Kakule Kullanım Şekli

Kakule Kullanım Şekli Uzmanlar Ağız Kokusuna Karşı Sakız Yerine Kakule Çiğneme Tohum Kapsülü tavsiye etmektedirler ve ayrıca hafızayı kuvvetlendirici özelliğe sahiptir. Ayrıca Kuru Pasta, Sucuk Gibi Çok Çeşitli Maddeleri Konser Edici (bozulmasını önleyici) Baharatlardan Biridir.

Kakule tohumları 1 bardak kaynar suya o anda ezilen 1 tatlı kaşığı dolusu kakule tohumu konur. 10-15 dakika süreyle demlendirilerek elde edilen infüzyon, günde üç kez birer bardak içilir. Eğer iştah açıcı ya da gaz söktürücü etkisinden yararlanılacaksa, bu infüzyon yemeklerden yarım saat önce alınmalıdır.

Mide Bulantısı İçin: Mideniz bulandığında, kaynatacağınız nanenin içerisine bir tutam kakule atın ve daha sonra limon ve bal ilave ederek için. Bulantınız iyileşecektir

İştahsızlık için: İştahsızlara Kaynatılmış kakule esmer şeker veya balla tatlandırılıp içildiğinde iştahsızlık probleminin çözümünde bir hayli yol almış olursunuz. - Kakule, Nane ve kekikle beraber kaynatılıp içilen kakule hem mide yaralarına hem de midede oluşan gazların giderilmesinde faydalıdır.

Zihin açmak için : Zihni güçlendirici etkisi vardır.

Hazımsızlık rahatsızlıklarına karşı kullanılır.

Aromaterapisinde;
Gaz söktürücü, iştah açıcı, hazmettirici, kramp çözücü, idrar artırıcı ve cinsel gücü artırıcı olarak kullanılır.
Halk arasında başta; sindirim rahatsızlıklarından şişkinlik, hazımsız¬lık, iştahsızlık, mide ve bağırsak krampları, ağız kokusu, bulantı ve kusmaya karşı kullanılır.

Kakule her ülkede farklı farklı kullanılmak¬ta-dır. Çinliler hemen her türlü rahatsızlığa karşı, Hintliler başta baharat olarak, Suudi Arabistan‘da kahveye tat vermek için katılır, Avrupa‘da ise liköre aroma vermesi için katılır.

Ayrıca kuru pasta, sucuk gibi çok çeşitli maddeleri konser edici (bozulmasını önleyici) baharatlardan biridir.

Uzmanlar ağız kokusuna akrşı sakız yerine Kakule çiğnenme¬sini tavsiye etmektedirler ve ayrıca hafızayı kuvvetlendirici özelliğe sahiptir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp