Kakule Otu Çayı

Kakule Otu Çayı :

Malzemeler:

5-6 adet kakule 1 litre kaynamış su isteğe göre limon

Hazırlanışı:

Suy kaynatın kakulelerin üstüne dökün ve bekletin.ılıklaşınca tüketin..mide gazına iyi gelir.tane halinde çiğnenmesi durumunda ağız kokusunu engeller.diş eti ve ağız yaralarına etki eder.rehavet verici,sakinleştirici etkisi sebebi ile geceleri içilmesi tavsiye edilir.

Zihni güçlendirici etkisi vardır. Kapsül şeklinde bulunan kakuleden yanınızda bulundurun ve gün içerisinde sakız gibi çiğneyin. Hem ferahlatır hem de ağız kokusunu giderir.

Mideniz bulandığında, kaynatacağınız nanenin içerisine bir tutam kakule atın ve daha sonra limon ve bal ilave ederek için. Bulantınız iyileşecektir.

İştahsızlara Kaynatılmış kakule esmer şeker veya balla tatlandırılıp içildiğinde iştahsızlık probleminin çözümünde bir hayli yol almış olursunuz. Kakule, Nane ve kekikle beraber kaynatılıp içilen kakule hem mide yaralarına hem de midede oluşan gazların giderilmesinde faydalıdır.

Kakule çayı: Bir kahve kaşığı kakule bir bardak kaynar suya konulur ve 10 dakika demlendikten sonra süzülerek içilir. Kakule kaynatılmamalıdır. Öğütülmüş şekilde satılan kakule aromasını yitirir.

Bu yüzden kabuklu halde almak gerekir. Kakule meyvası kullanılacağı zaman ezilmelidir. Malabar Kakulesi diğer kakule türleri içerisinde en kaliteli olanıdır. Akut gastrit, mide ve onikiparmak barsağı ülseri olanlar kullanmamalıdır. Ayrıca hamileler kullanmamalıdır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp