Isırgan Yaprağının Faydaları

Isırgan Yaprağının Faydaları :

Isırgan yaprağı dahilen ve haricen kullanılabilir. Dahilen kullanımda yaprak veya kök idrar artırıcı, kan temizleyici, kan yapıcı, kan pıhtılaşmasını önleyici (kanı sulandırıcı), iştahı açar, mideyi, göğsü, karaciğeri temizler, sarılıkta faydalıdır.

Isırgan yaprağı, anne sütünü çoğaltır, boğaz ağrılarına ve her çeşit vereme iyi gelir, egzamayı tedavi eder, baş ağrılarını geçirir, böbrek ve mesane kumunu temizler, kabızlığı giderir, koltuk altı iltihabına, dudak ve ağız çıbanlarına, kurdeşen hastalığına iyi gelir, idrar, ter ve balgam söktürür, göğsü yumuşatır, öksürüğü giderir.

Isırgan yaprağı, hazım salgısını artırır, mide ve bağırsak gazlarını giderir, krampları, kusmayı, halsizliği önler, kafa derisi üzerindeki kan deveranını hızlandırır, vücutta biriken suyu atar, sarılıkta, allerjik rahatsızlıklarda, allerjik hapşırmalarda, gut’ta, romatizmada, zatülcempte faydalıdır, içerdeki yaraları temizler, mantar zehirlenmelerinde faydalı olur, vücuttaki yabancı cisimleri dışarı atar, burun kanamasını dindirir, şekeri düşürür, menapozda, ödem ve siyatikte, saç dökülmesine karşı ve kanserde faydalıdır.

Isırgan Yaprağının Kullanılışı
Bir bardak kaynar suya, 4-10 gr ufalanmış bitki konur, 10 dk bekletilir, günde 2-3 bardak içilir. Veya 1 bardak suya, 6-8 gr ince kıyılmış kök konur, 5-10 dk kaynatılır, günde 2-3 bardak içilir. Organizmayı yenileyici olarak 6 hafta müddetle günde 1 bardak ısırgan çayı içilmeye devam edilmelidir.

Isırgan Yaprağının Haricen Kullanılışı
Isırgan otu haşlanır lapa haline getirilir, ciltteki habis yaralara, kanser yaralarına konulduğunda iyileştirir, yanıklara konulursa yanıkları tedavi eder, lapası başa sarılırsa saçları gürleştirir, ezik ve berelerin üzerine sarıldığında ağrılarını dindirir, egzamada hastalıklı bölgeye konulur. Isırgan yaprağı veya tohumu toz haline getirilir, iç yağıyla merhem yapılır, kasıklara ve tenasül uzvuna sürülürse cinsi gücü artırır. Aynı merhem kanser ve emsali habis yaralarda sürmek sureti ile faydalı olur. Burun kanamasında ısırgan yaprakları toz haline getirilir, enfiye gibi buruna çekilir veya çokça kaynatılıp suyu çekilir.

Isırgan yaprağı, kekik, defne tohumu, çörekotu beraberce kaynatılar, bu su ile saç yıkanır, saç diplerine masaj yapılırsa dökülmeleri önler, saçları gürleştirir.

Saç dökülmelerini önlemek ve saçları gürleştirmek için; 100 gr ısırgan yaprağı ufalanır 500 gr su ile 10 dk kaynatılır, bu su ile yatmadan evvel saçlar yıkanır.

Taze ısırgan sıkılır, bu su ile ağız çalkalanırsa küçük dil şişmelerine iyi gelir.

SENDE YORUM YAP!

Whatsapp