Kabakçekirdeği Neye İyi Gelir

Kabakçekirdeği Neye İyi Gelir :

KABAK

Pek çok çeşidi içinden ilaç olarak kullanılan helvacı kabağıdır. Bildiğimiz kabak çekirdekleri helvacı kabağındandır. Tenya denilen bağırsak kurtlarını dökmede tuzsuz kabak çekirdeği harika bir ilaçtır. Hem çok etkin, hem de tümüyle zararsızdır. Çocuklara 40 gr. büyüklere 100gr. kabak çekirdeği verildiğinde, tenya ve onun gibi parazitlerden kolayca kurtulmaları sağlanır.

Yapılan arştırmalar sonucunda kabak çekirdeğinin insan vücuduna bir çok yararı olduğu ortaya çıktı. E vitamini, fosfor, çinko ve afrodizyok özelliği bulunan kabak çekirdeği, tavukta bulunan arginden dört kat daha fazla argin içeriyor. Argin, kalp hastalığı, üreme bozuklukları ve yaraları çabuk iyileştirme gibi görevler üstlenir. Depresyona karşı da iyi gelen kabak çekirdeği, antidepresan görevi görür. Kadınların libidosunu arttıran ve erkeklerde testesteron üremesine yardımcı olan çinko, kabak çekirdeğimde bol miktarda bulunuyor. Kabak çedirdeği cinsel hayata canlılık kazandırırken doğurganlığı da arttırır. Damar sertliğine ve beyin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan kabak çekirdeği, omega 3 açısındanda oldukça zengindir. Uzmanlar, bu tür rahatsızlıkları olan kişilere, aşırıya kaçmamak şartı ile kabak çekirdeğini öneriyor.

KABAĞIN FAYDALARI NELERDİR?
2007 yılı Temmuz ayında yayınlanan Doğu Çin Normal Üniversitesi‘nde tip-1 diyabetli sıçanlarda yapılan bir araştırmada kabakta bulunan kimyasal bileşiklerin yüksek kan insülin düzeyleri ile sonuçlanan hasar görmüş pankreas hücrelerinin yenilenmesini teşvikettiği düşünülmektedir. Araştırma ekibinin liderine göre kabak “pre-diyabetik” insanlar için çok iyi bir besindir. Ayrıca kabak bazı tip 1 şeker hastaları için insülin iğnesine olan ihtiyacı ortadan kaldırabilir ya da bu ihtiyacı muhtemelen azaltabileceği belirtilmiştir. Bu çalışmanın tip 2 diyabet üzerinde herhangi bir etkisi olup olmadığı bilinmemektedir.

Kabak C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.Kabak güneşin zararlarına karşı vücudu koruyarak sağlıklı bir cildiniz olmasına teşvik eder. Alzheimer hastalığı ve bazı kanser riskini azaltabilir.

Potasyum vücuttaki sıvı düzeylerinin dengelenmesine yardımcı olur. Güçlü kemikler için katkıda bulunur, kan basıncı kontrol etmeye yardımcı olur. Aynı zamanda kabak kalp fonksiyonlarını normal düzeyde devam etmesini sağlar. Yapısındaki B5 vitamininden dolayı hormon düzeylerinin dengelenmesine yardım eder ve stresi kontrol etmenizi sağlar. Alfa-karoten yaşlanma sürecini yavaşlatmak, katarakt riskini azaltmak ve tümör gelişimini önlemek yararlı olduğu düşünülmektedir.Kabağın bilinen diğer faydaları ise şunlardır;

Uzmanlar kabaktan elde edilen bazı maddelerin kalp ve damar hastalığı bulunan kişilerde, kanı sulandırdığını ve akışkanlığını artırdığını tespit etmişlerdir.
Bağırsak tembelliğini giderir.
Bedeni temizler.
Uzmanlar kabağın bileşimindeki bir maddenin özellikle akut, kronik prostat rahatsızlığı, prostatın şişmesi, sık idrar yapmaya çıkma, idrarını boşaltamama, idrar yaparken yanma gibi rahatsızlıklara karşı iyi geldiğini tespit etmişlerdir.
Tansiyonu düşürür.
Basura iyi gelir.
Yapısındaki demir kan hücrelerinin yapısına katıldığından kansızlığa iyi gelir.
Göğsü yumuşatır.
Kabak çekirdeğindeki Cucurbin maddesi bağırsak kurtları ve kıl kurdunu düşürür.
Karaciğeri güçlendirir.
Müshil etkisi vardır.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp