Kakule Bitkisinin Faydaları

Kakule Bitkisinin Faydaları :

Kakule Bitkisinin Hem Tedavi Amacıyla Hem De Baharat Olarak Kullanılabilen Kakulenin, Özellikle Kahveye Katılarak İçildiğinde de Fayda Göstermektedir. Ayrıca Bronşite Çok Faydalıdır.

Kakule Bitkisinin Faydaları

Zencefilgiller familyasındandır. Hindistan‘ın ve Asyanın sıcak yörelerinde yetişir. Meyveleri 1-2 cm boyunda bir kapsüldür.Kakule kapsüllerinin içinde birbiri üstüne oturan siyah, prizmatik tohumları bulunur. Meyveler tam olgunlaşmadan toplanır. İçeriğinde sineol, terpineol ve asetat bulunmaktadır.

Faydaları: Ferahlık vericidir. İştah açmaya yardımcıdır. Mide rahatsızlıklarını ve gazları gidermekte etkilidir. Vücudu rahatlatır.

İştahı artırır.

• Midevidir. Sindirim sistemini uyarır. Sindirim işlemini kolaylaştırır.
• Dispepsi (sindirim yetersizliği) nedeniyle oluşan mide ve bağırsak gazlarını söktürür. Aynı nedenle oluşan karın ağrısını da geçirir.
• Baş ağrısını geçirir.
• Tükürük akışını hızlandırır.
Bu etkileri sağlamak üzere piyasada satılan kakule tohumları alınır, 1 bardak kaynar suya o anda ezilen 1 tatlı kaşığı dolusu kakule tohumu konur. 10-15 dakika süreyle demlendirilerek elde edilen infüzyon, günde üç kez birer bardak içilir. Eğer iştah açıcı ya da gaz söktürücü etkisinden yararlanılacaksa, bu infüzyon yemeklerden yarım saat önce alınmalıdır.
• Kakule tohumları ayrıca nefesin kötü kokusunu da temizler. Bunun için bir-iki kakule tohumu ağza alınıp çiğnenir.

* Bol idrar söktürür.
* Mideyi çalıştırır, gaz söktürür.
* Mide gazı dolayısı ile meydana gelen kalp rahatsızlığını önler.
* Mide bozukluğu sonucu meydana gelen Migreni geçirir.
* Akciğerler için antiseptiktir.
* Bronşite çok faydalıdır.
* Kakule, dövülerek toz haline geitirilip, buruna çekirlirse nezleyi keser.
* Ağız Kokusuna: Kakule Aktarlarda kapsül şeklinde bulunan (çekirdek kakule diye satılıyor olablilr) kakuleden yanınızda bulundurun ve gün içerisinde sakız gibi çiğneyin. Hem ferahlatır hem de ağız kokusunu giderir.
* Mide Bulantısı İçin: Mideniz bulandığında, kaynatacağınız nanenin içerisine bir tutam kakule atın ve daha sonra limon ve bal ilave ederek için. Bulantınız iyileşecektir
* İştahsızlık için: İştahsızlara Kaynatılmış kakule esmer şeker veya balla tatlandırılıp içildiğinde iştahsızlık probleminin çözümünde bir hayli yol almış olursunuz.
* Kakule, Nane ve kekikle beraber kaynatılıp içilen kakule hem mide yaralarına hem de midede oluşan gazların giderilmesinde faydalıdır.
* Zihin açmak için : Zihni güçlendirici etkisi vardır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp