya genel anestezi ile yapılabilir.

Klasik Yöntemler: Basur tedavisinde kullanılabilecek ameliyat tekniklerini sıralayacak olursak bunlardan ilki klasik yöntemdir. Klasik cerrahide varisleşmiş damar bütününe müdahale edilerek kesilir, çıkarılır ve kalan kısım ise dikilir. Basur ameliyatında klasik metotlar sıklıkla uygulanmaktadır. Basur ameliyatındaki bu yöntem açık ve kapalı basur ameliyatı olmak üzere iki kısma ayrılmaktadır. Açık ameliyatlarda çıkarılan damar yumağı dikilmeden bırakılmaktadır. İyileşme dönemi yaklaşık olarak 3 hafta olan bu yöntem yüksek risk taşıdığı için yerini kapalı basur ameliyatına bırakacaktır. Kapalı basur ameliyatında iyileşme süresi 2 haftada tamamlanabilmektedir. İster açık isterse de kapalı basur cerrahisi olsun kanama ve ağrı sıklıkla karşılaşılan komplikasyonlardır.


Enjeksiyon (skleroterapi):
Bu prosedürde, doktorunuz basur memelerini küçültmek için basur dokusu içine kimyasal bir solüsyon enjekte eder. Enjeksiyon az veya ağrıya neden olmazken lastik bant ligasyonu daha etkili olabilir.


Longo Tekniği:
Son yıllarda başvurulan özelleşmiş bir aletle yapılan basur ameliyatı da “longo tekniği” olarak isimlendirilen metottur. Bu metot yaklaşık 10 yıldır mevcut olmakla birlikte 9 yıl kadar ülkemizde uygulanabilirliği vardır. 2., 3. ve 4. derece basurlarda uygulanmaktadır. Lokal ya da genel anestezi ile uygulanabilir. Diğer yöntemlere nazaran iyileşme süresini çok kısaltan ve konforlu hale getiren bir tedavi tekniğidir. İşlem esnasında ağrı algısı olamayan alanda çalışıldığı ve basurlu dokuya bir girişim yapılmadığından cerrahi işlem sonrası ağrı hissetmemekte, hasta aynı gün taburcu edilebilmekte ve ertesi gün duş alabilmektedir. Longo tekniğinde “stapler” adı verilen cihazla işlemler yapılır. Bu tür cerrahide dişli bölgenin yaklaşık 4 cm. yukarısından halkasal bir doku çıkarılmakta, sarkmış hemoroidal doku yukarı çekilerek burada sabitlenmektedir. Böylece normal pozisyona gelmesi sağlanmakta üst hemoroidal atardamarın en son dalları kesintiye uğratıldığından iç ve dış basurlu dokudaki kan önemli oranda indirgenmekte, sonuçta ise zaman içerisinde bu dokunun kendi kendine sönmesi sağlanmaktadır. Bu da günümüz tıbbında çok tercih edilen bir yöntemdir.


Lazer Tedavisi:
Basur cerrahisinde diğer bir tedavi ise “lazer” kullanılarak yapılan operasyonlardır. Lazer kullanımı demek aslında tam olarak tanımı karşılamamaktadır. Ameliyatta kızıl ötesi(infrared) denilen ışınlar kullanılmaktadır. Kızılötesi metot hafif basurlarda (1. ve 2. derece) başarılı bir şekilde kullanılabilmektedir. Aynı zamanda büyük basur vakalarında damarlı dokuyu esmek için kullanılabilmektedir. Bu ışınlar dokuya bıçağa oranla daha aza zarar vermektedir. Bu yöntemin amacı ısı etkisi ile damar yumağında kapanmaya neden olmasıdır. Bu metot kanamanın yakılması olarak da ifade edilebilir. Lazerle yapılan ameliyatlar daha kolay iyileştiği için hastalar açısından daha konforlu olduğunu belirtmek isteriz.

Ultrason: Diğer bir tercih edilen basur ameliyatı ise “ultrason” kullanılarak yapılan ameliyatlardır. Ultrason yönteminde anal bölgeye girilerek esas ana damarların bulunması ve sadece bunların bağlanmasını hedef almaktadır. Ultrason tedavisi oldukça başarılı ve kolay bir tekniktir.


Lastik Band Ligasyonu:
Ülkemizde çok yoğun olarak kullanılmakta olan bir yöntemde “boğma”adı verilen yöntemdir. Adından da anlaşılacağı üzere boğma yönteminde basur memelerinin dip kısmına lastik bir bant geçirilerek boğulmaktadır. Basurun bantlanması rahatsız edici bir işlem olabilir. Birçok insan için etkili olan bu metodun bir takım riskleri yer almaktadır. Basur memeleri boğulduktan sonra dolaşım engellendiği için beslenemezler ve kopma aşamasına gelirler. Kopup düşme genelde bir hafta kadar sürebilmektedir. Kopma aşamasında aşırı kanama ya da kopan bölgenin nadiren enfeksiyon riski bulunduğundan doktorların pek önerdiği bir tedavi biçimi değildir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp