Kakule Nasıl Kaynatılır

Kakule Nasıl Kaynatılır :

Tam olgunlaşmadan toplanan meyveleri olgunlaşması için bekletilip iyice olgunlaştıktan sonra güneşte kurutulur ve tohumları alınır Tohumları bütün olarak yutulabileceği gibi parçalanıp kaynatılarak da içilebilir ya da baharat olarak kullanılır.

Kakulenin sahip olduğu hoş kokusunun ve uçucu yağın kaybolmaması için tohumlar bütün olarak alınmalı ve kullanılacağı zaman öğütülmelidir .

Hem tedavi amacıyla hem de baharat olarak kullanılabilen kakulenin, özellikle kahveye katılarak tüketimi yaygındır Günde iki kez 1'er gram kadar yutulabilir Kaynatılıp içilecekse, 1 lt suya 50 gram kadar toz ekleyip kaynatılır ve günde 3 bardak içilir .

Dizanteriyi tedavi eder.

- Bol idrar söktürür.

- Mideyi çalıştırır, gaz söktürür

- Mide gazı dolayısı ile meydana gelen kalp rahatsızlığını önler.

- Mide bozukluğu sonucu meydana gelen Migreni geçirir.

- Akciğerler için antiseptiktir.

- Bronşite çok faydalıdır.

- Kakule, dövülerek toz haline geitirilip, buruna çekirlirse nezleyi keser.

- Ağız Kokusuna: Kakule Aktarlarda kapsül şeklinde bulunan (çekirdek kakule diye satılıyor olablilr) kakuleden yanınızda bulundurun ve gün içerisinde sakız gibi çiğneyin. Hem ferahlatır hem de ağız kokusunu giderir.

- Mide Bulantısı İçin: Mideniz bulandığında, kaynatacağınız nanenin içerisine bir tutam kakule atın ve daha sonra limon ve bal ilave ederek için. Bulantınız iyileşecektir

- İştahsızlık için: İştahsızlara Kaynatılmış kakule esmer şeker veya balla tatlandırılıp içildiğinde iştahsızlık probleminin çözümünde bir hayli yol almış olursunuz.

- Kakule, Nane ve kekikle beraber kaynatılıp içilen kakule hem mide yaralarına hem de midede oluşan gazların giderilmesinde faydalıdır.

- Zihin açmak için : Zihni güçlendirici etkisi vardır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp